رژیم صهیونیستی درصدد تخلیه قدس اشغالی از ساکنان بومی آن است

اسلام‌آباد - ایرنا - معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: تداوم شهرک سازی‌ها، الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری و تخریب منازل فلسطینی‌ها در تعارض با قوانین بین المللی است با این حال رژیم صهیونیستی در حقیقت به دنبال تخلیه قدس اشغالی از ساکنان بومی و یهودی‌سازی کامل آن می‌باشد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، وبیناری با عنوان «آینده فلسطین و تحولات اخیر منطقه و جهانی» به همت مرکز مطالعات پاکستان و خلیج فارس (CPGS) در اسلام‌آباد با حضور «محمد سرخابی» معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، روسای برخی از اندیشکده‌ها، پژوهشگران، اساتید دانشگاهی و شخصیت‌های مذهبی این کشور برگزار شد.

معاون سفارت ایران در پاکستان به عنوان سخنران اصلی این برنامه گفت: حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران برای جلب توجه جامعه جهانی به سرنوشت قدس و نجات فلسطین از چنگال رژیم جنایتکار صهیونیستی، در سال ۱۳۵۸ شمسی آخرین روز جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان «روز جهانی قدس» نام گذاری کردند تا زمینه همبستگی مسلمانان و تمامی آزادگان جهان در حمایت از حقوق قانونی و انسانی ملت فلسطین را فراهم شود. بدین ترتیب، آزادی قدس شریف به عنوان یک هدف مقدس برای تمام مسلمانان معرفی شد.

وی افزود: در مساله فلسطین دو طرف اصلی وجود دارد. در یک سو، ملت مظلوم فلسطین که حق حاکمیت آن‌ها بر سرزمین آبا و اجدادی‌شان غصب شده و از سال ۱۹۶۷ و تشکیل رژیم جعلی اسرائیل تاکنون همه روزه مورد ظلم سیستماتیک قرار می‌گیرند. آوارگی اجباری، نسل کشی، حبس، سرکوب، تخریب منازل، مصادره غیرقانونی اراضی و تحمل تبعیض نژادی تنها بخشی از بلایایی است که ملت فلسطین در تمام این سال‌ها متحمل شده‌اند.

در سوی دیگر، دولت مجعول و رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارد که به مثابه یک کانون بحران در منطقه خاورمیانه از سوی دولت استعمارگر بریتانیا قرار گرفته است. با مطالعه رفتارها و سیاست‌های این رژیم درمی‌یابیم که هدف از تاسیس آن تنها غصب و تملک یک سرزمین در منطقه نیست.

سرخابی تاکید کرد: این رژیم به عنوان بخشی از طرح‌های شوم و استعماری دولت‌های غربی برای از بین بردن نظم، ثبات، تمامیت ارضی، یکپارچگی و وحدت کشورهای اسلامی متولد شده است. در چند دهه گذشته، رژیم صهیونیستی نقش مهمی در برهم زدن نظم و امنیت منطقه، نقض حاکمیت دولت‌های منطقه بویژه سوریه و لبنان و نیز تهدید آشکار کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران داشته است.

معاون سفارت ایران در پاکستان گفت: طرح پیشنهادی ایالات متحده آمریکا برای حل و فصل بحران فلسطین با نام «صلح برای رفاه» موسوم به "معامله قرن" مغایر با بسیاری از اصول مبنایی حقوق و مقررات بین الملل و قطعنامه‌های بین المللی است. طرح صلح ادعایی ترامپ موسوم به معامله قرن نیز طرحی یکجانبه در حمایت از منافع حداکثری رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن حقوق حداقلی فلسطینی‌ها است.

وی به پیامدهای عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: توافقات عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی با اسرائیل (موسوم به توافق ابراهیم) بدون جلب نظر و مشورت با فلسطینیان انجام گرفته است و اکثریت فلسطینی ها، مخالفت خود را با این سازش شرم آور اعلام کرده‌اند. توافقات ابراهیم نه تنها مشکلات مردم فلسطین را حل نخواهد کرد بلکه موجب تشویق رژیم صهیونیستی به ادامه اشغالگری و اقدامات غیرانسانی می‌شود. این توافق، بدون گرفتن هیچ دستاورد مشخص و عملی برای فلسطینیان صورت گرفته و متاسفانه در پی آن، دولت‌های سازشکار، کمک‌ها و حمایت‌های خود را از دولت قانونی فلسطین کاهش داده‌اند.

وظیفه ملل مسلمان در قبال تحولات جدید و مساله قدیمی فلسطین چیست؟ 

محمد سرخابی گفت: متاسفانه سکوت رسانه‌ها و نخبگان جهان اسلام در برابر جنایت‌ها و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی سبب شده است تا این رژیم و حامیان جهانی آن گام به گام در طرح‌های شوم خود جلو بیایند. چنانچه مقاومت موثر و روشنگری در برابر این طرح‌ها در جهان اسلام صورت نگیرد، قطعا دامنه تجاوزات این رژیم به سرزمین فلسطین محدود نمی‌ماند و سایر کشورهای اسلامی از جمله مصر، لبنان، اردن، سوریه و غیره از توسعه طلبی آن مصون نخواهند بود. در این میان نقش قدرت‌های منطقه‌ای در متوازن‌سازی قدرت رژیم صهیونیستی و ایجاد پشتیبانی موثر از نیروهای مقامت حائز اهمیت بیشتری است.

وی با تاکید بر اقدامات هماهنگ ملت‌های اسلامی در حمایت از آرمان آزادی قدس شریف، افزود: جمهوری اسلامی ایران در راستای حل و فصل بحران فلسطین طرحی دموکراتیک و عادلانه تحت عنوان «برگزاری همه پرسی ملی در فلسطین» ارائه داده که در دبیرخانه سازمان ملل نیز به ثبت رسیده است. به اعتقاد ایران بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین اصلی خود و برگزاری همه پرسی در میان مردمان اصیل این سرزمین برای تعیین سرنوشت و نوع نظام سیاسی مورد نظر، موثرترین راهکار برای حل این مناقشه است.

سرخابی افزود: بر اساس این طرح، مسلمانان، یهودیان و مسیحیان فلسطینی الاصل قادر خواهند بود نوع نظام قانونی حاکم بر خویش را برگزیده و بصورت آزاد و برابر از حقوق آن منتفع شوند. طرح جمهوری اسلامی ایران براساس اصول دموکراتیک و حقوق بین الملل مورد پذیرش کلیه دولت‌ها و ملت‌ها تدوین و ارائه شده است. این طرح جایگزین مناسبی در برابر طرح‌های شکست خورده قبلی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha