به گزارش ایرنا، سعید شهند روز یکشنبه در وبینار نقش پرندگان مهاجر در محیط زیست افزود: مهاجرت پرندگان در پاسخ به تغییرات آب و هوایی، مواد غذایی کافی و دسترسی به زیستگاه مناسب صورت میپذیرد، بنابر این حفاظت از زیستگاهها در مبدا و مقصد از عوامل مهم در حفاظت از پرندگان مهاجر محسوب میشود.
وی بیان کرد: زنگوله بال، غاز پیشانی سفید کوچک، فلامینگو و سار صورتی از جمله پرندگان مهاجر استان اردبیل به شمار میروند و خوشبختانه به دلیل وجود شرایط زیستی مناسب، شاهد جمعیت قابل قبولی از پرندگان مهاجر در این استان هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر اضافه کرد: هدف از نامگذاری چنین روزی تاکید بر مشارکت فعال در حفاظت از پرندگان مهاجر، آگاه کردن مردم و مسئولان به درک اهمیت حضور پرندگان مهاجر و ترغیب جوامع محلی به مشارکت در حفاظت از آنها است.
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس نیز در این وبینار اظهار کرد: پرندگان نسبت به مواد شیمیایی و زیستی راهیافته به طبیعت حساس هستند و به همین دلیل با مطالعه در خصوص سلامت پرندگان میتوان به یافتههای مهمی در مورد سلامت یک زیستسازگان دست یافت.
سید محمود قاسمپوری با بیان اینکه دستکاری در زیستسازگان نیز اثرهای سوء خود را بر جمعیت پرندگان نشان میدهد، افزود: چنین معضلاتی گاهی موجب هیبرید شدن گونههای خالص شده و تنوع زیستی را مورد تهدید قرار میدهد.
وی تاکید کرد: پرندگان شاخص زیستی برای پایش محیط زیست هستند و به همین دلیل دیدهبانان طبیعت محسوب میشوند؛ چرا که پرندگان مهاجر متعلق به هیچ مرز و کشوری نیستند و محافظت از آنها نیازمند مشارکت جامعه جهانی است.
۱۰ ماه میلادی می به منظور افزایش توجه جهانی به موضوع اهمیت پرندگان مهاجر از سال ۲۰۰۶ از سوی اعضای توافقنامه پرندگان مهاجر آبی آفریقا- اوراسیا (AEWA) با عنوان روز جهانی پرندگان مهاجر نامگذاری شده است.
استان اردبیل با وسعت ۱۸ هزار کیلومترمربع ۴۷ گونه پستاندار، ۲۵۰ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، هشت گونه دوزیست و ۱۹ گونه ماهی را از جمله در سه منطقه حفاظت شده و پنج منطقه شکار ممنوع از جمله آق داغ، مغان، نئور، شورابیل، گندیمن، دربند مشکول، انزان و خروسلو با مجموع مساحت بیش از ۲۴۵ هزار هکتار جای داده است.
نظر شما