علیمحمد هوشمند روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان پیش رس بودن محصول زردآلوی ابرکوه، افزود: ۲ هزار هکتار از باغ های این شهرستان به کاشت این محصول اختصاص دارد و امسال به دلیل حوادث طبیعی برداشت میزان محصول در حد نیمی از ظرفیت باغ هاست .
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید محصول زردآلو در ابرکوه مربوط به دهستان فراغه در بخش مرکزی با متوسط تولید بین ۱۵ تا ۱۸ تن در هکتار است ، اظهار کرد: در این منطقه به دلیل سرمازدگی میزان تولید به ۱۰ تن در هکتار کاهش یافته است.
وی پیش بینی کرد، امسال ۲۰ هزار تن زردآلو به ارزش حدود ۴۵۰ میلیارد تومان در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود و تصریح کرد: به دلیل پیش رس بودن و طعم مناسب این محصول حدود هزار تن آن به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر و بقیه آن در بازارهای داخلی استان یزد و استان های اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی عرضه می شود.
هوشمند انواع محصول زردآلوی ابرکوه را تخم گردی، فلکهای، خیاری، زرقانی ، خانی و کتابی عنوان کرد و ادامه داد: ۶۰ درصد زردآلوی استان یزد در ابرکوه تولید میشود.
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: تأسیس صنایع تبدیلی و فرآوری محصول زردآلو از ضرورت های این بخش است و جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات از سرمایهگذاران در این زمینه حمایت میکند.
وی بابیان اینکه محصول زردآلوی ابرکوه کاملاً ارگانیک و با کیفیت بالا تولید میشود، تصریح کرد: در شرایط مناسب آب و هوایی بیشترین میزان تولید محصول مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی و تیجرد ابرکوه است.
هوشمند تصریح کرد: کشاورزان شهرستان در اجرای طرح های آبیاری نوین خیلی خوب کار کردند و بیش از ۹۰ درصد باغ های زردآلوی شهرستان به سیستم های آبیاری قطره ای تجهیز شده است .
وی خاطر نشان کرد: بر اثر حوادث طبیعی به سه هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ های زردآلو ، گوجه سبز و پسته شهرستان بین ۴۰ تا ۷۰ درصد خسارت وارد شده که این خسارات حدود یک هزار و ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۷۳۰ میلیارد تومان آن مربوط به محصولات زردآلو و گوجه سبز است .
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه نیمی از محصول زردآلو و گوجه سبز ابرکوه در برابر حوادث طبیعی بیمه است، به کشاورزان توصیه کرد در فرصت مناسب برای بیمه محصولات خود در برابر حوادث طبیعی اقدام کنند تا در سال زراعی آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است. هشت هزار و ۵۰۰ خانوار،۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در شهرستان ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود و در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
یزد - ایرنا - سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: به دلیل سرمازدگی و وقوع توفان در اواخر اسفند پارسال و فروردین امسال میزان تولید زردآلو در این شهرستان که قطب تولید این محصول محسوب میشود، ۵۰ درصد در مقایسه با سال زراعی گذشته کاهش یافته است.
نظر شما