به گزارش ایرنا، موضوع اشتغال همواره یکی از دغدغه های مدیران حوزه های مختلف تصمیم سازی و اجرا بوده که برنامه ریزی های متعددی نیز برای خانواده های تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و زندانیان در این استان صورت گرفته است.
در نظام مقدس جمهوری اسلامی با فعالیت نهادهای مرتبط و با ایجاد ساز و کارهای گوناگون، موضوع اشتغال در صدر برنامه ریزی های توسعه ای در نقاط مختلف کشور قرار گرفته و همواره اشتغال خانواده های محروم و نیازمند نیز مورد توجه جدی بوده است.
در این میان نهادهایی نظیر کمیته امداد، بهزیستی و سازمان زندان ها، اقدامات بسیار ارزنده ای را طی سال های اخیر با هدف اشتغال افراد و خانواده های تحت پوشش داشته اند که موجب شده تا علاوه بر خودکفایی این خانواده ها، بار زیادی نیز از روی دوش این نهادها برداشته شود.
سالانه هزاران نفر از افراد تحت پوشش این نهادها با خودکفایی و اشتغال مناسب و درآمدزایی از زیر پوشش درآمده و حتی در برخی موارد تبدیل به کارآفرینانی میشوند که زمینه اشتغال بسیاری از دیگر افراد محروم و نیازمند جامعه را فراهم میکنند.
طی سال گذشته نیز اقدامات قابل توجهی در این حوزه در استان محرومی نظیر آذربایجان غربی اجرایی شد که نتایج بسیار خوبی در بهبود درآمدی خانواده های نیازمند داشته است.
تحقق ۱۰۷ درصدی اشتغال پیش بینی شده مددجویان بهزیستی آذربایجان غربی
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی در این باره با اشاره به اقدامات دفتر اشتغال این نهاد طی سال گذشته گفت: پارسال هزار و ۶۰۲ نفر به عنوان تعهد اشتغال ایجادشده به استان تکلیف شد که براساس الگوهای تسهیلگری اشتغال، هزار و ۷۱۰ نفر محقق و۱۰۷ درصد اشتغال ایجاد شد.
سعید فریور با اشاره به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی و کارفرمایی افزود: در این راستا ۴۶۰ میلیارد ریال طی سال گذشته به هزار و ۶۴ نفر از متقاضیان تحت پوشش تسهیلات تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی و کارفرمایی اعطا شد.
وی با اشاره به عملکرد تسهیلات کرونایی برای مددجویان آسیب دیده از کرونا در آذربایجان غربی اظهار کرد: به منظور حمایت از مددجویان آسیب دیده از کرونا با همکاری صندوق ولایت استان اقدام به پرداخت تسهیلات پنج میلیون تومانی به تعداد ۱۱۰ نفر به مبلغ پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال شد.
وی ادامه داد: از محل اعتبارات تسهیلات مربوط به مراکز آسیب دیده از کرونا در سامانه کارا ۳۵۵ مرکز با اشتغالزایی ۸۴۸ نفر به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال به عاملیت بانکهای ملی، ملت، صادرات و تجارت ثبت نام کرده اند و همه این مراکز موفق به جذب اعتبار شده اند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی گفت: سال گذشته در جهت حمایت از افراد اشتغال یافته، ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات حق بیمه سهم کارفرما و خویش فرما و در جهت حمایت از اشتغال ایجاد شده ۴۸۵ نفر از جامعه هدف بهزیستی پرداخت شد.
فریور با اشاره به اینکه در جهت حمایت از کارفرمایانی که اقدام به اشتغالزائی معلولین شدید و خیلی شدید کرده اند از محل اعتبارات جبران عدم کارآئی معلولین ، اداره کل بهزیستی مبالغی پرداخت می کند، افزود: طی سال گذشته بیش از هشت میلیارد ریال به تعداد ۸۰ نفر از معلولان در این خصوص، اقدامات حمایتی صورت گرفت.
وی در خصوص تسهیلات اعطایی از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ تعداد ۴۵ طرح به مبلغ ۲۶ میلیارد ریال و در سال گذشته نیز ۶۷ طرح شامل پرورش و فراوری طیور و زنبور عسل، قالیبافی، ادوات کشاورزی علف چین، پرورش قارچ، محصولات گلخانه ای، زعفران و گیاهان دارویی ) به مبلغ ۳۱ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و ۴۲ میلیارد ریال نیز از این تسهیلات باقی مانده است.
