سید«علی آقازاده» روز شنبه در ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی افزود: شدت و گستردگی شیوع ویروس کرونا در در موج چهارم استان مرکزی نسبت به یک سال و نیم اخیر بیسابقه بود و با توجه به جهشهای مختلف ویروس کرونا نباید اجازه داد بار دیگر شهرهای استان دستخوش حمله کووید ۱۹ واقع شود و خسارات اقتصادی و جانی بیشتری برجای بماند.
وی اظهار داشت: کادر درمانی، تجهیزات پزشکی و اناف در موج چهارم کرونا به شدت آسیب دیده و فرسوده شدهاند و نباید با سهل انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی هجمه سنگین از کرونا بخشهای مختلف استان را زمینگیر کند.
استاندار مرکزی در ادامه گفت: آغاز واکسیناسیون گروههای جمعیتی در برابر ویروس کرونا اتفاق مبارکی است که استان مرکزی بر اساس برنامهریزی دقیق در این راستا توانسته تاکنون عملکرد مثبت و قابل قبولی داشته باشد و تخلف و شکایتی در این زمینه گزارش نشده است.
آقازاده افزود: ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا از سایر کشورها خریداری و به تایید مجامع رسمی داخلی رسیده و ۳۰ میلیون دوز واکسن تولید داخل نیز تا پایان تیر نهایی میشود که ظرف ۲ ماه آینده این حجم باید تزریق شود.
وی اظهار داشت: لازم است فرآیند واکسیناسیون در استان سریعتر انجام شود و برای این مهم دانشگاه علوم پزشکی برنامه خود را باید در سرعت بخشی به راهبردهای تقویت پوشش جمعیت هدف ارایه کند.
استاندار مرکزی گفت: با توجه به در پیش بودن عید فطر لازم است ترددها به صورت سختگیرانه کنترل شود و ورود و خروج به شهرستانهای استان با محدودیت جدی و مطابق پروتکلها صورت بگیرد چرا که هرگونه سهل گیری با توجه به شرایط شکننده استان مساوی با شیوع بالای ویروس کرونا خواهد بود.
آقازاده اظهار داشت: مردم روزهدار استان میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز برای برگزاری نماز عید فطر شرکت کنند و با کسانی که فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکنند برخورد جدی میشود.
وی گفت: یک و نیم میلیارد تومان اعتبار برای ساخت ساختمان چند منظوره در کنار بیمارستان امیرالمومنین (ع) از محل منابع استانی در نظر گرفته شده و عملیات اجرایی این طرح امسال با سرعت کلید میخورد و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی اراک قرار میگیرد.
آقازاده گفت: در صورتی که شعب بانکی استان از مصوبه ستاد ملی و استانی در خصوص چکهای بانکی پیروی نکرده باشند مشمول پیگیری و باید برخورد قانونی هستند و از مردم تقاضا میشود که موارد را اطلاع دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: استان مرکزی در موج چهارم کرونا سونامی سختی را پشت سرگذاشته و اکنون که شرایط بهتر شده است به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳ نفر بیمار بدحال کووید ۱۹ در مراکز درمانی بستری میشوند درحالی که در تهران این آمار ۱۲ نفر ثبت شده است.
سید «محمد جمالیان» اظهار داشت: شمار پرستاران و تخت بستری در استان مرکزی هم از میانگین کشوری پایینتر است اما این قشر به کمبودها توجه نکرده و با تحمل سختی و جانفشانی از ارایه خدمات دریغ نکردند بهطوری که هر یک پرستار در استان مرکزی معادل چهار پرستار و هر پزشک معادل ۲و نیم برابر خدمات ارایه میکنند.
وی گفت: روحیه ایثارگری کادر درمان در موچ چهارم کرونا ستودنی است و با کمترین حاشیه به مردم خدمات ارایه کردند و باید مزد این همه جانفشانی با رعایت موازین بهداشتی جبران شود چون شمار بیماران کرونایی بستری در استان هنوز عادی نشده و کادر درمان وضعیت شرایط طبیعی در ارایه خدمات ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: ۹۰ میلیارد ریال در یک ماه اخیر هزینه دارویی در بخش کرونایی پرداخت شده تا کمبود وجود نداشته باشد اما دانشگاه فشار زیادی برای تامین آن، را متحمل شده است.
دکتر جمالیان خاطرنشان کرد: شرکت هپکو و ماشین سازی با دانشگاه در شارژ کپسولهای اکسیژن همکاری خوبی داشتهاند.
