داوطلبان شوراها در ۳۱ شهر و ۹۱۲ روستای خراسان جنوبی به حد نصاب رسید

بیرجند - ایرنا - رییس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: با اقبالی که از ناحیه داوطلبان انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا داشتیم، آمارها در ۳۱ شهر و ۹۱۲ روستای استان به حد نصاب رسیده ‌است.

ناصر خوش خبر روز چهارشنبه در اولین نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ که به ریاست استاندار برگزار شد، افزود: در دوره قبل ۲۵ روستای استان فاقد شورا بوده که این رقم در این دوره به ۶ روستا کاهش یافته است.

وی مشارکت را طلایی‌ترین رکن انتخابات دانست و گفت: نگاه برون مرزی به مشارکت مردم متوجه شده و دشمنان و معاندان می‌خواهند مردم را از انتخابات دلسرد کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: در روزهای منتهی به انتخابات اعتماد به توانمندی و کارآمدی نظام و دولت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا امید و نشاط را در جامعه ایجاد کند.

وی تاکید کرد: در شرایطی که مدیریت کرونا، واکسیناسیون، معیشت مردم، تنظیم بازار، کنترل تورم، تامین اقلام اساسی از برنامه های در دست اقدام دولت است، انتخابات به عنوان مهمترین برنامه در حوزه سیاسی مورد توجه دولت قرار دارد.

خوش خبر گفت: همه نظام‌های دموکراتیک به مشارکت افتخار می‌کنند و فرصتی که مردم برای اقتدار یک نظام فراهم می‌کنند در انتخابات شکل می‌گیرد.

وی اظهار داشت: امسال با توجه به شیوع کرونا سبک جدیدی از انتخابات را پیش رو داریم که برابر تقویم زمانی انجام خواهد شد و برای برگزاری انتخابات، ساز و کارهایی تعریف شده است.

رییس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی افزود: ارکان انتخابات در نظام ما امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت است و باید به آن توجه شود که بدون انسجام درونی محقق نمی‌شود.

خوش خبر گفت: تمکین از قانون باید شفافیت ایجاد کند و مردم بدانند که سلامت انتخابات تضمین شده است.

وی افزود: نخبگان، روحانیت و دیگر متنفذین باید اهمیت انتخابات را تبیین کنند و این مهم یک وظیفه همگانی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: امروز سیاه‌نمایی سمی برای اقتدار نظام است و نظام مقدس جمهوری اسلامی در همه عرصه‌ها پرتوان بوده، دولت هم سیاست‌های نظام را دنبال می‌کند و با وجود همه مشکلات، پاسخگوی مطالبات بحق مردم است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی فعالیت دولت هستیم بنا به تاکید استاندار، به عنوان کارگزاران نظام و خدمتگزاران مردم هیچ موقعیتی را نباید از دست دهیم تا امید ‌و ‌نشاط را در جامعه ارتقا ببخشیم.

خوش خبر گفت:  نباید بگوییم امکانات کم است بلکه باید آنچه در توان داریم را در اختیار پاسخگویی به مطالبات مردم قرار دهیم.

وی از افزایش شعب اخذ رای در انتخابات ۲۸ خرداد خبر داد و گفت: همه امکانات دستگاه‌ها باید در اختیار انتخابات قرار گیرد.

وی تاکید کرد: رعایت اصل بی‌طرفی در چارچوب قانون مورد توجه مدیران قرار گیرد و هیچ امکانی از هیچ دستگاهی در اختیار حزب و گروهی قرار نگیرد.

رشد قابل توجه اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در دولت تدبیر و امید

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست از رشد قابل توجه اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: در این دولت چهار نقطه شهری به استان اضافه شده که ارتقای شاخص‌های زندگی را به همراه داشته است.

محمد فرهادی افزود: در حال حاضر ۳۱ شهر در استان داریم و ۵۹ درصد مردم ما شهرنشین هستند.

وی گفت: از مجموعه شوراهای اسلامی که در شهرهای استان فعال هستند، یک شورا ۹ نفره، ۲۹ شورا ۵ نفره و یک شورا ۳ نفره است.

وی بیان کرد: شورای ماژان با توجه به اینکه شهر تازه تاسیس است، ۳ نفره است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: تعداد اعضای شورای شهر در استان ۱۵۷ نفر هستند که ۸ نفر آنها را بانوان تشکیل می‌دهند و در دوره ششم، تعداد کرسی‌های شورای شهر به ۱۵۹‌ کرسی افزایش یافته است.

وی افزود: ۱۱عضو شورای استان و ۶۰ عضو شورای شهرستان داریم.

فرهادی اظهار داشت: طی چند سال گذشته آموزش شوراها، دهیاران و شهرداران در دستور کار بوده تا با وظایف و اختیارات خود آشنا شوند، خدمات بهتر ارائه شود و تخلفات ناشی از اشراف نداشتن به قانون کاهش پیدا کند.

وی گفت: مجموع اعتباراتی که از محل منابع مختلف به شهرداری‌ها تزریق شده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۶ هزار و ۱۰۶ میلیارد ریال بوده که ۳ هزار و ۸۳۶ میلیارد آن در دولت دوازدهم محقق شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی افزود: اعتبارات تخصیصی به شهرداری‌ها در دولت دوازدهم به نسبت دولت یازدهم ۶۱۴ درصد رشد داشته است.

وی گفت: این کمک‌ها علاوه بر اعتباراتی است که در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها توزیع شده و در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است.

فرهادی بیان کرد: در این دوره با کمک ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی دولت، ۲۸۷ دستگاه ماشین‌آلات خدماتی در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است.

وی افزود: در این مدت، ۳۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز تسهیلات ارزان‌قیمت بوده که در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است.

وی گفت: احداث ذخیره آب برای کنترل آب‌های سطحی فردوس، مجتمع جاری زمرد سرایان، پارک بهارستان بشرویه، مجتمع تجاری ستاره طبس، فرهنگسرای شهرداری بیرجند،پارک شهدای گمنام اسدیه، کارخانه شن و ماسه حاجی‌آباد، جایگاه سوخت شهرداری و کارگاه قطعات بتنی قاینات، آسفالت بافت فرسوده نهبندان و کارخانه آسفالت سربیشه از پروژه‌های شاخص شهرداری‌های استان طی این دوره بوده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۴۱ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند گفت: هزار و ۷۸۰ روستای دارای سکنه و ۹۰۴ روستای دارای شورای اسلامی داریم و از مجموع شوراهای اسلامی فعال در روستاهای استان، ۲۸ شورا ۵ نفره و مابقی ۳ نفره هستند.

وی بیان کرد: از مجموع ۲ هزار و ۷۵۷ عضو شورای اسلامی استان ۵۴ نفر و از ۸۳۴ دهیار استان نیز ۶۸ نفر خانم هستند.

فرهادی گفت: در دولت یازدهم ۸۲۸ میلیارد ریال و در دولت دوازدهم بیش از ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار به حساب دهیاری‌ها واریز شده که در دوره دوم افزایش ۲.۶ برابری داشته است.

وی افزود: طی هشت سال فعالیت دولت تدبیر و امید با هزینه‌کرد هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال، تعداد ۲ هزار و ۴۶۵ پروژه در روستاهای استان به بهره‌برداری رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: طی این دوره ۸۰۴ دهیاری استان تعیین درجه شده و مجوز تاسیس ۷۶۷ دهیاری اخذ شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی به پروژه‌های شاخص دهیاری‌های استان اشاره کرد و گفت: ارتقای سطح پوشش ایستگاه‌های دیجیتال استان به ۹۵ درصد رسیده و ایجاد کارگاه‌های بلوکه‌زنی، بوم‌گردی، مشارکت در اجرای شبکه داخلی آب از پروژه‌های شاخص دهیاری‌های استان در این دوره است.

وی افزود: در این دوره با پیگیری دهیاری خراشاد، این روستا به عنوان روستای پارچه‌بافی ثبت جهانی شد و پژوهشکده خشت و گل در روستای اصفهک طبس راه‌اندازی شد.

فرهادی گفت: با توجه به اینکه به پایان سال مالی می‌رسیم، مدیران استان نسبت به جذب اعتبارات در موعد مقرر اقدام کنند.

اقدامات دولت اطلاع‌رسانی شود

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی هم گفت: اقدامات دولت باید اطلاع‌رسانی شود تا مردم بدانند چه اقداماتی صورت گرفته است.

محمد حسینی افزود: بنا به تاکید استاندار، مدیران باید برای تحقق این موضوع از توان رسانه‌های استان استفاده کنند.

وی اظهار داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی باید بیش از گذشته پاسخگوی مطالبات و درخواست‌های مردم باشند زیرا مردم صاحب مملکت و نظام هستند و ما شأن دیگری جز خادمی مردم نداریم.

معاون استاندار خراسان جنوبی به مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مبنی بر تغییر ساعت کاری ادارات اشاره کرد و گفت: براساس این مصوبه، از اول خرداد امسال ساعت کاری ادارات از ۶ صبح تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه خواهد بود.

وی افزود: طبق دستور استاندار، میز خدمت باید تا پایان ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه در ورودی ادارات فعال باشد تا مراجعات مردم پاسخ داده شود.

حسینی تصریح کرد: این  وظیفه قانونی و شرعی مدیران است که به گونه‌ای برنامه ریزی کنند تا مردم با مشکل مواجه نشوند.

وی گفت: با توجه به کاهش بارندگی‌ها که بر میزان تولید انرژی برق آبی تاثیر داشته، صرفه‌جویی مهمترین عامل در مدیریت حوزه انرژی است و ادارات باید در این زمینه برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی، انتخابات را از مهمترین برنامه‌های سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط کرونایی و افزایش شعب اخذ رأی و به تبع نیاز به امکانات بیشتر، مدیران باید پشتیبانی همه‌جانبه را مورد توجه قرار دهند.

اولین نشست شورای اداری خراسان جنوبی در سال جاری با حضور استاندار، معاونان استاندار، مدیران کل ستادی استانداری، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برگزار شد و به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ناشی از مدیریت کرونا، ۱۵۰ نفر از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، فرمانداران و مسوولان استان به صورت ویدئوکنفرانس در این نشست حضور داشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha