علی حبیبیان روز جمعه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته کار و کارگر اظهار داشت: این تسهیلات بابت اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی و مشاغل خانگی که توزیع آن از سال ۱۳۹۷ در این شهرستان آغاز شده به متقاضیان پرداخت شده است.
وی افزود: در حوزه اشتغال روستایی ۷۹۵ طرح طی این مدت به عنوان متقاضی دریافت این تسهیلات بررسی شد که از این تعداد برای ۷۲۱ طرح، ۳۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به هزار و ۴۷۸ نفر در رستههای تولید و فرآوری محصولات باغی شامل آبمیوه و خشکبار، رسته صنایع غذایی، پوشاک، سورتینگ و بستهبندی، حمل و نقل و ترانزیت، زنبورداری، بومگردی، ایرانگردی و پرورش گیاهان دارویی پرداخت شد.
حبیبیان، افزود: در زمینه اشتغال فراگیر نیز ۳۴ طرح برای دریافت تسهیلات این حوزه متقاضی بودند که پس از بررسی آنها، برای ۲۷ طرح به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال با ایجاد اشتغال جدید برای ۲۸۶ نفر تسهیلات پرداخت شد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میاندوآب با بیان اینکه در این حوزه فقط سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۷ تسهیلات بانکی پرداخت شد، گفت: با توجه به بالا بودن نرخ کارمزد تسهیلات اشتغال فراگیر (۱۸ درصد) در سال ۱۳۹۹ کسی راغب دریافت آن نبود.
حبیبیان با اشاره به پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نیز اظهار داشت: هر سال اعتبار این بخش از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ و از سوی استان براساس شاخص جمعیتی به شهرستانها اختصاص مییابد که در سال گذشته چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات در این حوزه تخصیص یافت.
وی با بیان کرد: در این زمینه نیز تسهیلات برای چهار واحد به عنوان پشتیبان (واحدهایی که بیش از پنج نفر شاغل ) و مابقی برای افراد حقیقی با کارمزد چهار درصد در قالب قرضالحسنه پرداخت شد.
۱۶۹ میلیارد ریال تسهیلات کرونایی در میاندوآب پرداخت شد
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میاندوآب در رابطه با پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده بر اثر کرونا گفت: در این راستا میاندوآب در رتبه برتر استانی از نظر جذب و پرداخت این تسهیلات قرار دارد به طوری که ۱۶۹ میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه در این شهرستان به مشاغل آسیب دیده پرداخت شدهاست.
حبیبیان با بیان اینکه حوزه صنعت و معدن بیشترین سهم از نظر دریافت این تسهیلات را دارد، گفت: همچنین در بین بانکهای عامل نیز، بانک ملت با پرداخت بیشترین مبلغ به میزان ۸۲ میلیارد ریال و بانک ملی با ۷۴ میلیارد ریال نسبت به سایر بانک ها در صدر قرار دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه چهار موسسه کاریابی در میاندوآب فعال است، افزود: از اواخر سال گذشته با راهاندازی سامانه "جامع روابط کار"، فرآیند ثبتنام جهت رسیدگی به اختلافات بین کارگران و کارفرمایان به این موسسه ها واگذار شدهاست و افراد متقاضی بیمه بیکاری باید ابتدا در این سامانه ثبتنام کنند.
وی همچنین اضافه کرد: افرادی که در موسسههای کاریابی به عنوان جویای کار ثبتنام کنند ملاک عمل در رابطه با اعلام آمار بیکاری شهرستان هستند و به همین دلیل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دسترسی به آمار بیکاری پنهان جامعه نقشی ندارد.
حیبیان، با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در موسسههای کاریابی جهت معرفی به کار ثبتنام کردهاند، گفت: تابحال از این تعداد فقط ۲۶۶ نفر صاحب شغل شدند.
وی با بیان اینکه باید افراد جویای کار و بیکار در موسسههای کاریابی ثبتنام کنند تا آمار دقیق بیکاری شهرستان مشخص شود، اضافه کرد: با عدم استقبال کارجویان برای ثبتنام در این سامانه نمیتوان درصد اشتغال و آمار بیکاری را تعیین کرد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میاندوآب با اشاره به طرحهای حمایتی دولت از کارفرمایان برای پذیرش فارغالتحصیلان دانشگاهی در واحدهای تولیدی اظهار داشت: این طرح تحت عنوان مشوق بیمهای است که تا ۲ سال تامین اجتماعی، هزینه بیمه افراد تازه بکارگیری شده را به کارفرما به میزان ۱۰۰ درصدی تقبل میکند.
حبیبیان، با بیان اینکه در این راستا ۳۴ نفر بکارگیری شده اند ادامه داد: همچنین طرح پرداخت یارانه دستمزد کارگران از سوی وزارت کار تا سقف ۳۰ درصد بابت حمایت از کارفرمایان به ویژه در ایام کرونا که برای اولین بار افراد را صاحب شغل کردهاند به مدت ۲ سال در حال اجراست و در این راستا ۴۰ نفر در میاندوآب مشمول آن هستند.
وی ارتقای سطح کیفی و کمی رسیدگی به اختلافهای کارگر و کارفرمایان و کاهش مدت زمان رسیدگی به پروندهها در مراجع حل اختلاف از دیگر فعالیتهای این اداره بیان کرد و گفت: در سال گذشته با وجود شرایط کرونا و دورکاری کارکنان، به ۵۰۰ فقره پرونده در هیات تشخیص رسیدگی و به ۶۰۰ فقره نیز در هیات حل اختلاف رسیدگی شد.
هفته کار و کارگر در ایران از پنجم اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا یازدهم همین ماه ادامه دارد.
میاندوآب با بیش از ۲۸۵ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و سومین شهر پرجمعیت استان به شمار میرود.
نظر شما