تفاهم‌نامه‌ای برای ارتقای کیفی آموزش هنر تا آغاز رویداد مجازی چهار فصل

تهران- ایرنا- ادامه روند روزهای قرمز در پایتخت و اغلب استان‌های کشور هر چند به تمدید مهر تعطیلی فعالیت‌های نمایشی حکم داده اما با این حال هنوز شاهد فعالیت امیدوارانه هنرمندان تئاتر برای فردای روزهای کاهش شیب صعودی این ویروس در کشور هستیم.

به گزارش ایرنا، هم‌زمان با آغازین روزهای سال ۱۴۰۰ خورشیدی و مساعد شدن شرایط برای فعالیت هنرمندان نمایش، گمان آن می‌رفت که پس‌ از پشت سرگذاشتن یک‌سال توأم با بیم و ترس و تعطیلی‌های مکرر، شاهد از سرگیری حرکت چرخ هنرهای نمایشی در سراسر کشور در سایه کاسته شدن از شیوع ویروس کرونا و رنگ باختگی نقاط قرمز و نارنجی به سمت شرایط عادی‌تر باشیم.

اما دلایلی چون عادی پنداری شرایط کرونا توسط برخی شهروندان، مسافرت‌ها در تعطیلات نوروزی و رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی بار دیگر باعث خیزش موج چهارم شیوع کرونا بعد از تعطیلات نوروز شد. با قرمز شدن شرایط پایتخت و بسیاری دیگر از استان‌ها و شهرستان‌های کشور بار دیگر مُهر عدم فعالیت و خاموشی بر تالارهای نمایشی و سالن‌های سینمایی کوبیده شد و آرزوی شروع مجدد فعالیت‌ها برای هنرمندان بار دیگر به صبر و انتظاری طولانی گره خورد.

بعد از پشت سر گذاشتن یکی از گرم‌ترین فصل‌های سال برای هنرمندان تئاتر و داغ نشدن تنور اجراها در سایه شیوع ویروس کرونا، یک‌بار دیگر هنرمندان تئاتر اغلب فعالیت خود را گره زده با نگاه امیدمندانه به فردای کاهش موج ویروس کرونا جست‌وجو می‌کنند. هر چند بیشترین نگاه آنها در این ایام به حمایت هر چه بیشتر مدیران و مسئولان از هنرمندانی است که معیشت و اقتصاد خانواده‌شان در گرو تولید و اجرای عمومی آثار نمایشی بود.

هنرمندان تئاتر با وجود تمامی شرایط سخت باز هم رقم زننده رویدادهایی در همین ایامی بودند که سایه اصلی آن سکوت و رخوت عمیق و تلخ این روزهاست. می‌توان خبرهایی چون امضای تفاهم‌نامه معاونت امور هنری با دانشگاه سوره برای اجرای فعالیت‌های تئاتری،‌ انتشار شماره‌ ۸۲ فصلنامه‌ تئاتر، آغاز به کار جشنواره «چهار فصل» همای سعادت، مشخص شدن میزان پرداخت خسارت بیمه درمان تکمیلی ۳۰ هزار هنرمند، ایوب آقاخانی راوی کتاب برنده پولیتزر در ایران‌ صدا و درگذشت بازیگر جوان تئاتر به دلیل کرونا را از مهمترین اخبار عرصه هنرهای نمایشی طی هفته جاری از ۱۰ تا ۱۶ اردیبهشت ماه دانست. که در ادامه سطور مهم این اخبار را مرور می‌کنیم.

تفاهم‌نامه معاونت امور هنری و دانشگاه سوره

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه سوره برای اجرای چند پروژه دانشگاهی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

تفاهم‌نامه همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه سوره، روز ۱۱ اردیبهشت ماه به امضای سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری و محمدحسین ساعی رییس دانشگاه سوره رسید.

ارتقای سطح کیفی و کمی آموزش رسمی هنر، کمک به صیانت و ماندگاری هنرهای ملی و محلی، کمک به شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان در حوزه هنر، افزایش طرح های مطالعاتی کاربردی در سطح دانشگاه و ... از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.

