غلامحسین تیموری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا از آماده باش سازمان جهادکشاورزی برای مقابله با هجوم احتمالی ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان خبر داد و اظهارداشت: بر اساس هشدارهای فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر افزایش جمعیت بیسابقه ملخ در کشور عربستان و احتمال ورود آفت در هنگام مهاجرت از اماکن زمستانه به اماکن تابستانه (هند و پاکستان) به مرزهای جنوبی استان بسیار محتمل است.
وی با بیان اینکه تاکنون ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان مشاهده نشده است، تاکید کرد: ۵۶ تیم دیده بانی این سازمان با هوشیاری کامل در حال رصد ملخ صحرایی به استان را در دستور کار قرار دادهاند تا در صورت مشاهده آفت همانند سنوات قبل در اسرع وقت نسبت به مبارزه اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: با توجه به کاهش چشمگیر نزولات آسمانی و کم شدن سبزینه، مراتع، مزارع و باغات بشدت در معرض خطر است.
وی از همه مردم، کشاورزان، دامداران و دریانوردان خواست به محض مشاهده دستههای ملخ، مراتب را سریعا به مراکز جهاد کشاورزی دهستان، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و سازمان جهاد کشاورزی استان اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد بطوریکه در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی می تواند از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز میشوند.
نظر شما