به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس این تیم مسئول بررسی خشونت و کشتارها در عراق اعلام کرد که شواهد آشکار و قانعکنندهای در اختیار دارد که نشان می دهد گروه تروریستی داعش مرتکب نسلکشی علیه اقلیت ایزدی در سال ۲۰۱۴ شده است.
این گروه تحقیقاتی همچنین اعلام کرد که عوامل داعش پیشتر تسلیحات شیمیایی را توسعه داده و از گار خردل استفاده کرده اند.
"کریم خان" رئیس این گروه تحقیقاتی سازمان ملل به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفت، این تیم همچنین به این نتیجه رسیده است که گروه داعش افسران و پرسنل آکادمی هوایی تکریت عراق را در ژوئن ۲۰۱۴ دستگیر و شکنجه کرده و با اعدام های دسته جمعی ، مرتکب جنایت جنگی شده است.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۱۷ با اتفاق آراء از این سازمان خواستند تا تیم تحقیقاتی را برای کمک به عراق در حفظ و جمع آوری شواهد و مدارک مربوط به اقدامات داعش که مصداق جنایت جنگی و نسل کشی بوده اند، تشکیل دهد.
کریم خان در ادامه اقدام این تیم تحقیقاتی موسوم به "یونیتاد" را در بدست آوردن شواهد و مدارک قانع کننده در مورد ارتکاب نسلکشی داعش علیه ایزدی ها را یک نقطه عطف خواند.
رئیس این تیم تحقیقاتی خاطر نشان کرد که از جمله جنایات داعش علیه ایزدی ها، جداسازی زنان و کودکان از خانواده هایشان و مفقود شدن آنها بود.
کریم خان در ادامه تصریح کرد که وسایل الکترونیکی بدست آمده از داعش همچنین این گروه تحقیقاتی را بر آن داشته تا تحقیقات جدیدی را در مورد توسعه و استقرار تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی توسط تروریست های داعش در عراق آغاز کند.
شواهد و مدارک جمع آوری شده توسط این گروه تحقیقاتی نشان میدهد که چگونه گروه تروریستی داعش از آزمایشگاهها در دانشگاه موصل به عنوان کانونی برای برنامه تسلیحات شیمیایی خود استفاده کرده است. گروه داعش همچنین سیستمی را توسعه داده تا گاز خردل تولید کند.
کریم خان ابراز امیدواری کرد که قانونگذاران عراقی اساس قانونی و حقوقی را برای تحت پیگرد قانونی قرار دادن عوامل داعش به دلیل ارتکاب جنایات جنگی تصویب کنند.
گروه تروریستی داعش در طول سیطره خود بر یک سوم خاک عراق پلیدترین جنایات و کشتار را علیه مردم این کشور از جمله اقلیت ایزدی مرتکب شد که یکی از شدیدترین آنها، جنایت عناصر این گروه در روستای «کوجو» در اطراف منطقه سنجار در ماه اوت سال ۲۰۱۴ میلادی بود.
درپی بیرون راندن گروه تروریستی داعش از منطقه سنجار در اواخر سال ۲۰۱۵ میلادی بود که شمار زیادی از گورهای جمعی کشف شد که حاوی پیکرهای اهالی منطقه سنجار و اطراف آن از جمله زنان و کودکان و سالخوردگان بود.
رسانه های عراقی عنوان کرده اند، ارزیابی های رسمی نشان می دهد که سرنوشت حدود سه هزار ایزدی همچنان نامعلوم است.
براساس اعلام برخی رسانه های عراقی، داعش بیش از شش هزار و ۴۰۰ ایزدی را در طول تاخت و تاز خود در شمال عراق ربود که سه هزار و ۲۰۰ نفر از آنها توانستند فرار کنند و برخی نیز نجات یافتند اما سرنوشت مابقی همچنان نامعلوم است.
نظر شما