به گزارش ایرنا، ناظران معتقدند که گریفیث که در اردن ساکن است مانند «اسماعیل ولد الشیخ احمد» در کمک به پایان تجاوز ائتلاف آمریکایی – سعودی علیه ملت مظلوم یمن موفق نبوده است.
گریفیث ۶۹ ساله از سال ۲۰۱۸ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن است.
اسماعیل ولد الشیخ احمد اهل موریتانی هم از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن بود.
ماموریت جدیدی که گریفیث امیدوار است عهده دار شود، معاونت دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه است که اکنون در اختیار «مارک لوکوک» انگلیسی است.
گریفیث اواخر فروردین گذشته در آخرین اظهارنظر خود در باره یمن تأکید کرده بود که تنها راهحل پایان دادن به بحران یمن، حل سیاسی این مساله است.
وی که این اظهارات را در دیدار با «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان مطرح کرده بود، گفت که شیوع ویروس کرونا مشکلات ملت یمن را که از ادامه جنگ و درگیری رنج میبرند، دوچندان کرده است.
گریفیث یادآور شد که از جنگ یمن بیش از ۶ سال میگذرد. در این ۶ سال، یمنیها به طور فزایندهای به مواد غذایی و دارو دسترسی نداشتند.
وی پیشتر نیز با تاکید بر لزوم جلوگیری از گرسنگی و از دست رفتن جان میلیونها انسان در این کشور، اظهار کرده بود که بیش از ۲۰ میلیون یمنی به کمک و حمایت بشردوستانه نیاز دارند و زنان و کودکان بیشترین آسیب را دیدهاند. این به آن معناست که از هر سه نفر، ۲ نفر در یمن به کمکهای غذایی، مراقبتهای بهداشتی یا سایر حمایتهای نجاتدهنده سازمانهای بشردوستانه نیاز دارند.
یمنی ها آبان ۹۹ پیشنویس "اعلامیه مشترک" آتشبس یمن را که گریفیث آن را به شورای امنیت ارائه کرده بود، مورد انتقاد شدید قرار دادند، زیرا به باور آنان در این پیش نویس ائتلاف متجاوز سعودی از جنایات مرتکب شده در یمن تبرئه شده است.
پیشنویس اعلامیه مشترک گریفیث، ائتلاف متجاوز به سرکردگی سعودی را از تمام جنایاتی که علیه مردم یمن مرتکب شده است، تبرئه و ریاض را از حلقه درگیری خارج و جنگ را به عنوان یک جنگ داخلی و بدون حضور طرفهای منطقهای و بینالمللی معرفی کرده بود.
گریفیث بارها پیشنویس اعلامیه مشترک خود را اصلاح کرده است بدون اینکه در هیچ یک از آنها به مسؤولیت ائتلاف متجاوز بپردازد.
جنبش انصارالله یمن بارها از موضع یک جانبه سازمان ملل متحد و نماینده آن در حمایت از ائتلاف متجاوز سعودی انتقاد کرده است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
نظر شما