۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۰۰
کد خبرنگار: 1279
کد خبر: 84322724
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ساخت بیش از پنج هزار واحد مسکونی خسارت دیده از سیل در خوزستان

اهواز- ایرنا- سیل در سالهای گذشته باعث آسیب و تخریب منازل مسکونی تعداد زیادی از شهروندان خوزستانی شد که با همت دولت و تخصیص اعتبارات و تسهیلات پنج هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی نوسازی شد.

به گزارش ایرنا شاخص های بخش مسکن و تغییرات آن در استان خوزستان در طول دولت دوازدهم همزمان با آغاز طرح اقدام ملی مسکن در آستانه جهشی چشمگیر است.

این درحالی است که بخش مهمی از مجموعه کوشش ها و فعالیت‌های انجام شده در طول دولت دوازدهم به تکمیل پروژه های مسکن مهر اختصاص یافت و بخش دیگری از این اقدامات به بازسازی منازل آسیب دیده از سیلاب سال ۹۸ و همچنین زلزله شهرستان مسجدسلیمان را شامل می‌شود.

بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل مهمترین عملیات عمرانی دولت در خوزستان

سیلاب فروردین ۱۳۹۸ و سیل های آذر و بهمن ماه ۱۳۹۷ خوزستان دست کم ۱۲۵ هزار میلیارد ریال به تاسیسات عمومی و زیربنایی، صنعتی، کشاورزی و مسکونی خسارت وارد کرد و بر زندگی ۴۰۰ هزار نفر در ۲۱ شهرستان این استان نیز تاثیر گذاشت.

بروز این بحران در استان خوزستان، باعث هزینه‌های متعددی برای دولت در پرداخت کمک‌های بلاعوض و همچنین تسهیلات بانکی کم‌بهره شد و در این بین هزاران واحد مسکونی روستایی و شهری استان بازسازی، تعمیر و احداث شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با بیان اینکه کار ساخت و بازسازی تمامی منازل سیل‌زده خوزستان در سال گذشته به اتمام رسید گفت:  در این راستا تعداد ۲۲هزار واحد مسکونی روستایی تعمیر و پنج هزار و ۷۰۰واحد مسکونی در ۲۳۰روستای سیل زده خوزستان ساخته شده است.

فاضل عبیات همچنین به زلزله  ۵.۷ ریشتری مسجدسلیمان در ۱۷ تیرماه سال ۱۳۹۸ اشاره‌کرد و گفت: دولت برای بازسازی منازل آسیب دیده این منطقه نیز تسهیلات مشابه‌ای را تعیین و ابلاغ کرد.

وی بیان‌داشت: در این حادثه ضرورت احداث  یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی  و ۹ هزار و ۶۸۶ واحد تعمیری برآورد شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه تاکنون بازسازی بیش از هفت هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در این منطقه زلزله زده به اتمام رسیده است ادامه‌داد: علاوه براین کار احداث بیش از ۹۰۰ واحد احداثی در این مناطق تقریبا به پایان رسیده و یا در مراحل نازک کاری هستند.

عبیات به آبگرفتگی‌های سال ۱۳۹۹ در برخی از شهرهای استان اشاره کرد و گفت: در جریان این بحران بخش قابل توجهی از منازل مسکونی اهالی شهر بندر امام خمینی (ره) دچار خسارت شد که در فروردین ماه امسال، هیات وزیران با اصلاح مصوبه پیشین خود، مبلغ هفت هزار ۲۴۲ میلیارد ۸۰۰ میلیون ریال برای بازسازی بخش‌های خسارت دیده ناشی از سیل و آبگرفتگی در مناطق بافت غیررسمی و نابسامان این شهر در نظر گرفت.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان اقدامات دولت در حوزه احداث، بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده طی بحران‌های متعدد در استان را شجاعانه عنوان‌کرد و گفت: این تصمیمات با جدیدت در استان مورد پیگیری قرار گرفت که بخش مهمی از آنها (بازسازی منازل سیل زده) برابر زمان بندی صورت گرفته به اتمام رسیده است.

نحوه اجرای طرح اقدام ملی مسکن در خوزستان قابل تقدیر است

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جهش تولید و تامین مسکن در استان یک اولویت جدی است گفت: در این رابطه طی ماه‌های گذشته اقدامات خوب و قابل تقدیری صورت گرفته است و امیدواریم این روند تا تکمیل پروژه‌های باقی مانده از طرح مسکن مهر ادامه یابد.

