"هوشنگ عطاپور" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فایل صوتی منتشر شده از گفت و گوی محرمانه محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه، افزود: شکی نیست که منابع انسانی به ویژه مدیران و سرداران پرورش یافته در مکتب انقلاب اسلامی که در عرصه های سیاست داخلی و خارجی و میدان جهاد و شهادت امتحان خود را پس داده و اعتماد مردم و رهبری را جلب کرده اند، ثروت های یک ملت هستند و این قبیل شخصیت ها باید فراتر از جناح ها و گروه بندی های رایج، ارزش گذاری شوند.
وی اظهار داشت: سردار شهید قاسم سلیمانی و دکتر محمد جواد ظریف از چنین ویژگی هایی برخوردار هستند.
وی ادامهداد: اکثر رسانه های معاند با پخش این مصاحبه، سخنان ظریف را در راستای برنامه های نظام برای گرم کردن تنور انتخابات تحلیل کرده و ایشان را مورد حمله خبری قرار داده اند.
فعال سیاسی و روزنامه نگار ارومیه ای ادامه داد: برای تامین و حفظ منافع ملی همه قدرت های جهانی هم از قدرت دیپلماسی و هم حضور میدانی - نظامی بهره می برند؛ تصمیم گیری برای تعیین سهم و دامنه هر کدام از این نیروها (نظامی و دیپلماسی) بر عهده مقامات ارشد نظام و شورای عالی امنیت ملی است و هر بخش باید بر اساس شرح وظایف تعیین شده، ماموریت خود را انجام دهند.
عطاپور افزود: به عنوان مثال دولت هایی چون آمریکا، روسیه، فرانسه، ترکیه هرکدام در سوریه و لیبی حضور نظامی میدانی دارند؛ در عین حال کادر وزارت خارجه آنها نیز فعالیت خود را انجام می دهند و از توفیقات در عرصه میدانی برای پیشبرد دیپلماسی استفاده می کنند، همچنان که موضع برتر ما در عراق و سوریه در مقابله با تروریست های داعش، قدرت چانه زنی دیپلمات های ما را در مذاکرات هسته ای تقویت و سنگ اندازی های روسیه را برای توافق برجام خنثی کرد.
فعال سیاسی و روزنامه نگار ارومیه ای اظهار داشت: اگر بدین شکل به مصاحبه دکتر ظریف نگاه کنیم بارقه هایی از هوش سیاسی نظام و رهبری را در عرصه های دیپلماسی و حضور میدانی در خاورمیانه شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه باید به ابن مصاحبه در چارچوب منافع ملی نگاه شود، گفت: اکنون مذاکرات وین را باید دستگاه دیپلماسی مدیریت بکند تا در اسرع وقت، تحریم های ظالمانه آمریکا و فشار اقتصادی از دوش مردم برداشته شود.
وی ادامهداد: هر نوع تضعیف دستگاه دیپلماسی و دکتر ظریف برخلاف منافع ملی است.
عطاپور افزود: هر دولتی سرکار بیاید، رفع تحریم ها و گشایش های اقتصادی به نفع ملت خواهد بود و این خواست مردم است؛ در این بین دلسوزان نظام باید در عرصه دیپلماسی فراتر از منافع جناحی، رفاه و بهبود معیشت مردم را مد نظر قرار دهند.
وی بیان کرد: هر دولت هوشمندی در عرصه بین الملل از همه ظرفیت های خود برای تامین منافع ملی استفاده می کند و این امر رایجی است که دولت های قدرتمند، در عرصه بین الملل هم حضور میدانی - نظامی و هم حضور دیپلماتیک فعال دارند.
به گزارش ایرنا، روز شنبه هفته جاری فایل صوتی تقطیع شده ای از یک گفت وگوی محرمانه محمد جواد ظریف که درقالب گفت وگوهای شفاهی انجام شد، در فضای مجازی و رسانه ها منتشر شد.
این فایل صوتی از همان ساعات اولیه بازتاب گسترده ای داشت و تحلیل ها و گمانه زنی های گسترده ای درباره محتوای این گفت وگو مطرح شده است.
براساس این گزارش ، وزیر امور خارجه در این گفت وگو درباره روابط با روسیه، فرایند مذاکرات برجام و همکاری خود با سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس مطالبی مطرح کرده است.
نظر شما