"حمید ملانوری" روز شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که پس از برگزاری جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، افزود: براساس گزارش ارائه شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ستاد ملی کرونا میزان رعایت فاصله اجتماعی در استان ۵۶ درصد است و ۴۴ درصد مردم فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند که عدد بزرگی است.
وی گفت: اگرچه اصناف همکاری قابل توجهی داشتند اما نمودار ابتلا در استان ما متاسفانه در روزهای اخیر روند صعودی به خود گرفته است در حالی که هفته گذشته به صورت مقطعی نزولی شد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: با وجود آنکه اطلاعرسانی در صدا و سیما، روزنامهها، خبرگزاریها و پایگاههای خبری در حال انجام است اما نمودار ابتلاهای استان صعودی شده و این درحالی است که اصناف هم تعطیل بودهاند.
وی دورهمیهای خانوادگی را مهمترین عامل افزایش آمار ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: براساس آمار ۶۵ درصد موارد ابتلا به دلیل دورهمیهای خانوادگی است.
ملانوری اظهار داشت: در حال حاضر چهار شهرستان بشرویه، خوسف، درمیان و نهبندان در وضعیت زرد (متوسط خطر)، شهرستانهای بیرجند، طبس، زیرکوه و فردوس در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و شهرستانهای سرایان، سربیشه و قاینات در وضعیت نارنجی (پرخطر) هستند.
وی تصریح کرد: از سرگیری فعالیت اصناف منوط به رعایت کامل پروتکلها است که مردم هم در این زمینه وظیفه دارند تا اصناف فعالیت بهتری را داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه رعایت بهداشت مهمترین کمک به اصناف و دیگر حوزههای آسیبدیده از کرونا است گفت: از آنجا که زمان زیادی از شیوع ویروس کرونا گذشته نباید عادیانگاری متاثر از خستگی به افزایش آمار منجر شود.
وی تاکید کرد: تنها راه در امان ماندن از ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی و فاصله اجتماعی است.
مراسم شب قدر در فضای روباز برگزار شود
ملانوری گفت: با توجه به دستورالعملهای ستاد ملی کرونا حداکثر زمان برگزاری مراسم شبهای قدر ۲ ساعت است و برگزارکنندگان توجه لازم را در این خصوص داشته باشند.
وی افزود: طبق دستورالعملها مراسم شبهای قدر باید در فضای روباز در سراسر استان حتی شهرهای زرد و با یک چهارم ظرفیت برگزار شود.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: هرگونه تجمع با سلامت مردم سر و کار دارد پس باید حفظ سلامتی مردم در برگزاری مراسم شبهای قدر با فاصلهگذاری اجتماعی در نظر گرفته شود.
وی گفت: اگر سلامت مردم لحاظ نشود از لحاظ شرعی هم مشکل خواهد داشت و برگزارکنندگان در نظر داشته باشند که پخش هرگونه اقلام خوراکی در مراسم ممنوع خواهد بود و نظارت کافی در این زمینه صورت گیرد.
ملانوری بر لزوم نظارت بر مرز با توجه به خطر ورود ویروس کرونای جهش یافته تاکید کرد و افزود: فرمانداران در این زمینه نظارت مستمر داشته باشند و مصوبات را با دقت اجرا کنند.
وی گفت: نظارت کلی بر مرزها برعهده فرمانداران مرزی گذاشته شده است و تمامی مدیران مستقر در مرز ملزم به رعایت پروتکلها و محدودیتها شدهاند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: اقدامات ما نباید اساس فعالیت مرزی را زیر سوال ببرد.
وی گفت: در حوزه اصناف هم همه اقدامات حمایتی باید اجرایی شود و در زمینه چکهای برگشتی و مالیات اصناف مصوبات ستاد ملی به زودی ابلاغ خواهد شد که باید با همکاری همهجانبه تسهیل در امور اصناف محقق شود.
۶ استان روند نزولی را شروع نکردند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا امروز (شنبه) پس از جلسه ستاد ملی گفت: ویروس انگلیسی در ایران با سرعت بالا گسترش یافته است اما با همکاری مردم و به خصوص بازاریان آثار و شواهد خوبی داریم. در ۲۵ استان کشور وضعیت به ثبات رسیده گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست اما روند افزایش یابنده متوقف شده است.
علیرضا رئیسی افزود: در ۱۵ استان روند نزولی کرونا شروع شده است و در ۱۰ استان تقریبا به اوج بیماری رسیدهایم که انتظار داریم این هفته و هفته آِینده از ورودی بیمارستانها کاسته شود و این استانها روند نزولی را طی کنند.
وی بیان کرد: ۶ استان هنوز روند نزولی را شروع نکردهاند و باید مراقبتهای بیشتری داشته باشند، گرچه براساس شواهد به اوج بیماری نزدیک شدهاند. زمانی که قله و اوج بیماری میرسد اگر پروتکلها به خوبی رعایت شود یک هفته بعد سیر افزایش یابنده بیماری متوقف میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: این ۶ استان که هنوز باید به شدت مراقبت و پروتکلها را رعایت کنند شامل تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که در روزهای آینده به اوج بیماری میرسند بعد شاهد روند نزولی در این استانها خواهیم بود.
نظر شما