علی مرشدی، روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: فصل زاد و ولد حیات وحش همچنین شهادت ۲ محیط بان زنجانی در روز ۱۶ فروردین ماه امسال می تواند دلیلی عمده بر به صفر رسیدن شکار وحوش در این استان باشد.
وی با بیان اینکه به صفر رسیدن شکار حیات وحش زنجان موضوع بسیار مسرت بخشی است و امید می رود این کار همچنان تداوم یابد و دیگر شاهد شکار و شکارچی در این منطقه از کشور نباشیم، اظهار داشت: شکار حیات وحش در هر زمانی برابر با قانون جرم تلقی می شود و به شکارچیان غیرمجاز و خاطی توصیه می شود تمکین از قانون داشته باشند که در غیر این صورت با آنان برخوردی سخت و قاطع به عمل خواهد آمد.
مرشدی با اشاره به اینکه حیات وحش، زینت طبیعت هستند و امروز وحوش این استان در آرامش و امنیت کامل به سر می برند، افزود: طبیعت با وجود وحوش زنده، با نشاط و جذاب است پس بیاییم این اداره کل و محیط بانان سخت کوش و پرتلاش را در حفظ و حراست از آنها یاری بیشتری دهیم.
وی تصریح کرد: بهتر است شکارچیان سلاح های شکاری را کنار گذاشته و با طبیعت و حیات وحش، آشتی کنند و اجازه دهند زیبایی های طبیعت همچنان جلوه گری کرده و انسان ها از این زیبایی لذت ببرند.
مرشدی با تاکید بر اینکه شهادت ۲ یار دیرین و صدیق محیط بانی زنجان به دست شکارچیان غیرمجاز، تمامی محیط بانان و همکاران و همچنین عموم مرم حتی دیگر شکارچیان را نیز داغدار کرد، افزود: ای کاش دیگر هیچ شکاری در طبیعت زیبا و سرسبز این استان اتفاق نیفتد و همه خود را در حفظ و حراست از وحوش، مسوؤل دانسته و به محیط زیست و تنوع زیستی احترام قایل شوند.
به گزارش ایرنا، مناطق حفاظت شده "سرخ آباد و انگوران"، سه منطقه شکار ممنوع " فیله خاصه، خرمنه سر و خراسانلو" و "پناهگاه حیات وحش انگوران"، زنجان، محل امن برای حیات وحش این استان است.
منطقه حفاظت شده سرخ آباد در شهرستانهای زنجان و طارم به مساحت ۱۲۲ هزار و ۶۱۸ هکتار از سال ۱۳۷۵ تحت حفاظت محیط زیست زنجان قرار گرفته است و آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوهای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله، نیز از جمله جانوران این منطقه است.
منطقه حفاظت شده انگوران نیز با مساحتی برابر با ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت بوده و این منطقه زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی و پازن است دیگر گونه های جانوری منطقه نیز شامل 'خرس قهوه ای، روباه معمولی، سیاهگوش، سمور سنگی، کبک دری، کبک چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی از جمله سفید رودخانه ای، سس، زرده پر، اسبله است.
منطقه شکار ممنوع فیله خاصه از توابع بخش قره پشتلو و زنجانرود در شهرستان زنجان قرار دارد از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است و آهوی ایرانی، گراز، سمور سنگی، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که از اول آبان سال ۸۱ شکار ممنوع اعلام شده و حیات وحش آن شامل کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرمها است.
منطقه شکار ممنوع خراسانلو با منطقه حفاظت شده باشگل تاکستان همجوار و زیستگاه بیش از ۱۳ نوع پستاندار از جمله قوچ و میش ارمنی و البرزی، آهو، پلنگ، خرس قهوهای، و سیاه گوش و ۲۲ گونه از انواع پرندگان چون کرکس، قرقی، سینه سرخ ایرانی، دلیجه، سارگپه، است
در پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان نیز گونه های جانوری همچون کل و بز، خرس قهوه ای، گرگ، سیاه گوش، کفتار، روباه معمولی، کبک دری، کبک، دلیجه، عقاب، شاهین، اگرت بزرگ، انواع کوکرها، خوتکا، اردک سرسبز، درنا، باکلان، حواصیل، افعی زنجانی، افعی دماوندی، کورمار، لاک پشت برکه ای و ماهیانی چون زرده پر، سس ماهی، سفید رودخانه ای و اسبله، زیست می کنند.
نظر شما