برگزاری دوره‌ها و کارگاره‌های آموزشی در حوزه سیاست‌گذاری، اقتصاد و فلسفه هنر و حوزه‌های بینارشته‌ای هنر، استفاده از ظرفیت‌های طرفین برای همکاری‌های متقابل در برنامه‌های هنری، تعاملات علمی، فرهنگی، هنری، مطالعاتی و آموزشی در راستای ارتقای همکاری مشترک، همکاری در برگزاری همایش با رویکرد هنری از جمله موضوع ها و زمینه های این تفاهم‌نامه است.

این تفاهم‌نامه علاوه بر امضای سید مجتبی حسینی و محمدحسین ساعی، ‌شاهد امضا  احمد صدری مشاور معاون امور هنری و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران، محمد شهبازی معاون دانشجویی و فرهنگی، یوسف خجیر معاون پژوهشی و سرپرست دانشکده فرهنگ و ارتباطات، کاظم نظری رییس دانشکده هنر، مهران هوشیار عضو هیات علمی دانشکده هنر بود

انتشار شماره‌ ۸۲ فصلنامه‌ تئاتر

هشتادودومین شماره‌ فصلنامه‌ علمی پژوهشی تئاتر با سردبیری سیدمصطفی مختاباد زیر نظر دفتر پژوهش، آموزش و انتشارات نمایش منتشر شد. در این شماره‌ فصلنامه‌ علمی پژوهشی تئاتر شش مقاله به چاپ رسیده است.

«اسطوره‌سازی بازنگرمحور در نمایشنامه‌های بهرام بیضایی» به قلم سپهر کریمی، بهی حدائق، «مقایسه تطبیقی کارگردانی تصویرگرای علی رفیعی و رابرت ویلسون» اثر سروش طاهری، حسین اردلانی، مانلی حسین‌پور، «نقش و اهمیت بداهه‌پردازی در نمایش‌های شادی‌آور ایرانی با تأکید بر سیاه‌بازی» به روایت علی‌اصغر فهیمی‌فر، رضا عباسی، «خوانش نمایش‌های شادی‌آور در دوره قاجاریه از منظر نوشتار زنانه» به قلم رفیق نصرتی، سپیده شمس، «جایگاه اخلاق در نمایشنامه «افول» بر اساس تحلیل تعاملات اجتماعی ابن مسکویه» اثر امین رهبر، اسماعیل بنی اردلان، زهرا گلناز منطقی فسایی و «گفتمان قدرت استیون لوکس در آثار آرتور میلر با تاکید بر نمایشنامه همه پسران من» به روایت حجت شهیدی، علیرضا بنیادی؛‌ عناوین مقالات این شماره از فصلنامه تئاتر را تشکیل می‌دهند.

شماره‌ ۸۲ فصلنامه‌ تئاتر ویژه پاییز ۱۳۹۹ و با قیمت ۱۲ هزار تومان برای علاقه‌مندان حوزه‌ تئاتر منتشر و توزیع شده است.

آغاز به کار جشنواره «چهار فصل سینما تئاتر همای سعادت»

جشنواره «چهار فصل» همای سعادت با دبیری حامد نصرآبادیان با نگاهی تخصصی به هنر سینما و تئاتر آغاز به کار کرد.

حامد نصرآبادیان دبیر علمی این جشنواره گفت: جشنواره چهار فصل با نگاه تخصصی به هنر سینما تئاتر در چهار بخش تفکیک شده «رفتار، گفتار، پندار، کردار» در هفته پایانی هر فصل برگزار می شود.

نصرآبادیان درباره برگزاری فصل نخست جشنواره چهار فصل (رفتار) گفت: بخش رفتار برای فعالان حوزه نمایش های بی‌کلام است. این بخش در دو فاز «پانتومیم» و «حرکات نمایشی» میزبان گروه های نمایشی سراسر کشور است. تمام متقاضیان این بخش می‌توانند فیلم آثار نمایشی خود را به نشانی دبیرخانه جشنواره ارائه کنند. مدت زمان آثار اجرایی این بخش باید زیر ۳ دقیقه باشد و تا پایان وقت اداری دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ارائه شود.

