به گزارش ایرنا، مؤمنان شب زنده دار دیار استان سمنان، در نخستین شب از لیالی قدر همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و ضربت خوردن مولای متقیان، گریان از خدای خود، ظهور ولی عصر (عج)، شفای عاجل مریضان و ریشهکن شدن ویروس کرونا را درخواست میکنند.
مردم دیندار استان سمنان دلها و روانهایی که ماهها به واسطه شیوع ویروس کرونا در التهاب و اضطراب بود را امشب در سایه دعا و مناجات با خدا به آرامش دعوت میکنند.
بسیاری از مردم در مساجد با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و برخی دیگر در خانه
از طریق شبکههای مجازی یا رادیو و تلویزیون معنویترین و بی پیرایهترین تجربه برپایی مراسم احیای شب قدر را در اوج همهگیری بیماری کرونا تجربه میکنند.
یکی از شهروندان سمنانی به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون که ۶۰ سال از خداوند عمر گرفتهام هنوز چنین شب قدری به یاد ندارم که نتوانم به مسجد بروم و واقعا شب دلگیری تجربه میکنم.
فاطمه محمدی ادامه داد: هر سال شبهای قدر را با خانواده، نوه و نتیجهها در مسجد محل بودیم اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و از آنجا که بیماری آسم دارم به توصیه متخصصان و فرزندان شب قدر را در منزل ماندم و برنامهها را از تلویزیون دنبال کردم.
وی بیان کرد: حال و هوای شبهای قدر در مساجد به هیچ عنوان قابل قیاس با منزل نیست اما مهم شب زنده داری است که به حول و قوه الهی از پخش مستقیم مراسم احیا بهره مند شدیم.
زهرا خراسانی یکی دیگر از شهروندان گفت: طاقت ماندن در خانه شب احیا را نداشتم و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی آمدهام تا در مسجد اعمال شب قدر را به جا آورم.
وی اضافه کرد: دعا میکنم تا هر چه زودتر ویروس منحوس کرونا ریشهکن شود و دوباره مانند گذشته بدون دغدغه در مساجد ساعات طولانی عزاداری کنیم و در شب تعیین سرنوشت از خداوند طلب عفو کنیم.
وی تصریح کرد: از ابتدای ماه رمضان رفتن به مسجد یا امامزادگان برایم به یک آرزو تبدیل شده بود که با تدبیر مسوولان و بازگشایی برخی مساجد در شبهای قدر محقق شد.
زینب ۳۰ ساله نیز با بیان اینکه برگزاری این مراسم معنوی به صورت جمعی حال و هوای دیگری دارد، گفت: از زمانی که مدرسه ابتدایی میرفتم امکان نداشت که شب احیا در خانه بمانم و حتی در روزهای سرد زمستان که مسجد محلهمان هنوز تکمیل نشده بود با وجود سن کمی که داشتم در فضایی سرد تا انجام کامل اعمال شب احیا بیدار میماندم، اما اکنون کرونا همهچیز را تحت تاثیر قرار داده و ما را مجبور به ماندن در خانه و انجام اعمال شب قدر در خانه کرده است.
وی گفت: امیدوارم به عظمت این شب عزیز کرونا ریشهکن شود و دوباره در مساجد باز شود.
شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست. قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن میگوید. قرآن و روایات ارزش شب قدر را بیش از هزار ماه میدانند. این شب بافضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه میکنند.
زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.
شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیینها و اعمال این شب میپردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شبها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیینهای شب قدر همراه شده است.
دستهای نیاز و بندگی سمنانیها در اولین شب قدر به آسمان بلند شد
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۰:۳۰
کد خبر:
84315347
سمنان- ایرنا- همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان مردم استان سمنان با حضور در فضای باز اطراف حسینیهها، مساجد و تکایا، ضمن رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی با برگزاری مراسمهای مختلف عزاداری، بانگ الهی العفو و الغوث الغوث برای برآورده شدن حاجات و ریشهکن شدن ویروس منحوس کرونا سر دادند.
اخبار مرتبط
-
تعاون روستایی استان سمنان ۶۰ تن کالا ویژه ماه رمضان توزیع کرد
سمنان- ایرنا- مدیر تعاون روستایی استان سمنان گفت: بیش از ۶۰ تن اقلام تنظیم بازار به مناسبت…
-
یکهزار بسته معیشتی ماه رمضان در دامغان توزیع شد
سمنان- ایرنا- فرمانده سپاه ناحیه دامغان گفت: یکهزار بسته معیشتی ماه رمضان به ارزش چهار میلیارد…
نظر شما