وی در ادامه گفت: استان مرکزی در واکسیناسیون کرونا از مناطق پیشروی کشور است و فرمانداری اراک در راهاندازی مرکز واکسیناسیون همکاری خوبی داشته است به طوریکه تاکنون در نوبت اول از ۳۶ هزار و ۱۱۱ واکسن در استان برای ۲۳ هزار و ۶۵۶ نفر تزریق شده و در نوبت دوم نیز از پنج هزار و ۲۱۶ واکسن برای سه هزار و ۱۱۶ نفر تزریق انجام گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت برای واکسیناسیون افراد ۸۰ سال فراخوان خواهد شد و از دوشنبه واکسیناسیون ۷۵ سالهها انجام میشود.
دکتر جمالیان افزود: ۸۵ درصد فوت شدگان در موج چهارم کرونا در استان به طور میانگین ۶۵ سال سن داشتند و اغلب آنان دارای بیماری زمینهای بودهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: کادر درمان در ایام شیوع موج چهارم کرونا با محدودیت نیروی انسانمی و تجهیزات شاهکار بود و با ارایه خدمات درمانی موفق به مدیریت کووید ۱۹ در استان شدند.
«بهروز اکرمی» افزود: کادر درمان موفق شد شرایط سخت را پشت سربگذارد اما وضعیت شکننده است و این مسئولیت طیفهای مردمی را بیشتر میکند زیرا کوچکترین غفلت از سوی هر گروه و طیفی با سیلی محکمتر کرونا همراه است.
وی اظهار داشت: لازم است بازرسیها از همه گروههای صنفی و فعالیتهای اقتصادی و خدماتی تشدید شود چون برای مهار بیماری نمیتوان کشور را تعطیل کرد و تنها راهکار رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تردد در استان از ساعت ۱۲نیمه شب سهشنبه (۲۱ اردیبهشت) تا ۲۴ اردیبهشت ماه بدون توجه به رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ممنوع است و فقط میتوان برای کادر درمان برگه تردد صادر کرد و ورود و خروج در تعطیلات عید فطر به استان ممنوع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: شمار بیماران کرونایی بستری در استان از ۶۶۰ در هفته اول اردیبهشت ماه به ۴۱۳ مورد در هفته دوم رسیده که با ۳۷ درصد کاهش دارد.
دکتر«علی علیمحمدی» افزود: میزان مبتلایان به کرونا که خدمات سرگایی دریافت کردهاند نیز در مدت اشاره شده ۴۶درصد کاهش داشته و موارد مثبت کووید ۱۹ در هفته اول اردیبهشت امسال از پنج هزار و ۹۳۶ مورد به سه هزار و ۲۳۶ نفر در هفته دوم اردیبهشت ماه رسید ه و مرگ و میر از ۱۶ به ۹۸ مورد با هشت درصد گزارش شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: لازم است در نحوه توزیع واکسن نظارت جدیتری در استان انجام شود تا واکسن عادلانه و در نهایت نظم برای مشمولان هر سن تزریق شود.
«محسن خیرمند» افزود: برخی بانکهای استان مرکزی نسبت به مصوبه ستاد ملی و استانی کرونا کم توجه هستند و چک اصناف را برگشت زدهاند که این مهم باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
فرمانده انتظامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۸ نقطه اضطراری در کنترل و تردد جادهای استان برای بهبود نظارت در آمد و شدها و جلوگیری از تخلف به ۳۹ نقطه افزایش یافته است.
سردار« حسن مفخمی شهرستانی» افزود: ۱۱ هزار و ۸۱۹ واحد صنفی در موج چهارم کرونا در استان بازرسی شد که چهار هزار و ۲۵۹ مورد تذکر گرفتند و ۷۴۲ واحد صنفی متخلف مهر و موم شدند و ۶ هزار و ۸۱۸ تذکر به شکل زبانی انجام شده است.
وی اظهار داشت: ۳۱ هزار و ۴۴۷ دستگاه خودرو ۲ میلیون ریال، یک هزار و ۲۰۰ دستگاه پنج میلیون ریال و سه هزار و ۸۴۸ دستگاه هم ۱۰ میلیون ریال در هفتههای اخیر جریمه شدند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: ورود ۴۶۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر، کشف ۱۱۰ میلیارد ریال کالای قاچاق و دستگیری ۱۸۶ سارق به هنگام ورود به استان نیز ثبت شده است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
نظر شما