۱۵۰۰ مددجوی کمیته امداد آذربایجان غربی به خودکفایی کامل رسیدند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجانغربی نیز گفت: طی ۲ سال اخیر، بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از مددجویان تحت حمایت این نهاد با اقدامات اشتغالزایی صورت گرفته به خودکفایی کامل رسیده و از گردونه حمایت این نهاد خارج شده اند.
عزیز سهندی افزود: طی سال گذشته هفت هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی در آذربایجان غربی ایجاد شد که ۲ هزار و ۵۰۰ مورد از این اشتغالزایی ها توسط راهبران شغلی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: راهبران شغلی افراد متخصصی هستند که از صفر تا ۱۰۰ اشتغالزایی برای مددجویان را در اختیار می گیرند.
وی تاکید کرد: ۳۰ درصد از فرصتهای شغلی ایجاد شده در آذربایجان غربی طی سال گذشته توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) صورت گرفت که رقم قابل توجهی است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف کمیته امداد، اشتغال برای بیکاران نیازمند بوده و این نهاد با ارایه تسهیلات کم بهره، درصدد توانمند کردن افراد جویای کار است.
سهندی افزود: در بحث اشتغال و توانمند سازی مددجویان، این نهاد در حال همکاری مستمر با اشتغالآفرینان و خیران کارآفرین است.
وی از ارایه تسهیلات زود بازده به مددجویان آذربایجانغربی خبر داد و افزود: همواره در تلاش هستیم تا پایدارترین طرحهای اشتغال را برای اشتغالزایی مددجویان فراهم سازیم.
وی همچنین از رونمایی برند احسان در آذربایجان غربی خبر داد و گفت: طی سال گذشته بیش از سه هزار و ۳۰۰ متر قالی بافته شده توسط مددجویان کمیته امداد استان با برند احسان در کشور برای فروش عرضه شد.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجانغربی با تاکید رایگان بودن آموزشهای این نهاد برای مددجویان، تصریح کرد: این آموزش ها باعث افزایش دانش و مهارت مددجویان و در نتیجه پایداری مشاغل ایجاد شده میشود.
۲ هزار و ۷۱۱ زندانی در آذربایجانغربی به تولیدکننده تبدیل شدهاند
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی تربیتی آذربایجانغربی نیز گفت: هم اینک ۲ هزار و ۷۱۱ زندانی شاغل و مولد در زندانهای استان در حال فعالیت هستند که ۴۰ درصد زندانیان در استان را شامل میشوند.
مجتبی محمدی افزود: تنها ۱۰ درصد تا تحقق هدف نهایی ۵۰ درصدی ترسیمی از طرف سازمان زندان ها با این موضوع فاصله داریم.
وی اظهار کرد: ظرفیت استان از لحاظ ایجاد شغل و توانمندسازی زندانیان بسیار مستعد است که با شرایط موجود دارای رتبه خوبی از لحاظ اشتغال در کشور هستیم.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی تربیتی آذربایجان غربی ادامه داد: در حال حاضر ۱۴ سوله هزار مترمربعی در مجتمع حرفهآموزی و کاردرمانی استان آماده تجهیز است که با تجهیز این مراکز شمار زیادی از زندانیان مشغول به فعالیت خواهند شد.
بروجنی گفت: این امر در سند تحول قوه قضاییه و چشم انداز اشتغال ۵۰ درصدی زندانیان سهم بسزایی داشته و بیش از سهم تعیین شده خواهد بود.
با توجه به این آمار، اقدامات حمایتی بسیار خوبی از سوی دولت و با همکاری نهادهای حمایتی از نیازمندان در آذربایجان غربی صورت گرفته که مهمترین هدف آن، حل مشکل ریشه ای نیازمندان بوده و توانسته اثرگذاری بسیار خوبی نیز در این حوزه داشته باشد.
آذربایجان غربی ۱۷ شهرستان، ۴۸ شهر و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ روستا دارد و جمعیت آن حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
نظر شما