مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: این طرح نخستین مانور سراسری سال ۱۴۰۰ است که با هدف کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق ادارات تابعه وزارت نیرو از روز گذشته در استان اجرایی شد.
مهدی دادگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تامین برق مطمئن و پایدار امروز ضرورتی انکارناپذیر و شناخت عوامل مختلف در استمرار این انرژی همواره مهم است.
وی اظهار داشت: یکی از چالشهای اصلی در سال جاری افزایش بیسابقه مصرف برق ناشی از گرمای هوا و کاهش تولید برق آبی در کشور است که با توجه به این چالش برای گذر از پیک تابستان باید برنامههای مدیریت مصرف برق همچون کاهش مصرف برق ادارات را اجرا کنیم تا بتوانیم تابستانی بدون خاموشی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: درخصوص اجرای این طرح حدود ۴۵ ساختمان اداری تابعه وزارت نیرو در ۱۱ شهرستان استان به میزان ۵۰ درصد مشابه سال گذشته مصرف خود را کاهش و از ساعت ۱۱ تا پایان وقت اداری با بهکارگیری مولدهای خود تامین، به کار خود ادامه میدهند.
وی افزود: طرح کاهش مصرف برق ادارات برای عبور از پیک بار تابستان، از ساختمانهای وزارت نیرو شروع شد و هفته آینده برای تمامی دستگاههای اجرایی استان، روزانه به مدت سه ساعت در زمان فعالیت ادارات اجرایی میشود.
دادگر گفت: در این زمان سه ساعته ادارات باید مصرف برق خود را ۵۰ درصد کاهش دهند و در صورت نیاز برق خود را با استفاده از مولدهای دیزلی تامین کنند همچنین مصرف برق ادارات در ساعت غیراداری نباید بیشتر از ۱۰ درصد مقدار مصرف در ساعت اداری باشد.
وی اظهار داشت: اصلاح الگوی مصرف در دستگاههای اجرایی و افزایش تابآوری مجموعههای اداری با راهاندازی مولدهای دیزلی از اهدافی است که در طرح کشوری کاهش مصرف برق ادارات دنبال میشود.
وی با بیان اینکه در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش مصرف برق را در استان داشتیم گفت: امسال با توجه به کاهش نزولات آسمانی، کاهش تولید ناشی از نیروگاههای برق آبی را شاهد خواهیم بود و از طرفی با توجه به گرمی هوا افزایش مصرف برق را خواهیم داشت که این موضوع شرایط را برای تابستان پیشرو بسیار سخت خواهد کرد.
دادگر ادامه داد: سالهای گذشته مردم همکاری خیلی خوبی با صنعت برق داشتند و همکاری مشترکان باعث میشود فصل گرم سال بدون مشکل سپری شود که امیدواریم در سال جاری هم این همکاری تداوم داشته باشد.
بیشترین میزان مصرف برق در خراسان جنوبی مربوط به بخشهای خانگی و کشاورزی با ۳۰ درصد و پس از آن صنعتی ۲۱ درصد، تجاری و سایر با ۱۰ درصد و عمومی ۹ درصد است.