به گزارش ایرنا، حمیدرضا مومنی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای مدیران و فعالان اقتصادی منطقه آزاد چابهار که تا بامداد جمعه ادامه داشت با بیان اینکه ساختار سازمانی در منطقه آزاد چابهار جزو بهترین ساختارها است افزود: در مناطق آزاد مِنهای مدیر مالی به مدیر تامین منابع مالی نیاز داریم چراکه برخی از مدیران مالی از تجربه کافی برای تامین منابع برخوردار نیستند.
وی تاکید کرد: بر همین اساس، حوزه تامین مالی را زیر نظر مدیرعامل گذاشتیم تا بتواند جدی کار کند چراکه نمیشود با منابع ناپیدار توسعه پایدار انجام دهیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه طی هشت سال اخیر اقدامات موثری در مناطق آزاد کشور انجام شده است گفت: باید در بحث اطلاعرسانیِ این اقدامات، بیشتر تلاش کنیم و نخستین کارهایی (اولینها) که رقم خورده را تشریح و به جامعه منعکس کنیم.
مومنی بر لزوم توجه به ظرفیت شرکتهای سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: با استفاده از این ظرفیتها کمتر به فروش زمینها نیاز پیدا خواهیم کرد و در همین رابطه به واسطه ورود سرمایهگذاران به منطقه آزاد چابهار همواره از مدیرعامل این منطقه به نیکی یاد میکنیم.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور اظهار داشت: همه مدیران مناطق باید در این بخش همکاری کنند تا از اختیارات مناطق آزاد، بیش از این کاسته نشود.
وی با بیان اینکه در سند همکاری ایران و چین، مناطق چابهار و قشم و ماکو از سایر مناطق آزاد و ویژه جلوتر هستند افزود: طی ۲ سال گذشته تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور مثبت بوده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص برخی اظهارنظرها و قضاوتها در فضای مجازی بیان داشت: تحت تاثیر فضای مجازی اقدام به انتخاب یا تغییر مدیران عامل مناطق آزاد نمیکنیم چراکه بر این باوریم مدیران ما پاکدست، مقتدر و برنامهمحور هستند و اینها معیارهای ما برای انتخاب ندیران به شمار میرود.
او با اشاره به مواردی که به طور جدی در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور دنبال میشود اظهار داشت: در بحث آی تی باید تقویت بیشتری انجام شود و اعتقاد داریم ای تی باید زیر نظر یک مدیر مستقل باشد و با قدرت، عمل کند و سخنانش مورد استناد قرار گیرد.
وی به برخی از موانع پیش روی مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: نداشتن طرح جامع و نقشه راه مناسب ازجمله مشکلات مهم در برخی مناطق آزاد است اما منطقه آزاد چابهار با پیگیری مدیرانش پس از سالها دارای طرح جامع شده است.
مومنی همچنین افزود: آسیبهای جدی، مانع انجام اقدامات جدی در مناطق آزاد کشور شده است و این آسیبها باید برطرف شود. یکی از موانع اصلی توسعه مناطق آزاد، ورود این مناطق به کانونهای جمعیتی است.
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور همچنین در دیدار با برخی از فعالان اقتصادی منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: قانون مناطق آزاد باید به گونهای باشد که بتوان در سطح منطقه به رقابت پرداخت.
وی اضافه کرد: تولید، مرکز ثقل مناطق آزاد کشور است و پشتیبانیها و مانعزداییها باید به خوبی انجام شود.
مومنی تصریح کرد: رویکرد جدید مناطق آزاد کشور، تقویت بخش خصوصی برای انجام مامورتها به نحو احسن است. باید بخش خصوصی را حمایت کنیم تا تولید و اشتغال را برای مردم به ارمغان بیاورند.
عبدالرحیم کُردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز بیان داشت: اگر ماموریتها و وظایف ادارت محدوده منطقه آزاد به منطقه واگذار شود طی سه سال میتوانیم مشکل حاشه٬نشینی را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: در پروژههای منطقه آزاد، سهم بخش خصوصی ۱۰۰ درصد است و این یک موفقیت به شمار میرود.
او با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار پس از ۲۴ سال دارای طرح جامع شده است گفت: باید این طرح را تا پایان دولت به تصویب برسانیم.
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کُنارک و قصرقند در خانه ملت نیز بیان داشت: خاضعانه از فعالان اقتصادی منطقه آزاد چابهار پوزش میطلبم که برخی از مانع تراشیهایی که شده است نه از جانب مجموعه شورایعالی مناطق آزاد یا دستگاههای دولتی بلکه متاسفانه از ناحیه خانه ملت شده است. وی تصریح کرد: سعی داریم که در این خصوص تدبیر کنیم و از دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور سپاسگزارم که با تلاشهای ایشان در همین مدت کوتاه اقتدار مناطق آزاد تا حدی احیا شده است.
این نماینده مجلس بیان داشت: تصویب ایجاد منطقه آزاد سیستان که حاصل تلاشهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و زحمات شبانهروزی استاندار سیستان و بلوچستان و همراهی دبیرخانه شورایعالی مناطق بود و فکر می کنم زمان آن رسیده است که تردد خودروهای منطقه آزاد در شعاع استانی مشابه همان مواردی که در اروند یا انزلی انجام شده اجرایی شود و این در واقع وعدهای بود که معاون اول رییس جمهوری قول داده بود که در صورت تصویب منطقه آزاد سیستان، رقم بخورد.
سعیدی ادامه داد: در مورد فرودگاه بین المللی چابهار هم باید ظرفیتهای خودمان را در کنار هم بگذاریم و بنده هم به طور کامل این آمادگی را دارم که همه ارکان مجلس انقلابی را در کنار شما قرار دهم. تأخیر روزانه این پروژه مصداق بارز خسرالدنیا و الاخرت برای ما است.
در این نشست، فعالان بخش خصوصی به بیان مشکلات و موانع پیش روی خود پرداختند و مقرر شد تمامی این موارد در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور پیگیری شود.
این نشست با حضور احمد جمالی معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، محمدحسین ملکزادگان مشاور دبیر شورا و نریمانی مدیرکل حوزه دبیر شورا و اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
همچنین گزارشی از فرآیند تهیه طرح جامع و سامانه جامع اطلاعات مکانی منطقه آزاد چابهار ارائه شد.
حمیدرضا مومنی دبیر شورای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در نیمه ابتدایی فروردین امسال به منطقه آزاد چابهار سفر کرده بود روز گذشته (پنجشنبه) نیز برای بازدید از طرحهای مختلف عمرانی، اجتماعی و گردشگری در قالب سفری ۲ روزه به منطقه آزاد چابهار سفر کرده تا روند پیشرفت پروژهها را از نزدیک مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.