سید کریم حسینی به طرح اقدام ملی مسکن در استان اشاره‌کرد و گفت: با ابتکاری که صورت گرفته، به منظور اجرایی شدن برنامه‌ریزی‌های دولت در بخش مسکن، قرارگاهی با همین عنوان (قرارگاه مسکن) ایجاد شده تا با حساسیت و دقت روند، این طرح در استان به سرانجام برسد.

وی بیان‌داشت: دولت در برنامه ریزی‌های خود برای تولید مسکن در استان خوزستان همواره باید به ایجاد زیرساخت‌های لازم ویژه سکونت اهالی توجه داشته باشد.

مشارکت جدی بنیاد مسکن در اجرای طرح اقدام ملی مسکن خوزستان

از ۴۲ سال پیش تاکنون وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مرور زمان توسعه یافته و هم اکنون این بنیاد به جز ساخت مسکن در شهرها، عمران مسکن شهری و روستایی را در دستور کار خود دارد و در اغلب حوادث قهری و طبیعی برای این بنیاد وظایفی تعریف و ابلاغ می‌شود. این درحالی است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان خوزستان علاوه بر تعهدات ابلاغی، در اجرای برنامه‌های دولت ویژه طرح اقدام ملی مسکن نیز مشارکت جدی دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خوزستان با اشاره به اینکه ساخت پنج هزار واحد مسکونی از طرح اقدام ملی مسکن بر عهده این بنیاد است گفت: این واحدها در سه شهرستان اهواز، بهبهان و شوش توسط بنیاد مسکن ساخته خواهد شد.

مسعود انصاریان اضافه‌کرد: با توجه به اینکه در سایر شهرستان های استان گروه‌های ساخت واحدها مسکونی را باید بسازند، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز از آنها (گروه های ساخت) پشتیبانی لازم را انجام خواهد داد.

هدف‌گذاری دولت برای ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی در قرارگاه مسکن

یکی از مهمترین ابتکارات دولت به منظور تحقق برنامه ریزی‌های ساخت مسکن در استان خوزستان، ایجاد "قرارگاه مسکن" است که تاکنون برای تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام طرح مسکن مهر، بازآفرینی شهری و همچنین طرح اقدام ملی مسکن هدف‌گذاری‌های جدی را انجام داده است.

استاندار خوزستان با اشاره اینکه ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی از برنامه‌ریزی های دولت در استان محسوب می‌شود گفت: اجرایی شدن این تعهد، با ایجاد قرارگاه مسکن در حال تسریع است.

قاسم سلیمانی دشتکی با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت استان در حوزه مسکن، تعیین تکلیف در خصوص واحدهای مسکونی مهر است گفت: در این رابطه با تلاش و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، وزارت راه و شهرسازی متعهد شد تا نسبت به تامین اعتبارات لازم جهت تکمیل زیرساخت این واحدهای مسکونی را تامین و اختصاص دهد.

وی بیان‌داشت: رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در سفر هفته گذشته خود به استان خوزستان با حضور در قرارگاه مسکن، با اختصاص مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های مسکن مهر استان موافقت کرد.

استاندار خوزستان یادآورشد: بر اساس توافق صورت گرفته تکمیل پروژه های نیمه تمام مسکن مهر که دارای متقاضی هستند به عنوان اولویت استان محسوب می شود و باید تا پایان دولت دوازدهم تکمیل و به بهره برداری برسند.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه هیچ‌گونه رویه کاذب اداری در اجرای پروژه های مسکن از سوی دستگاه‌های اجرایی قابل پذیرش نیست گفت: اجرای مصوبات قرارگاه مسکن استان با جدیت مورد پیگیری قرار می‌گیرد تا روند تولید مسکن در خوزستان با شتاب مناسبی ادامه داشته باشد.

قیمت مصالح و تاثیر مستقیم بر اجرای پروژه‌های ساخت مسکن

یکی از مهمترین چالش های پیش‌روی اجرای تعهدات دولت در بخش مسکن را می‌توان افزایش قیمت مصالح ساختمانی دانست ولی با این وجود، فعالیت‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر بخصوص در جریان بازسازی و احداث منازل آسیب دیده از حوادث قهری و طبیعی از اقدامات برجسته‌ای است که با جدیت در استان خوزستان اجرایی و به نتیجه رسیده است.

در هر صورت جلوگیری از افزایش هرچه بیشتر قیمت مصالح ساختمانی در استان خوزستان به منظور جلوگیری توقف پروژه‌های ساخت مسکن نیز در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار گرفته است.

در این رابطه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان مکلف شده تا هرچه زودتر به منظور کنترل قیمت مصالح ساختمانی، بر روند تولید و عرضه این مصالح نظارت ویژه داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha