از ادوار گذشته تاریخی تاکنون همواره چرخ جوامع بشری با دست کارگران به حرکت درآمده، هر سازه و بنای شگفت انگیز بشری که ساخته و الم شده از تخت جمشید و نقش رستم گرفته تا بیستون و ارگهای تاریخی بم و کریم خان زند، همه و همه با همت کارگران بوده است.
مایحتاج ضروری و مورد نیاز بقای بشر و کالایی که روانه بازار می شود نیز به واسطه تلاش این قشر تامین و روانه بازار می شود و در واقع زندگی و حیات یک ملت مرهون کار و تلاش کارگران است و کارگر نیز به گروهی خاص و محدود خلاصه نمی شود بلکه روز کارگر روز بخش اعظم جامعه است.
کارگر نامی است که نجابت ،قناعت و شرافت را برایمان تداعی میکند و امروز نخستین روز از ماه "مه" میلادی همزمان با ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تقویم هجری شمسی، روز جهانی کار و کارگر نام گرفته است.
سختی در تامین مخارج زندگی، وجود مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا بر سختی کار کارگران افزوده و چه خوب می شود اگر امروز و در این روز جهانی که قرار است نماد ستایش از کارگران باشد،این نام بزرگ را در عمل گرامی بداریم و به درد و دلهای این قشر که بی توقع چرخ زندگیهایمان را میچرخانند با جان و دل گوش فرا داده و خواستههایشــان را که قطعا زیاده خواهی نیست برآورده و دلشان را گرم کنیم.
چه خوب که اگر در این روز که با نام کار و کارگر گره خورده تلاش این تولیدگران را ارج نهاده و با افتخار و ارادهای ملی محصولات کارگران خودمان را مصرف کننده باشیم و تولید دستان پینه بسته آنها را با غرور استفاده کرده تا هراس رکود و احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی و در پی آن بیکاری کارگران ایرانی و استان فارسی را از آنها دور کنیم که قطعا بعد از تحقق این امر هر روز، روز کار و کارگر خواهد بود.
بیش از ۱۴ ماه از شیوع جهانی کرونا میگذرد و به گفته مسئولان امر، با وجود تعطیلی و اعمال محدودیتهای فراوان در بسیاری از مشاغل اما چراغ تولید استان فارس و کشور حتی یک ساعت هم خاموش نشده است تا در این زمانه سخت مایحتاج مورد نیاز مردم و بازار را کارگران سخت کوش تولیدگر باشند.
با وجود سخت کوشی قشر کارگر که بخش اعظمی از جامعه را نیز تشکیل می دهند امسال نیز همانند سال گذشته روز جهانی و هفته کارگر تحتالشعاع کرونا با سکوتی نسبی همراه شده تاهمچنان مشکلات بر زمینمانده این قشر کمتر شنیده شود.
بدون تردید رمز پیشرفت و توسعه پایدار هر کشور و تمدنی در تجلی استعدادها،نیروی کار و سرمایه انسانی تلاشگر و کارآمد است و کارگر به عنوان نیروی محرکه چرخه اقتصاد نقش برجسته و ویژهای در این خصوص دارد.
سال ۱۴۰۰ با نام تولید،پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری شده و بی شک کارگران در تحقق آن نقشی بارزی دارند در صورتی که به مشکلات آنها نیز رسیدگی و اشتیاق این قشر را بیش از پیش تقویت تا تولید،توسعه و پیشرفت رونقی دو چندان گیرد.
بنابر آمار تامین اجتماعی استان فارس قریب به ۷۵۰ هزار کارگر در سطح استان فارس وجود دارد که حدود ۷۳ هزار نفر از این افراد در پی شیوع کرونا از کار بیکار شدند و بیمه بیکاری دریافت کردند.
براساس اعلام مدیران استانی پس از گذشت حدود یکسال از شیوع کرونا اکنون اغلب کارگران بیکار شده از شیوع کرونا به محل کار خود بازگشتهاند، به گونهای که آمار کارگران بیمه شده تامین اجتماعی فارس اکنون به نسبت آخرین روزهای بهمن ۹۸ و پیش از شیوع بیماری کرونا، حدود یک درصد هم افزایش نشان می دهد.
مشکل اصلی کارگران استان فارس همانند سایر نقاط کشور اغلب در حوزه معیشتی است به گونهای درآمد این قشر زحمتکش کفاف مخارج زندگی شان را نمی دهد،هرچند که تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ به نسبت سالیان گذشته با تورم همخوانی بیشتری داشته اما کماکان افزایش حقوق و دستمزد متناسب با هزینه های زندگی و معیشت خانوار مهمترین مطالبه قشر کارگر است.
نظر شما