به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد حسن زمانی روز پنجشنبه در نشست بصیرت افزایی با موضوع منشور انتخابات جمهوری اسلامی از دیدگاه قران که به شکل مجازی از سوی بسیج رسانه استان قزوین برگزار شد،افزود: موضوع انتخابات و لازمه مشارکت در آن ریشه در قران دارد و در عربی به نام شورا و مشورت یاد شده و در قرآن کریم به پیامبر اسلام (ص) گفته شده که لازم است با مردم مشورت کنی و نظر آنان را بگیری که این امر جنبه وجوبی دارد.
وی ادامه داد: براساس آیه های قران مردم باید نظر خود را به پیامبر (ص) اعلام کنند و اینگونه نیست که ایشان از آنان نظر بخواهد و مردم صرف نظر کنند و مثلا بگویند به بهانه گرانی و یا تورم و یا اینکه حال نداریم نظر و رای خود را اعلام نکنند.
حجت الاسلام زمانی گفت: در قران آمده است وقتی مردم رای و نظر خود را گفتند پیامبر اکرم (ص) تصمیم نهایی را بگیر که همین موضوع را در نظام جمهوری اسلامی داریم که وقتی اکثریت نظر و رای خود را اعلام کردند، ولی فقیه حکم تنفیذ او را می دهد و از آن لحظه به بعد آن فرد شرعا و قانونا وظایف ریاست جمهوری را برعهده می گیرد.
این مسوول اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی های مختلف خود به این موضوع که شرکت در انتخابات یک تکلیف و واجب شرعی است اشاره داشته اند از جمله اینکه فرمودند "هر کس به استحکام این نظام و اسلام علاقه مند است، هرکس به ایران و امنیت آن علاقه مند است باید در انتخابات شرکت کند".
وی با بیان اینکه جمهوریت نظام جمهوری اسلامی نیز برآمده از آموزه ها و احکام الهی است و ریشه در قران دارد و بیانگر مردم سالاری دینی است.
حجت الاسلام زمانی با بیان اینکه ۵۷ کشور اسلامی در دنیا وجود دارد که هیچ کدام آنها مانند جمهوری اسلامی ایران دارای قانون اساسی برگرفته از اسلام و قوانین 100 درصد اسلامی نیستند،افزود: حتی مصر و عربستان که داعیه حکومت اسلامی دارند هیچ نهاد و مرجعی برای تصویب و اجرای قوانین اسلامی ندارند و مفتی های آنان که نقش مراجع تقلید را دارند از سوی مسوولان و روسای جمهور عزل و نصب می شوند.
این مسوول گفت: باید افتخار کرد که در طول عمر نظام جمهوری اسلامی حتی یک قانون برخلاف شریعت و قوانین اسلام در کشور ما تصویب نشده است.
مسوول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه در مورد امکان تطابق دموکراسی با اسلام که پرسش خبرنگاران در این نشست بود نیز گفت: ۲ نوع تعریف از دموکراسی وجود دارد که یکی دیدگاه غرب است که می گوید مردم سالاری مطلق باید وجود داشته باشد و انسان باید جای خدا قانون گذاری کند و قائل به هیچ گونه قوانین الهی نیست و تاکید دارد هرآنچه اکثریت انسان ها به آن رای دادند قانون است که این از نظر ما باطل و جنبه کفر دارد.
حجت الاسلام زمانی گفت: امروز غرب میوه های تلخ دموکراسی غربی را می چیند که نمونه آن تصویب قانون همجنس بازی و ازدواج مرد با مرد و زن با زن است که حتی این کار را حیوانات نیز انجام نداده اند و آنرا باید سقوط اخلاق و سقوط بشریت و لکه ننگی برای غرب بدانیم.
وی داد: نوع دیگری از دموکراسی که مورد تاکید اسلام قرار دارد نیز وجود دارد که آن مردم سالاری دینی است یعنی مردم و مسلمانان در چارچوب احمام الهی و دین اسلام حق رای داشته و مسوولان خود را انتخاب می کنند.
این مسوول اظهار داشت: بخش دیگر واجب بودن شرکت در انتخابات را باید در موضوع تبعیت از ولی فقیه بدانیم چرا که ما شیعیان اعتقاد داریم در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عج) زمام امور جامعه اسلامی بر عهده ولی فقیه جامع الشرایط بوده و اطاعات از دستورات ولی واجب است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تدوین پیش نویس منشور اخلاق اسلامی انتخابات در حوزه علمیه قم، گفت: این منشور در 17 اصل تهیه شده و به زودی برای استفاده در دسترس قرار می گیرد.
مسوول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه گفت: احترام متقابل نامزدها و هواداران آنها به یکدیگر، ممنوعیت نشر اخبار کذب و تایید نشده، پرهیز از غیبت و بدگویی و تخریب شخصیت رقبا از اصول اخلاقی است که در انتخابات باید به آنها توجه جدی داشته باشیم.
حجت الاسلام نظری گفت: نامزدها و اعضای ستادهای انتخاباتی آنان باید از جنبه ایجابی و اثباتی برای جلب نظر مردم استفاده کنند بدان معنا که توانمندی ها، برنامه ها، راهکارها و فضایل خود را بیان کنند و از نفی دیگران و بدگویی رقبا به طور جدی پرهیز کنند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 28 خرداد ماه امسال برگزار خواهد شد.
نظر شما