او در مورد زمان برگزاری بخش نخست گفت: این بخش پس از اعلام نتایج در هفته پایانی خرداد به صورت مجازی برگزار می‌شود و آثار منتخب در آیین اختتامیه اعلام می شوند و نفرات برگزیده دیپلم افتخار و جوایز نفیسی را دریافت می کنند.

نشانی دبیرخانه جشنواره میدان ولیعصر، ابتدای بلوار کشاورز، خیابان کبکانیان، موسسه سینما تئاتر همای سعادت است و علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی www.hamayesadatfilm.ir از جزییات بیشتری از جشنواره اطلاع یابند.

مشخص شدن میزان پرداخت خسارت بیمه درمان تکمیلی ۳۰ هزار هنرمند

صندوق اعتباری هنر اعلام کرده در اجرای قرارداد سال جاری بیمه درمان تکمیلی تاکنون به بیش از ۳۶ هزار پرونده رسیدگی و طی ۸۱۶ مرحله خسارت مستقیم به بیمه شدگان پرداخت شده است.

بیش از ۳۰ هزار نفر از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران کشور و افراد تحت تکفل نیز از بیمه درمان تکمیلی در سال ۹۹ برخوردار شدند.

ارائه خدمت در بیش از ۴ هزار مرکز درمانی، سرپایی، بیمارستانی و دندانپزشکی در سراسر کشور به بیمه شدگان انجام می‌شود و اعضا می‌توانند با مراجعه به مراکز طرف قرارداد صرفاً با پرداخت مبلغ فرانشیز مراحل درمانی خود را طی نمایند.

قرارداد بیمه تکمیلی از تاریخ اول مهر ماه ۱۳۹۹ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برقرار است.

ایوب آقاخانی راوی کتاب برنده پولیتزر در ایران‌ صدا

ایوب آقاخانی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، تلویزیون و رادیو کتاب «بازگشت: پدران، پسران و سرزمین مابینشان» را در شبکه «ایران صدا» می‌خواند. این کتاب به تهیه کنندگی سارا شریفی در قالب اقتباس رادیویی آماده شده و در برنامه شنبه کتاب به زودی روایت می‌شود.

کتاب «بازگشت: پدران، پسران و سرزمین بینشان» به نویسندگی هشام مطر جایزه پولیتزر ۲۰۱۷ را از آن خود کرده است.

هشام مطر نویسنده مطرح لبنانی - آمریکایی است که در این کتاب زندگی پدر و خاندانش را در دل حکومت سرهنگ قذافی به رشته تحریر در آورده است. این نویسنده در این کتاب روایتگر این مفهوم است که رنج با بشر زاده شده و گریزی از آن نیست جز صبر و تدبیر به امید فردایی روشن.

درگذشت بازیگر جوان تئاتر به دلیل کرونا

علیرضا موسوی، بازیگر جوان تئاتر در سن ۲۲ سالگی بر اثر عوارض ناشی از کرونا درگذشت.

سروش طاهری که سابقه همکاری با این بازیگر را به عنوان کارگردان داشته است، درباره این ضایعه یادآور شده: متاسفانه او پدرش را بر اثر برق گرفتگی از دست داده بود و بعد هم مادرش به رحمت خدا رفت. در چند وقت گذشته هم خودش به کرونا مبتلا شد و به نظر می‌رسید خوب شده است اما گویا ریه‌اش آب آورده و عفونت به کلیه‌ها آسیب زده بود و در نهایت در بیمارستان از دنیا رفت.

نمایش‌های «مزا مزا»، «چند روایت مجهول و روزانه»، «همه درها به بیرون باز نمی‌شوند» از جمله کارهای این بازیگر بوده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha