۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۵:۴۲
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84314886
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

افزایش خدمات اجتماعی و عمومی برای کارگران ضروریست

اصفهان - ایرنا - دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان گفت: افزایش خدمات اجتماعی و عمومی برای کارگران و مزدبگیران در دوران تحریم‌های ظالمانه و شیوع کرونا ضروریست.

اصغر برشان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لازم است دولتمردان میزان خدمات اجتماعی، رفاهی و عمومی برای کارگران را با توجه به شرایط اقتصادی موجود افزایش دهند که از مهمترین آنها، خدمات تامین اجتماعی در بخش درمان است.

وی اختصاص سبد کالا برای جبران کسری معیشت را از راهکارهای کوتاه مدت در کاهش مشکلات این قشر دانست و اظهار داشت: تقویت و توسعه تعاونی های مصرف کارگران بدون واسطه و توسط دولت نیز از دیگر موارد ضروریست بطوریکه کالاهای مورد نیاز مخاطبان این تعاونی‌ها با نرخ ارزانتر در اختیار آنها قرار گیرد.

برشان به فعالیت حدود یکصد تعاونی مصرف کارگری در اصفهان اشاره و اضافه کرد: تعدادی از آنها در سال‌های اخیر بدلیل کوتاهی در اعمال حمایت لازم برای اختصاص کالا، رو به زوال رفتند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان درباره میزان حقوق تعیین شده برای کارگران در سال ۱۴۰۰ توضیح داد: حداقل حقوق کارگران نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش یافت و مقرر است حقوق کارگران کمتر از چهار میلیون تومان در ماه نباشد اما این میزان با توجه به شرایط اقتصادی موجود پاسخگوی آنها نیست.

برشان با بیان اینکه روز کارگر بهانه‌ای برای طرح مشکلات و مطالبات کارگران است، گفت: این قشر از جامعه با چهار مشکل عمده مواجهند که نخستین و مهمترین آنها، نداشتن امنیت شغلی است.

وی یکی از دلایل نداشتن امنیت شغلی کارگران را بیشتر بودن عرضه نسبت به تقاضا دانست و افزود: تعدادی از کارگران شاغل بابت امنیت شغلی خود نگرانند و این موضوع سایر ابعاد زندگی آنها مانند ازدواج و تامین معیشت؛ آنها را دچار مشکل می‌کند.

این فعال کارگری، یکی دیگر از مشکلات عمده کارگران را تامین معیشت آنها خواند و تصریح کرد: در دوران مواجهه با تحریم‌های ظالمانه، نداشتن امکان صادرات و مشکلات اقتصادی، درآمد کارگران با معیشت آنها تطابق ندارد.

برشان، تامین اجتماعی را سومین دغدغه اصلی کارگران معرفی و اضافه کرد: لازم است سازمان‌های بیمه گر نسبت به افزایش حمایت از کارگران بیمه شده در دورانی که با تحریم و شیوع کرونا مواجه هستیم، اقدام کنند درحالیکه در این مدت برخی از خدمات اجتماعی کاهش یافته است که باید نسبت به رفع آن توجه شود.

وی، مشکل چهارم کارگری در کشور را نبود سه جانبه‌گرایی در مسائل کارگری و تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: کارگر، کارفرما و دولت سه ضلع اصلی مسائل کارگری هستند اما سه جانبه‌گرایی در اصلاح و اجرای قوانین و آیین‌نامه‌ها بخوبی اجرا نمی‌شود.

برشان خاطرنشان کرد: با شروع همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹،  بسیاری از مشاغل متوقف یا تعلیق شد که از مهمترین آنها می‌توان به امور خدماتی و گردشگری در شهرهایی مانند اصفهان و در رسته‌هایی مانند هتلداری، رستوران‌داری، آژانس‌های مسافرتی و حمل و نقل اشاره کرد بطوریکه برخی از واحدهای صنفی، کارگران خود را تعدیل کردند یا حقوق آنها پرداخت نشد.

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان با بیان اینکه بیمه بیکاری کرونا آنطور که باید نتوانست از همه کارگران حمایت کند، تصریح کرد: محدودیت‌های کرونایی همچنان ادامه دارد و لازم است که حمایت از کارگران و مزدبگیران با قوت بیشتر اجرا شود.

به گفته وی، سال گذشته برخی از واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها بدلیل تحریم‌ها و رونق بازار داخلی، مقداری جان گرفتند و با مشکل جدیدی مواجه نشدند اما به مشاغل خدماتی و گردشگری آسیب زیادی وارد شد.

برشان همچنین خاطرنشان کرد: در دوران کرونا، تعدادی از کارگران که نسبت به امنیت شغلی خود نگران بودند با وجودیکه به این ویروس مبتلا شدند اما این موضوع را از کارفرمایان خود پنهان کردند و با رعایت نکردن قرنطینه به سر کار رفتند زیرا نگران از دست رفتن شغل و نداشتن حقوق بودند.

به گزارش ایرنا، استان پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفری اصفهان، بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی دارد که یک میلیون نفر از جمعیت آن، کارگر بیمه شده هستند.

۱۱ اردیبهشت ماه مصادف با نخستن روز ماه می میلادی به عنوان "روز جهانی کارگر" نامگذاری شده است.

تعداد کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در کشور نزدیک ۱۴ میلیون نفر است که همراه با خانواده هایشان ۳۹ میلیون نفر از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha