غلامرضا کافی چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: شناسایی و فراهمسازی زیرساختهایی برای آشنایی، همبستگی، همدلی و همراهی با دیگر مسلمانان به ویژه در زمینه ادبی، که جایگاه سخن و نوشتن است و اعجاز مانای قرآن، اسلام و پیامبر اسلام، بر آن استوار شد، جایگاه ادبیات را بیشتر برای ما نشان میدهد. ادبیاتی که با گذر از قرنها و مرزها، میتوان در سه زبان کلان عربی، فارسی و ترکی و در کنار آنها گویشها و زبانهای دیگر را دنبال کرد و شناخت.
دبیر علمی تخصصی ادبی کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر ادامه داد: یکی از پیوندهای شناخته شده ادبی اسلام، ادبیات فارسی است؛ که نخستین وبینار آن را با سخنانی از سرایندگان و ادیبانی از کشورهای ایران، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، بنگلادش و هندوستان، همزمان با روزهای فرخنده جشن فطر رمضان، روز پاسداشت زبان فارسی و یادروز فردوسی بزرگ، شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه جاری، برگزارخواهد شد.
کنگره جهانی محمد با هدف مرجعیت زبان فارسی
دبیرکل این کنگره نیز کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت را برای توانمندسازی و گسترش زبان فارسی یک توانایی نو دانست و گفت: در شرق از شبه قاره هند تا چین، هر جا که اسلام و فرهنگ اسلامی مورد توجه قرار گرفته، به همراه زبان فارسی بوده است.
حامد تقوایی افزود: همراهی زبان فارسی با دین، معارف اسلامی و درونمایههای عرفانی آن، از زیرساختهای گسترش زبان فارسی در جهان به شمار میآید؛ از سوی دیگر این زبان، زبان همه دوستداران فرهنگ و ادبیات ایران در همه جهان است.
وی تصریح کرد: پس از آمدن اسلام به کشور ما، فارسی، زبان دوم جهان اسلام شد و امروز زبان عارفان، زبان دین و زبان معرفت است.
تقوایی اظهار کرد: بر پایه دیدگاه برخی کارشناسان، زبان فارسی، با دارا بودن ویژگیهایی چون آهنگین بودن، نرمی و شیرینی، زبان توانمندی برای بیان و انتقال مفاهیم اسلام است و میتواند به خوبی درونمایه و پیام اسلام راستین را به همگان برساند.
دبیرکل کنگره محمد، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر با اشاره به «مرجعیت زبان فارسی» در چشمانداز آینده انقلاب اسلامی ادامه داد: میتوان گفت جامعه هدف زبان فارسی در کنگره جهانی محمد (ص)، پیامبر رحمت تنها ایران نیست و همه جهان را در برمیگیرد.
وی ادامه داد: مرجعیت زبان فارسی در این کنگره، از چشماندازهای بلند است.
کنگره ی جهانی «محمد (ص) پیامبر رحمت، در آیینه ادب و هنر»، به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و یاد روز فردوسی بزرگ چچهره ی تابناک پیامبر اسلام، در ادبیات کشورهای فارسی زبان
با حضور استادان و شاعران کشورهای فارسی زبان برگزار میکند.
این همایش شنبه ۲۵ اردیبهشت، ساعت ۱۷ باحضور شاعران و پژوهشگران داخلی و خارجی، علیرضا قزوه، شاعر و نویسنده ایرانی، دکتر اخلاق آهن، شاعر و استادیار زبان فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی نو، استاد محمد کاظم کاظمی، شاعر، پژو هشگر و منتقد ادبی افغانستان خواه بود.
از دیگر سخنرانان این همایش بها استاد احمد شهریار، شاعر و پژوهشگر ادبی فارسی و اردو از پاکستان، دکتر محمد ابوالکلام سرکار، استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا (بنگلادش)، دکتر رستم عجمی، دکتری زبان و ادبیات فارسی از تاجیکستان، دکتر محمد مرادی ودکتر غلامرضا کافی، شاعر، هیئت علمی دانشگاه شیراز برگزار میشود.
پخش زنده از وبسایت کنگره به آدرس www.wcam.ir و صفحه اینستاگرام کنگره با شناسه Http://Instagram.com/artsforMuhammad خواهد بود.
نظر شما