۴۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، نسخه التیام بخش اقتصادی در خمین

خمین - ایرنا - شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با اقتصادی وابسته به کشاورزی در سال‌های خشکسالی آسیب‌های جدی دیده و در چنین شرایطی تکیه بر داشته‌های حوزه تولید و جهش‌ در صنعت التیام بخش معضلات و روزنه امید برای عبور از چالش‌های اقتصادی شده است.

زادگاه امام راحل بعد از اراک در جایگاه دوم از نظر آمار بیکاری استان مرکزی قرار دارد و کارشناسان وابستگی اقتصاد این شهرستان به کشاورزی سنتی را یکی از دلایل بیکاری بیان می‌کنند اما دولت با شناخت پاشنه آشیل اقتصاد خمین با ورود برنامه‌ای در تولید و صنعت کوشیده تا بر زخم‌های کاری اقتصاد این خطه مرهم بگذارد.
کاهش نزولات جوی در خمین به‌عنوان قطب کشاورزی استان مرکزی شرایط دشواری را برای بهره‌برداران حوزه کشاورزی و ساکنان مناطق روستایی این خطه رقم زده است و اوج گیری معضل مهاجرت از روستا به شهر به عنوان مسکن مقطعی در کسب درآمد و گذران زندگی اکنون در زادگاه امام راحل با دامنه‌ای از آسیب‌ها همراه شده که باید به سرعت ترمیم شود.
دولت تدبیر و امید در هشت سال اخیر به درستی مسئله اقتصاد خمین و معضلات حاشیه‌ای آن را موشکافی کرد و ارایه راهکاری با امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی کوشید تا زادگاه امام راحل از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی دور کند و با انگیزه‌مداری در کارآفرینان و سرمایه‌گذاران، آهنگ توسعه صنعت این خطه را شتاب دهد و سبب رغبت و تقاضای سرمایه‌گذاری در این شهرستان شود.

در سال‌های اخیر ۴۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در قالب سه طرح تولیدی در خمین به همت دولت تدبیر و امید به بار نشسته که تداوم این راه می‌تواند ثبات و تعادل بخشی اقتصادی را برای این خطه به ارمغان بیاورد.
 هم‌اکنون یک شهرک صنعتی، ۲ ناحیه صنعتی با ۱۲۰ واحد تولیدی و صنعتی در خمین وجود دارد که برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است و تکیه بر داشته‌های زیرساختی این حوزه در سایه برنامه هدفمند می‌تواند فرصت‌های متعدد دیگری را در کارسازی سبب شود.

اقدام اثربخش دولت در معافیت مالیاتی و توسعه اقتصادی خمین
استاندار مرکزی گفت: زادگاه امام راحل به محرک هدفمند در تحول آفرینی اقتصادی نیاز دارد که این مهم در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید با حمایت پررنگ سرمایه گذاران بخش خصوصی در کنار سایر سیاست‌ها پی گرفته شد.
سید «علی آقازاده» معتقد است: توسعه صنعتی خمین  اولویت تیم ارشد دولت در استان مرکزی است و وظیفه دولتمردان حمایت از سرمایه گذاران و رفع موانع اداری برای سرمایه گذاری در زادگاه امام راحل است چرا که نرخ بیکاری در این شهرستان نسبت به سایر شهرستان‌های استان بالاتر است.
وی اضافه کرد: با بهره‌برداری و اجرای طرح های توسعه ای اقتصادی بزرگ، خمین  به رونق و توسعه صنعتی دست می‌یابد و مهمترین معضل این شهرستان که نرخ بالای بیکاری است کمتر می‌شود.
استاندار مرکزی تاکید کرد: این مهم  از دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیر و امید است که با بسته های تشویقی برای رشد صنعتی خمین دنبال شده است.
مقام عالی دولت در  استان مرکزی با بیان اینکه دولت یازدهم خمین را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد، افزود: این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد.

