به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری در نشست شورای حفاظت منابع آب استان با تاکید بر اینکه مسئولیت ما در قبال آب سنگین است افزود: بارندگیها، چیزی از وظیفه مدیریتی ما کم نمیکند و باید با برنامهریزی دقیق و جلسات مستمر برای حفظ منابع آبی استان راهکارهایی را ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه آمارها در زمینه میزان مصرف آب در هر بخش باید دقیق باشد گفت: برنامهریزیها باید بر مبنای آمار دقیق صورت گیرد تا نتیجه بهتری به همراه داشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: از آنجایی که میزان مصرف برق در هر بخش کاملا دقیق و مشخص بود و ما در بخش اداری ۴۰۰ مگاوات مصرف برق داشتیم، با تغییر ساعت اداری از اول خرداد امسال برای کاهش این میزان از بار برق مصرفی، شرایط را مدیریت کردیم که در بخش آب هم این اتفاق باید بیفتد.
وی گفت: شورای حفاظت آب استان باید به این سمت برود که اعلام کند در یک دوره مشخص این میزان از مصرف آب را کاهش دادیم و با فرهنگسازی و آموزش میتوان به این هدف رسید.
ملانوری افزود: شرایط اقلیمی استان نشان میدهد که خراسان جنوبی دائما گرفتار کمبارشی بوده و ترسالیهای آن کم است لذا بهترین راهکار، مدیریت آب است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی اولین استانی بوده که سند سازگاری با کمآبی آن تدوین و تصویب شده است لذا اجرای تمامی طرحهای مرتبط با آب که در این سند قید شده، باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: کاهش ۴۵ درصدی بارندگیهای سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت زنگ هشدار جدی برای استان است و با توجه به این اتفاق باید همه توجه خود را به مدیریت منابع آبی در بخشهای مختلف معطوف کنیم.
وی تاکید کرد: اقدامات ما باید به گونهای باشد که برداشت از سفرههای زیر زمینی کاهش یابد و آب در سفره بماند تا کسریها را ثابت نگهداریم.
ملانوری افزود: آبی که الان از سفرهها برداشت میکنیم، ذخیره میلیونها سال است که در اختیار ما قرار گرفته و کسری آن به راحتی جبران نمیشود.
وی با اشاره به اینکه هدررفت آب در بخشهای کشاورزی و شرب زیاد است گفت: این میزان هدررفت باید کاهش یابد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: هدررفت آب در بخش شرب به علت فرسودگی شبکههای توزیع در شهرها و روستاهاست که برای رفع آن باید تلاش کنیم.
وی میزان مصرف آب در بخش صنعت را ۲ درصد عنوان کرد و گفت: مصرف آب در بخش صنعت چون مهندسی شده و براساس برنامه است لذا هدررفت ندارد.
ملانوری افزود: براساس آیات و روایات، آب مایه حیات است و حیات همه چیز به آب بسته است لذا باید بسیج شویم و انرژی بگذاریم تا آن را حفظ کنیم.
در این نشست مدیران دستگاههای مرتبط نیز طی گزارشهای جامع از وضعیت منابع و مصارف آب در بخشهای ذیربط خود گفتند.
نظر شما