آیا آمریکا بر رفتار رژیم صهیونیستی نظارت و کنترلی دارد؟

تهران–ایرنا –جنایات و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در ماه رمضان به ویژه در روزهای اخیر به اوج خود رسیده به طوری که در حمله صبح امروز ارتش این رژیم به نوار غزه تا کنون ۲۵ فلسطینی شهید و بیش از یکصد نفر دیگر مجروح شدند. حال این پرسش مطرح است که آیا أمریکا کنترلی بر رفتار صهیونیستها دارد یا خیر؟

شرایط این روزهای فلسطین اشغالی وخیم است و رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان خشونت ها و تجاوزهای خود به فلسطینیان را افزایش داده و به جان و مال مردم فلسطین رحم نمی کند، که حمله صهیونیست ها به مسجدالاقصی، محله "شیخ جراح" و همچنین حمله صبح امروز به نوار عزه نمونه بارزی از این جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین است.

رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس نامشروع خود در سال ۱۹۴۸ همواره مورد حمایت روسای جمهور آمریکا بوده، ولی حمایت های "دونالد ترامپ" رییس جمهور سابق آمریکا از مقامات و اقدامات تل آویو در هیچ دوره ای سابقه نداشته است.

 دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» دوره طلایی رژیم صهیونیستی با توجه به خدماتی بود که ترامپ به این رژیم ارائه کرد. این دوران را می توان دوران ماه عسل در روابط بین دوطرف توصیف کرد.

در سایه روابط نزدیک نتانیاهو و ترامپ، دولت آمریکا خدمات بزرگی به رژیم صهیونیستی کرد که از برجسته ترین آنها، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به شهر اشغالی قدس، اعلام منطقه جولان اشغالی سوریه به عنوان بخشی از اسراییل  و فشار بر حکام عرب برای سازش با این رژیم بود.   

نکته مهمی که در رابطه میان تل آویو – واشنگتن وجود دارد این است که همه روسای جمهور آمریکا در ۷۳ سال گذشته (از زمان تاسیس نامشروع رژیم صهیونیستی) کاملا در خدمت رژیم صهیونیستی بوده اند و اگر بخواهیم این موضوع را درجه بندی کنیم باید بگوییم رابطه میان روسای جمهور آمریکا با مقامات تل آویو در طول این هفت دهه در حد "عالی" و یا "بسیار عالی" بوده و هیچگاه از این دو حد پایین تر نیامده و مقامات واشنگتن همواره تامین کننده منافع صهیونیست ها در منطقه بوده اند که این مساله در خصوص "جو بایدن" رییس جمهور فعلی آمریکا نیز صادق است، اما در دوران وی اندکی از شدت گوش به فرمان بودن و خدمتگذاری دولت آمریکا نسبت به دوران ترامپ کاسته شده، هرچند هنوز در حد عالی است.

یکی از مسایلی که باعث کدورت مقامات رژیم صهیونیستی از "جو بایدن" شد، تماس با تاخیر بایدن با "بنیامین نتانیاهو" پس از گذشت حدود یکماه از روی کار آمدن بایدن بود، موضوعی که به مذاق مقامات صهیونیست خوش نیامد، چون افرادی همچون "دونالد ترامپ" و دیگر روسای پیشین آمریکا حداکثر سه روز پس از روی کار آمدن با نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس گرفته و عرض ارادت خود را به صهیونیست ها اعلام می کردند.

این مساله باعث شد تا یک مقام عالی آمریکایی برای توجیه تاخیر بایدن در برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی به صهیونیست‌ها اطمینان داد که دولت "جو بایدن" هم راه "دونالد ترامپ" را در روند سازش در پیش گرفته و سعی می‌کند از تحولاتی که در خاورمیانه در دوره ترامپ به وجود آمده، کمال استفاده را ببرد.

روزنامه عبری زبان "گلوبس" در ابتدای بهمن ماه سال گذشته (۱۳۹۹) طی گزارشی به نقل از این مقام عالی رتبه آمریکایی بدون اشاره به نام وی نوشت که دولت "جو بایدن" هم راه ترغیب کشورهای عربی و اسلامی را برای سازش با اسرائیل ادامه خواهد داد.

این مقام عالی رتبه آمریکایی همچنین به تل آویو اطمینان داد تا طرف سازشکار فلسطینی (تشکیلات خودگردان) به زودی به صحنه مذاکرات باز خواهد گشت.

به گفته این مقام آمریکایی، دولت رئیس جمهور بایدن، دولت و کابینه بایدن است و هرگز نباید توقع داشت که شاهد حضور دولت اوبامای ۲ باشید، بایدن شاید همان راه و سیاست های های ترامپ را دنبال نکند، اما به طور حتم از ظرفیت هایی که ترامپ برایش ایجاد کرده سود خواهد برد.

وی تصریح کرده بود که «ما همه اقدامات و گام های خود را در خاورمیانه با دوست خود یعنی اسرائیل هماهنگ خواهیم کرد و این مسئله را  "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه دولت بایدن هم بارها تاکید کرده است».‌

اقدامات و حمایت های مقامات آمریکایی در خصوص رژیم صهیونیستی در هفت دهه گذشته نشان می دهد که مقامات واشنگتن همواره حامی و خدمتگذار صهیونیست ها بوده اند و سیاست های منطقه ای خود را با این رژیم هماهنگ نموده اند، اما سخن اینجاست که آیا تل آویو نگاهی که به ترامپ و دیگر روسای جمهور قبلی آمریکا داشته را به بایدن هم دارد؟ 

برخورد اخیر وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی و سخنان وی درباره درخواست آمریکا برای کسب اطلاع از وقایع اخیر در سرزمین های اشغالی به بسیاری از سوالات در این زمینه پاسخ می دهد.  

بنابر اعلام روز یک شنبه رادیو اسراییل، مقامات ارشد دولت "جو بایدن"، از تل اویو درباره وقایع کنونی و مساله زمین‌های موجود در شهرک "شیخ جراح" (در قدس اشغالی) توضیح خواسته‌اند که "الی کوهن" وزیر اطلاعات اسرائیل با رد این درخواست اعلام کرده که «اسرائیل متعلق به ماست و نیازی به دستور گرفتن از کسی نیست».

پاسخ تند کوهن به دولت بایدن نشان می دهد که تل آویو، از دست واشنگتن شاکی است و اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی درباره افزایش تعاملات گسترده با مسکو هم نشان می دهد که نگاه تل آویو از سمت آمریکا تا حدودی به سمت روسیه متمایل شده است.

البته کارشناسان و تحلیلگران مسایل منطقه معتقدند که این اقدام تل آویو برای تحریک بیشتر دولت "جو بایدن" برای خدمتگذاری بیشتر به رژیم صهیونیستی می باشد.

از سال ۱۳۹۴ فعالیت های منطقه ای روسیه در سوریه افزایش یافته که این اقدام با چراغ سبز تل آویو بوده است، اقدامی که به هیچ وجه با نظر مثبت مقامات آمریکایی همراه نمی باشد.

نکته مهم اینجا است که آمریکا با این که ابرقدرت می باشد و خود را قدرت اول جهان می داند، اما هیچگونه کنترلی بر روی مقامات رژیم صهیونیستی ندارد، بلکه در مقابل این مقامات و لابی صهیونیست هستند که بر روی مقامات آمریکا کنترل و تاثیر دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha