۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۸:۴۴
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 84312702
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نامه طالبان به رهبران جناح مقابل چه هدفی را دنبال می کند؟

کابل - ایرنا - نامه طالبان به سران احزاب و رهبران جناح مخالف برای گفت‌وگوهای انفرادی با این گروه در صف جمهوریت یک حرکت نفاق افکنانه تحلیل و تفسیر و با آن مخالفت شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، گروه طالبان در تازه ترین اقدامات خود نامه‌هایی به رهبران احزاب و شخصیت های سیاسی مخالف خود در افغانستان فرستاده و در آن نامه ها از آنها خواسته است با طالبان به صورت خصوصی وارد مذاکره شوند.

سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در گفت وگو با رسانه‌ها تائید کرده است که طالبان نامه ای به عبدالله عبدالله رئیس این شورا با چنین محتوایی فرستاده و از وی خواسته است که با طالبان وارد مذاکره شود.

فریدون خوزون گفت: این اقدام گروه طالبان با هدف ایجاد تفرقه در صف جمهوریت صورت گرفته اما این ترفندهای طالبان تاکنون بی نتیجه بوده و صف جمهوریت محکم و واحد خواهد بود.

منابع داخلی افغانستان همچنین گفته اند که چنین نامه هایی برای حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان نیز فرستاده شده و از وی هم خواسته شده است که با طالبان مذاکره کند.

دیگر رهبران احزاب و شخصیت‌های سیاسی تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده اند، اما احتمال دارد شمار دیگری از سیاستمداران مطرح افغانستان چنین نامه هایی دریافت کرده باشند.

این نامه طالبان با واکنش‌های متفاوتی مواجه شده که برخی آن را مفید خوانده و برخی دیگر گفته اند که با هدف تفرقه افکنی صورت گرفته است.

عطاءالرحمان سلیم معاون شورای عالی مصالحه ملی و از افراد نزدیک به عبدالله عبدالله گفته است که چنین اقداماتی نتیجه نمی دهد و ما در پاسخ به طالبان گفته ایم که اقدام فردی هیچ طرفی را به هدف نمی رساند.

اما گل رحمان قاضی استاد دانشگاه و رئیس سابق کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی افغانستان گفته است: مذاکرات فردی و مستقیم با طالبان می تواند یک راه حل برای به نتیجه رسیدن زودتر برای تأمین صلح باشد.

پیش از این نیز طالبان در اقدام دیگری از شماری رهبران سیاسی افغانستان خواستار بیعت شده و یا گزینه های دیگری را برای آنها مطرح کرده بودند.

محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و مشاور ارشد رئیس جمهوری در امور سیاسی افغانستان در سالروز تجلیل از یک رهبر جهادی سابق در کابل گفت که طالبان نامه ای به وی فرستاده و چند انتخاب را به وی پیشنهاد کرده است.

وی افزود، طالبان از وی خواسته است که هزاره‌ها با طالبان بیعت کنند و یا در صف طالبان قرار گرفته و با دولت کنونی بجنگند.

محقق گفت که پشنهاد دیگر طالبان این است که هزاره‌ها در صحنه سیاسی این کشور بی طرف مانده و از حمایت دولت نیز دست بردارند.

این رهبر سیاسی افغانستان گفت: پیشنهاد طالبان به هزاره‌ها چند گزینه دارد اما از برخی دیگر از رهبران از جمله عبدالرب رسول سیاف از سیاستمداران شناخته شده و عالم برجسته اهل سنت این کشور تنها خواسته اند که با طالبان بیعت کند.

اکنون که نظامیان خارجی تصمیم گرفته اند افغانستان را به طور کامل ترک کنند و نشست استانبول برای تأمین صلح نیز در وضعیت نامعلومی قرار دارد، موضع گیری و واکنش‌های مخالفان طالبان از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت پراکندگی در صف جمهوریت، می تواند به نفع طالبان باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha