فعالیت برخی نهادهای بین‌المللی در حوزه فلسطین نمایشی است

تهران- ایرنا- دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی، فعالیت برخی نهادهای بین‌المللی در حوزه فلسطین را نمایشی توصیف کرد و گفت: بسنده کردن یا فقط متکی شدن به ظرفیت این دستگاه‌های بین‌المللی کافی نیست و باید از ظرفیت نخبگان و سازمان‌های غیردولتی برای حمایت از مردم مظلوم استفاده کنیم.

داود عامری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تاکید بر اهمیت زنده نگه داشتن آرمان فلسطین میان مسلمانان و تمام آزادی‌خواهان جهان خاطرنشان کرد: آزادی فلسطین یک آرمان اسلامی و از مطالبات جدی افکار عمومی جهان اسلام است و از گذشته‌های دور، مردم در جهان اسلام بازگشت سرزمین فلسطین به دامن جهان اسلامی را دنبال می‌کنند.

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی، آرمان فلسطین و آزادی قدس را یک آرمان عدالت‌خواهانه ارزیابی کرد و افزود: هنوز این آرمان نزد مسلمانان، نخبگان و به‌ویژه افراد آزادی خواه جهان اسلام زنده است و این آرمان گسترش پیدا کرده و امروز دیگر فقط متعلق به مسلمانان و کشورهای اسلامی نیست بلکه به خاطر ماهیت عدالت‌خواهانه آن به یک آرمان جهانی تبدیل شده است و بسیاری از نخبگان، فرهیختگان و سازمان‌های مردم‌نهاد و حتی نهادهای بین‌المللی در سراسر جهان این آرمان را دنبال می‌کنند.

مخالفت با آپارتاید علیه فلسطینیان جهانی شده است

عامری با بیان اینکه مخالفت با رژیم صهیونیستی و اقدامات ضدبشری آن روز به روز در جهان در حال گسترش است، تصریح کرد: مخالفت با آپارتاید اعمال شده علیه فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی یکی از روندهای مثبتی است که امروز در جهان شاهد آن هستیم.

این کنشگر حوزه صلح و عدالت، طرح رهبر انقلاب اسلامی برای برگزاری همه پرسی جهت تعیین سرنوشت فلسطین را بهترین راهکار ارائه شده برای حل این مشکل عنوان کرد و گفت: این طرح جامع منطبق بر قوانین بین المللی تنظیم شده و این ظرفیت را دارد که هم نهادهای بین‌المللی و هم نهادهای مرتبط در جهان اسلام روی آن کار کنند و طرح بسیار خوبی برای تبیین و تحقق این مطالبه جهانی است.

وی درباره جزئیات طرح جمهوری اسلامی برای تحقق صلح عادلانه در فلسطین یادآور شد: بر اساس این طرح، اگر همه آوارگان فلسطینی به سرزمین‌شان برگردند و فرصت برابری برای همه فلسطینی‌ها از اقوام و ادیان و فرقه‌های مختلف فراهم شود، آن وقت این امکان وجود دارد که مسائل مربوط به مردم این منطقه به آرای عمومی گذاشته شود و همه پرسی و خواست مردمی سرنوشت سرزمین های فلسطین را معین کند.

عامری، دادن فرصت برابر به همه فلسطینی‌های سراسر جهان برای تصمیم گیری درباره سرنوشت حال و آینده سرزمین‌شان را عدالت‌خواهانه ارزیابی کرد و افزود: این نگاه با دیدگاه‌های حقوقی امروز جهان و نگاه‌های عدالتخواهانه در مجموعه کشورهای اسلامی سازگار است.

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی درباره موانع تحقق آرمان فلسطین و تحقق صلح عادلانه در این منطقه، گفت: اگر مطامع قدرت‌های بزرگ نباشد و دست صهیونیسم بین‌الملل از این سرزمین کوتاه شود، همه اقوام و پیروان ادیان مختلف در سرزمین فلسطین می‌توانند کنار هم زندگی خوب و صلح آمیزی با یک حکومت مترقی داشته باشند اما تا زمانی که مطامع قدرت‌های بزرگ و صهیونیسم بین الملل بر این سرزمین حاکم است، همین وضعیت را شاهد خواهیم بود.

عامری، طرح رهبر معظم انقلاب برای حل مساله فلسطین را یک طرح حقوقی و اسلامی ارزیابی کرد و گفت: این طرح می‌تواند صلح عادلانه را در سرزمین‌های اشغالی ایجاد کند.

این فعال صلح، خواستار همفکری و اتحاد کشورهای اسلامی حول محور فلسطین شد و افزود: در صورت همفکری و همدلی مسلمانان و پشت کردن به دشمن صهیونیستی، می‌توان از راه خرد جمعی میان نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام به راه‌های خوبی رسید که به حل مساله فلسطین منجر شود.

بسنده کردن به نهادهای بین‌المللی کافی نیست

عامری، دلیل وجودی تشکیل نهادهای بین المللی به‌ویژه سازمان ملل متحد را یادآور شد و گفت: هدف از تشکیل این نهادها استقرار صلح و عدالت در جهان و صیانت از آن بود اما متاسفانه امروز بسیاری از دستگاه‌های بین المللی تحت نفوذ پول و قدرت کشورهای بزرگ و صاحب نفوذ هستند و ایجاد صلح و عدالت از دستور کار آنها خارج شده است.

وی، فعالیت برخی نهادهای بین‌المللی در حوزه فلسطین را نمایشی دانست و افزود: بارها شاهد بودیم که این سازمان‌های بین المللی با اعمال نفوذ یک کشور قدرتمند یا صهیونیسم بین الملل، حتی آرای مصوب خود را هم تغییر دادند. بنابراین تا زمانی که این دستگاه‌های بین‌المللی تحت نفوذ قدرت های بزرگ هستند و آرمان فلسطین مغایر با منافع بعضی از این دستگاه ها و نظام سلطه است عملا نمی‌توانیم امید جدی به آنها ببندیم.

این کنشکر حوزه صلح و عدالت، نقش نهادهای مردمی در مطالبه آرمان فلسطین از نهادهای بین المللی را یادآور شد و تصریح کرد: امروز همه نخبگان و مردم جهان خواهان این هستند که این دستگاه‌ها به وظایف ذاتی خود عمل کنند و به منشور و آرمانی که برای آن تاسیس شده‌اند، وفادار باشند.

عامری گفت: امیدواریم که نهادهای منطقه ای و بین المللی به مرور بتوانند شجاعت حل مسائل جهانی را پیدا کنند و از زیر نفوذ قدرت‌های بزرگ بیرون بیایند و تصمیم‌های مستقل بگیرند و در این زمینه موثرتر عمل کنند. نمی‌خواهیم تاثیر آنها را به طور کل رد کنیم اما آنها می‌توانند نقش جدی‌تری داشته باشند.

وی با بیان اینکه بسنده کردن یا تنها متکی شدن به ظرفیت این دستگاه‌های بین‌المللی کافی نیست، خاطرنشان کرد: جامعه نخبگی جهان و سازمان‌های مردم نهاد ظرفیت خوبی برای حل مشکلات جهانی دارند و می‌توانند در کنار نهادهای بین المللی و با تاثیرگذاری مثبت بر آنها به تحقق این آرمان بزرگ انسانی و جهانی کمک جدی کنند.

نگذاریم آرمان فلسطین فراموش شود

عامری، طرح موسوم به «صلح خاورمیانه» برای حل مساله فلسطین را که صهیونیست‌ها و غرب آن را دنبال می‌کنند طرح صلح ندانست و افزود: این طرح نه تنها طرح صلح نیست، طرح سازش است و مطالعه دقیق ابعاد آن نشان می‌دهد هدف آن ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی و تضعیف آرمان فلسطین و جبهه ضدصهیونیستی در جهان است که البته با جهاد گروه‌های مقاومت و ایستادگی مردم و نخبگان جهان اسلام بی نتیجه خواهد ماند.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی با بیان اینکه تجربه بشر در طول تاریخ نشان داده که صلح زمانی مستقر می‌شود و پایدار است که عدالت برقرار شود، افزود: تا زمانی که خواست مردم فلسطین و مسلمانان نادیده گرفته شده و حقوقشان پایمال و هویتشان سرکوب می شود، رویکردهای شعاری و فریبکارانه مثل طرح سازش، منجر به صلح در این منطقه نخواهد شد.

وی تصریح کرد: تا مردم فلسطین عدالت را در عمل نبینند، صلحی اتفاق نخواهد افتاد حتی اگر کشورهای به اصطلاح اسلامی هم با رژیم صهیونیستی سازش کنند و قطعا ملت های مسلمان، متفکران و آزاداندیشان سرزمین‌های اسلامی به طرح سازش نخواهند پیوست.

عامری گفت: اولین وظیفه‌ای که بر گردن همه مسلمانان و آزاداندیشان سنگینی می‌کند، حفظ آرمان فلسطین و شعار عدالت خواهی در این حوزه است. نباید بگذاریم آرمان فلسطین و عدالتخواهی در جهان فراموش شود و اگر دستگاه‌های بین المللی هم در این مسیر کوتاهی کردند با ظرفیت های مردمی در دنیا به مقابله و مقاومت در این حوزه بپردازیم و تلاش کنیم که این آرمان بشری را همواره زنده نگه داریم تا ان شاء الله زمانی محقق شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha