محمد حاتمی روز سه شنبه در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور که به مناسبت نهم اردیبهشت ماه سالروز تاسیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد، افزود: از زمان تاسیس این سازمان مسئله روانشناسی از نظر کیفی و کمی در کشور اهمیت پیدا کرده است.
وی ادامه داد: امروزه در دانشگاه ها بحث روانشناسی و مشاوره مهم شده و این رشته با ۳۰۰ هزار دانشجو رقیب رشته های پزشکی شده است.
حاتمی با بیان اینکه جایگاه روانشناسی در نظام سلامت اهمیت بالایی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: صف های طولانی متقاضیان برای این رشته مهر تایید این امر است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور خاطرنشان کرد: بزرگترین دغدغه کشور بحث سلامت روان است و از بعدی دیگر این جلسه سلامت روان در دوران کرونا و برنامه هفتم توسعه از اهمیت چندانی دارا است.
وی تصریح کرد: کمیسیون آموزش و بهداشت باید به این مسئله اهمیت داده و بر حسب صحبت ها و پیشنهادهای ما و نیاز جامعه اقدام کند و در کنار رئیس جمهور، استاندار و وزار یک روانشناس نیز باشد، آنها گاه تصمیماتی می گیرند که نیاز یک روانشناس در کنارشان احساس می شود زیرا گفتن یک کلمه بالا و پایین ممکن است روان مردم را به هم بریزد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور اضافه کرد: کرونا دشمنی شناخته شده نیست و در روانشناسی فوبیا نام دارد و در مواجهه با آن ترس غیرمنطقی از خود بروز می دهند تلاش کردیم این ترس کمتر شود که در اردیبهشت ماه این ترس غیرمنطقی فروکش کرد. البته از نظر روانشناسی تایید می کنیم که اگر دشمنی باشد ترس هم وجود دارد و در ادامه همراه و همکار با ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدامات زیادی را انجام دادیم.
حاتمی همچنین به تعرفه های روانشناسی اشاره کرد و گفت: در سال های ۹۸ ، ۹۹ و ۱۴۰۰ اعلام کردیم که بحث تعرفه ها ساماندهی شود اما تاکنون تعرفه ها اعلام نشده و حقوق مردم در حال ضایع شدن است. بعضا برخی تعرفه های بالایی از مراجعه کنندگان می گیرند. برای مثال فردی می گفت ۷۵۰ هزار تومان برای ۴۵ دقیقه داده است. در حالی که سال ۹۹ ، مبلغ ۱۰۸ هزار تومان برای کارشناسی ارشد و ۱۵۶ هزار تومان برای دکتری است که گاه بیشتر می گیرند.
وی با اشاره به بحث حمایت های بیمه های پایه و خدمات اجتماعی تاکید کرد: در دوران کرونا مردم نیاز به خدمات روانشناسی و مشاوره دارند اما به خاطر هزینه های بالا مردم نمی توانند استفاده کنند و بیمه ها باید کمک کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور در بخش دیگری با اشاره به ارائه پروانه و مجوز گفت: با اقدامات ما از طریق مجلس و هیئت دولت ، سازمان بهزیستی متقاعد شد که افراد فعال در این حوزه، پروانه سازمان نظام روانشناسی را برای تاسیس مرکز داشته باشند.
وی با اشاره به همکاری با حوزه های علمیه تاکید کرد: ما در این زمینه کمیسیون مشاوره اسلامی را برای همکاری با حوزه های علمیه مطرح کردیم. آنها رشته هایی را تاسیس کرده و از شورای انقلاب فرهنگی مجوز داشتند. در این رابطه کمیسیون مشاوره اسلامی مبتنی بر فرهنگ دینی در نظر دارد سطح ۳ و ۴ حوزه را به عنوان مقطع حساب کند. در حال حاضر ۱۵۰ روحانی از ما مجوز دریافت کرده اند.
حاتمی با اشاره به اینکه روانشناسی باید بومی سازی شود ، بیان کرد: ما روانشناسی را به رسمیت نمی شناسیم مگر در چهارچوب فرهنگ خودمان باشد. این رشته باید با فرهنگ بومی ما عجین شود. در همین رابطه سازمان تاکنون به ۶ هزار نفر که دارای اخلاق و مطابق فرهنگ بومی جامعه رفتار می کنند پروانه داده است.
وی در بخش دیگری اضافه کرد: با تلاش های سازمان و نامه به دکتر نمکی درخواست کردیم روانشناسان و مشاوران نیز واکسیناسیون شوند. فرد دارای اختلالات روانی سیستم ایمنی پایین دارد و امکان ابتلا به کرونا را دارد. به همین دلیل مشاوران و روانشناسان در ارتباط با این افراد ممکن است در معرض ابتلا به کرونا قرار گیرند .
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور درباره سلامت روان در دوران کرونا و پساکرونا نیز گفت: سلامت روان مردم دغدغه اصلی ماست و در این باره احساس خطر می کنیم زیرا درحال حاضر تمرکز بر درمان است و بحث سلامت روان در حاشیه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نگاه باید از درمان محور به سلامت محور تغییر کند، گفت: برای سلامت روان باید شناسنامه سلامت روان صادر کنیم تا کسانی که نیاز به مشاوره دارند آنها را در الویت کاری قرار گیرند.
نهم اردیبهشت، سالروز تاسیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران است و این روز از طرف سازمان ملل متحد به عنوان روز روان شناس در سراسر دنیا جشن گرفته می شود.
نظر شما