سید امیر مرتضوی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه افزود: فقط یک مورد از تخلفات گزارش شده در حال تحقیقات مقدماتی است و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.
وی ادامه داد: در خصوص انتخابات ریاست جمهوری نیز چندی پیش و قبل از آنکه ثبت نام داوطلبان نامزدی این انتخابات آغاز شود شاهد نصب پوسترهای یک نامزد احتمالی ریاست جمهوری در سطح شهر بودیم که علاوه بر جمع آوری پوسترها، دستور داده شده افرادی که مرتکب این تخلف شده اند شناسایی شده و مورد پیگیرد قرار گیرند.
معاون دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه بخشنامه جرایم انتخاباتی ابلاغ شده است گفت: لیست جرایم و تخلفات انتخاباتی به حوزه های قضایی ارسال شده و مراجعی که باید تخلفات را اعلام کنند، دستگاه های اجرایی، قضایی، نهادهای اطلاعاتی و مردم و رسانه ها هستند.
وی افزود: مطالبه گری مردم و رسانه ها باید اصولی و هدفمند باشد و در کنار سایر دستگاهای اجرایی و نهادهای نظارتی، دستگاه قضایی نیز باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مرتضوی ادامه داد: ۳۵ روز تا شروع تبلیغات انتخابات شوراها و ۲۱ روز تا شروع تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است و شعار ما در معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در حوزه انتخابات، "پیشگیری حداکثری و برخورد حداقلی" است اما اگر جایی به جمع بندی رسیدم که باید برخورد شود، با متخلفان انتخاباتی برخورد قاطع صورت می گیرد.
وی نامزدهای انتخابات را به رعایت اخلاق انتخاباتی توصیه کرد و گفت: انتخابات در حال کشیده شدن به فضای مجازی است، تبلیغات سنتی و فیزیکی جای خود را به فضای مجازی داده است و این فضا می تواند فرصتی در عرصه انتخابات باشد لذا کمیته فضای مجازی زیر نظر دادسرای شماره هفت در مرکز استان تشکیل شده است.
معاون دادگستری خراسان رضوی افزود: دادستانها در دیگر شهرستانها نیز در راستای اقدامات پیشگیرانه از مدیران و مسوولان کانالها در شبکه های اجتماعی دعوت کرده و تذکرات لازم را در خصوص نحوه رفتار در دوران انتخابات به آنها داده اند.
وی از تعیین دادگاه و شعب ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در این استان خبر داد و گفت: تاکنون ۳۷ جلسه ستاد انتخاباتی با ۱۶۶ مصوبه در شهرستانهای خراسان رضوی و جلسات متعدد در مرکز استان با ۴۴ مصوبه تشکیل شده که محور همه مصوبات پیشگیرانه بوده است.
مرتضوی در تشریح برخی ضعفها در رسیدگی به تخلفات انتخاباتی ادامه داد: در این رسیدگی ها باید ترتیب فرآیندها رعایت شود، از طرفی آرای قضایی متخلفان انتخاباتی نیز قابل اعتراض است و فرآیند رسیدگی به یک تخلف حدود ۶ ماه زمان می برد.
وی افزود: آنچه می تواند مدنظر هیات نظارت برای تایید صلاحیت داوطلبان عضویت در شوراها قرار گیرد رصد رفتار آنان در جریان فعالیتهای انتخاباتی است.
معاون دادگستری خراسان رضوی گفت: مشکل دیگر جانمایی و مکان یابی تبلیغات انتخاباتی در سطح شهر است، با ثبت نام هزار داوطلب عضویت در شورای شهر مشهد فضای کافی برای تبلیغات وجود نخواهد داشت لذا ثبت نام ها باید مدیریت شود.
وی افزود: سیاه نمایی و مظلوم نمایی نسبت به ردصلاحیت ها، دادن وعدههای دروغین توسط نامزدهای انتخاباتی، ایجاد تفرقه بین قومیتها واستفاده از احساسات پاک مردم در زمینه رد صلاحیت ها و جوسازی در این خصوص از مصادیق تخلفات انتخاباتی است.
همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات سراسری ریاست جمهوری و دومین انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۲۸ خرداد ماه امسال انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در حدود پنج هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای، ۸۷ شهر و ۲ هزار و ۵۸۶ روستای خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
استان ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربعی خراسان رضوی با وسعتی معادل هفت درصد مساحت کل کشور در قالب ۳۳ شهرستان، در مجموع هشت هزار و ۶۰۰ عضو در شوراهای اسلامی شهری و روستایی دارد.
۴۶۵ نفر از این تعداد، عضو اصلی و علی البدل شوراهای اسلامی شهرها و بقیه عضو شوراهای اسلامی روستایی در استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی هستند و در مجموع کمتر از پنج درصد این تعداد را زنان تشکیل می دهند.
نظر شما