«شهرام کرمی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه دلایل مختلفی از جمله نداشتن اعتبار کافی باعث روند کند اجرای طرح کاداستر در استان شده بود، افزود: باتوجه به این شرایط، از ابتدای سال ۱۳۹۹ اجرای برنامه کاداستر را به شکل جدی مورد تاکید قرار دادیم که خوشبختانه گام های بزرگی نیز در این مسیر برداشته شد، به گونه ای که وضعیت اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) در استان طی سال گذشته افزایش حدود ۹۵۰ درصدی در حوزه انفال و منابع ملی داشته است.
وی اظهار داشت: بنابراین به طور کلی اجرای طرح کاداستر در استان از ۱۰درصد در سالهای ۹۴ تا ۹۸ در استان به ۶۰ درصد در سال ۱۳۹۹ رسید که رشد قابل توجهی است.
دادستان کرمانشاه در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای طرح کاداستر در استان افزود: کاداستر مهم ترین سیستم اطلاعات و مدیریت زمین در کشورهای مختلف است که اجرای آن محاسن و دستاوردهای بزرگی دارد، چر اکه منجر به اثبات مالکیت و شفافیت در حقوق مردم و دولت می شود و ضمن کمک به اقدامات پیشگیرانه به عنوان ابزار اطلاعاتی در حوزه ملک و مستغلات است.
کرمی تاکید کرد: بنابراین در کشور ما هم قانونگذار در سال ۱۳۹۳ با تصویب قانون جامع حدنگار (کاداستر)، سازمان ثبت اسناد و املاک را مکلف کرد تا ظرف مدت پنج سال این قانون را به نحوی به انجام برساند که موقعیت جغرافیایی املاک کشور اعم از دولتی و غیردولتی و همچنین موقعیت و حدود تمام کوه ها،مراتع، جنگل ها، دریاها، دریاچه ها، تالاب ها و سایر مشخص و تثبیت شود.
دادستان کرمانشاه اضافه کرد: با اجرای این طرح، امکان بهره برداری از نقشه ها و سایر اطلاعات توصیفی و ثبتی تمام املاک و اراضی کشور به صورت نقشه و اسناد مالکیت حد نگار در نظام جامع میسر می شود، به گونه ای که هیچ نقطه ای از کشور بدون نقشه و اسناد مالکیت حدنگار نیست.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع از سال گذشته اجرای طرح کاداستر در جلسات شورای حفاظت از اراضی و صیانت از حقوق بیت المال به صورت ویژه مورد تاکید قرار گرفت و مصوباتی نیز در این زمینه داشتیم.
کرمی با اشاره به روند کند اجرای طرح کاداستر در استان طی سالهای گذشته، اضافه کرد: طبق گزارشاتی که در این نشست ها ارائه شد، متاسفانه باوجود گذشت بیش از سه سال از اتمام مهلت مقرر در قانون، وضعیت اجرای این برنامه در استان در حالت رکود بوده و پیشرفت قابل توجهی نداشته، تاجایی که طی پنج سال تنها برای ۱۰ درصد از املاک دستگاه های اجرایی کاداستر اجرایی شده بود.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
نظر شما