محرومیت‌زدایی در سرفصل راهبردهای اجرایی و برنامه‌ای خمین
فرماندار شهرستان خمین نیز معتقد است: مقام معظم رهبری در سال ۷۹ در سفر به خمین برای رفع محرومیت‌های این شهرستان دستور ویژه ای دادند و اکنون این مهم به عنوان  یکی از محورهای راهبردهای اجرایی و برنامه‌ای مدنظر است. 
«احمد طهرانی»افزود: دولت تدبیر وامید برای کمک به توسعه متوازن زادگاه امام راحل(ره)، در اواخر اردیبهشت ماه ۹۴، این شهرستان را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته قرار داد و با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهوری این مهم جنبه اجرایی به خود گرفت که کمک شایانی را برای شتاب بخشی به آهنگ توسعه متوازن در زادگاه امام راحل داشته است.
وی، امتیاز معافیت مالیاتی ۱۳ ساله صنعتی را تدبیر دولت برای رهایی زادگاه امام راحل از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی بیان کرد و افزود: این تدبیر توانست به توسعه صنعت خمین شتاب بخشد و رغبت و تقاضای سرمایه گذاری در این شهرستان را تقویت کند.
فرماندار خمین یادآور شد: با مشارکت و همراهی دولت تدبیر و امید سرمایه‌گذاری صنعتی در زادگاه معمار کبیر انقلاب درسال‌های اخیر روند منطقی به خود گرفته است.
طهرانی اضافه کرد: طرح‌های دولت تدبیر و امید برای محرومیت‌زدایی خمین اثرات مطلوب اقتصادی داشته به‌طوری که کاهش قیمت زمین در شهرک و نواحی صنعتی به کمترین میزان در کشور و اتصال محور ارتباطی شهرک صنعتی به مرکز استان و راه های ارتباطی کشور را رقم زده و سرمایه‌گذاران از این مزایا استقبال کرده‌اند.
وی اظهار داشت: ۴۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در قالب سه واحد صنعتی خودروسازی، پنل های خورشیدی و پتروشیمی در سال جهش تولید در خمین زمینه‌ساز تحقق شعار تولید، پشتیبانی ها و مانع‌زدایی ها در زادگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی شد.
فرماندار خمین بیان کرد: بهره‌برداری کامل از این سه واحد صنعتی زمینه اشتغال را برای بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ نفر در خمین فراهم می‌کند. 
طهرانی خاطرنشان کرد: رفع محرومیت از زادگاه امام راحل به نگاه ویژه مسئولان نیاز دارد و خمین باید به‌عنوان منطقه ویژه در نگاه ملی مورد توجه قرار گیرد.

واگذاری ۱۳ هکتار زمین در شهرک‌های صنعتی خمین هدیه دولت به ساکنان دیار آفتاب
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی گفت: ۱۳ هکتار زمین  پارسال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خمین واگذار شد که توانست بستر ۱۰۱ فرصت شغلی باشد و این بخشی از تلاش‌های دولت تدبیر و امید است که در زادگاه امام راحل در راستای رونق اقتصادی صورت گرفته است.
«طیب میرزایی» ادامه داد: واگذاری ۱۵۰ هکتار زمین به‌منظور توسعه شهرک صنعتی خمین و ۱۲۸ هکتار در ناحیه صنعتی شهید سعیدی شهابیه در سال تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها هدفگذاری شده است. 
وی افزود: ۳۲ قرارداد واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی خمین در سال جهش تولید منعقد شد که این شمار قرارداد ۱۷۰ درصد رشد داشته است و ۴۰ درصد از شاخص استان مرکزی بیشتر است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی بیان کرد: واگذاری زمین در شهرک صنعتی خمین پارسال، ۱۵۵ درصد رشد داشته است.

میرزایی اظهار داشت: ریل‌گذاری سیاست‌های تولید صنعتی در ایام خشکسالی توانست جبران بخشی از خسارت‌های اقتصادی حوزه کشاورزی باشد و این ارزشمندی بالایی دارد چرا که اشتغال و درامد سلامت و نشاط اجتماعی را نیز به همراه می‌آورد.

چهار هزار و ۶۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در چرخ اقتصادی خمین
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: چهار هزار و ۶۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری پارسال در بخش صنعت این شهرستان انجام شد که نقش به‌سزایی در جهش تولید و اشتغال‌زایی داشته است.
«محمدرضا سلیمانی» افزود: این میزان سرمایه‌گذاری با ۲۶ پروانه بهره‌برداری تولیدی و صنعتی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: راه‌اندازی‌ این واحدهای صنعتی در مجموع ۲۶۵ فرصت شغلی جدید پارسال در این شهرستان فراهم کرده است.
رئیس اداره صمت خمین ادامه داد: ۴۲ جواز تاسیس صنعتی نیز  سال گذشته در این شهرستان صادر شد که برآورد اشتغال‌زایی آن‌ها پس از راه‌اندازی ۸۷۳ فرصت شغلی پایدار است.
سلیمانی اظهار داشت: مجموع سرمایه مورد نیاز برای راه‌ندازی این واحدها در حوزه‌های مختلف صنعتی و تولیدی ۲ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال  است.
در سالی که به نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی ها نامگذاری شده، انتظار می‌رود مسئولان نسبت به رفع موانع سرمایه گذاری در خمین بیش از گذشته اقدام کنند تا صنعتی شدن و کاهش آمار بیکاری این شهرستان به‌عنوان یادگاری از دولت تدبیر و امید برای مردم این دایر باقی بماند.

 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha