به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری "روزنامه هنری" ، جنبش جهانی مبارزه با افزایش شدید جرایم نفرت علیه مردم آسیا ، اکنون در حوزه هنری با نیرو و توان به حرکت درآمده است. از زمان قتل هشت نفر – شامل شش زن آسیایی-آمریکایی – در آتلانتا ایالت جورجیا در تاریخ ۱۸ مارس ، هنرمندان با حضور در خیابانها و همچنین در فضای مجازی مساله افزایش اخیر حملات فیزیکی و لفظی به آسیاییتبارها در آمریکا را در کانون توجه عمومی قرار دادهاند.
قرار دادن کشور چین در جایگاه قربانی در ارتباط با بیماری کووید-۱۹ که تا حدی ناشی از توصیف این ویروس به عنوان "ویروس چینی" توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق چین بود، منجر به خصومت با آمریکاییهای آسیاییتبار شده است.
سازمان موسوم به "توقف حملات به آسیاییتبارها" Stop AAPI دستکم ۳ هزار و ۷۹۵ مورد حمله به آسیاییتبارها را بین مارس ۲۰۲۰ و فوریه سال جاری میلادی ثبت کرده است و همچنین "مرکز مطالعه نفرت و افراط گرایی" در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نیز افزایش ۱۴۹ درصدی این حملات را در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال پیش از آن به ثبت رسانده است.
خشونتهای جاری در واقع تشدید "دیگر-انگاری" آسیاییتبارها در آمریکای شمالی برای مدت بیش از یک سده اخیر است و فعالان اکنون در تلاش هستند تا به این مقوله و سوابق تاریخی آن بپردازند.
گروه موسوم به "توقف تبعیض علیه آسیاییها" Stop DiscriminAsian که ائتلافی از ۱۷ هنرمند حرفهای است بیانیهای را در محکومیت این حملات و لفاظیهای ضد آسیایی اعلام کرده که بیش از ۸۰۰ امضا جلب کرده است.
از روز ۳۰ مارس تاکنون نیز نزدیک به ۷۰۰ نفر نام خود را زیر نامه تند و تیز تهیه شده توسط "جامعه هنری آسیایی" ADAC قرار دادهاند. این گروه متشکل از هشت هنرمند آمریکایی و اروپایی متولد چین است که همچنین از مجله "مجمعهنر" ArtForum به علت پوشش محدود هنرمندان آسیایی انتقاد کردهاند.
"جامعه هنری آسیایی" به روزنامههنری گفت که به مدت ۱۵۰ سال در آمریکا و اروپا تاریخی از نژادپرستی ضد آسیایی وجود داشته است. این گروه همچنین فقدان پوشش رسانهای هنرمندان آسیایی و تبعیدیان آسیایی را مورد توجه قرار میدهد و از این موضوع انتقاد میکند که پوشش رویدادهای هنری آسیایی در رسانههای غربی عمدتا توسط هنرمندان سفیدپوست غربی انجام میشود و آنها هم تا حد زیادی کارشناسان غربی را مورد استناد و ارجاع قرار میدهند.
نظر شما