امام علی(ع) در خطبه ۴۲۸ نهج البلاغه می فرمایند: این عید است برای کسی که خداوند روزهاش را قبول و نمازش را سپاس نهاده، و هر روزی که خداوند در آن نافرمانی نشود، عید است.
در چهار طرف مسیرهای ورودی نمازگزاران به حرم امام رضا(ع)، برگههای مخصوص نماز عید بین نمازگزاران توزیع میشد. به مناسبت فرارسیدن عید فطر، صحن پیامبر اعظم(ع) و سرای رضوی با ریسههای رنگی چراغانی شده که در شب عید جلوه ویژهای به صحن داده است. پرچمهای سبز در تمام صحنها به ویژه در صحن پیامبر اعظم(ص) در اهتزاز است و دور تا دور صحنها با پارچههای سبزرنگ عمودی مزین به عبارتهای عیدتان مبارک و اسعدالله ایامکم آذین شده است.
همچنین با توجه به شیوع کرونا و لزوم رعایت دستورالعمل های مقابله با این ویروس، خادمان حرم رضوی صحنها را به صورت شطرنجی و با فاصله مفروش کرده و محلول ضدعفونی دست و مُهر نماز را در جایگاههای مشخص قرار داده اند.
قبل از آغاز نماز عید فطر، بسته متبرک صبحانه نیز شامل کیک، شیر، پنیر، کشمش، گردو و نان به مناسبت عید فطر تدارک دیده شده بود که طبق دستورالعملهای بهداشتی توزیع شد.
مراسم با شکوه نماز عید فطر در حرم امام رضا(ع) از ساعت ۶ و ۱۵ دقیقه صبح با تلاوت آیات قرآن کریم آغاز شد و تا ساعت هشت ادامه یافت. در ادامه کارشناس مسائل دینی مطالبی را در مورد کیفیت استهلال ماه، پرداخت فطریه و نماز عید فطر بیان کرد و پس از آن در ساعت هفت صبح، نماز عید سعید فطر به امامت نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اقامه و پس از نماز هم خطبه های نماز عید توسط آیت الله علم الهدی بیان شد. وی خطبه نخست را به تبیین معنای عید فطر و لزوم بندگی خدا در تمام روزهای سال و خطبه دوم را به موضوع لزوم شرکت در انتخابات، حملات موشکی فلسطینی ها به اسرائیل و محکومیت حادثه تروریستی دشت برچی کابل اختصاص داد.
یکی از واجبات بعد از یک ماه روزه داری، پرداخت زکات فطره و در بعضی موارد پرداخت کفاره است. به همین مناسبت علیرضا اسماعیلزاده مدیرکل نذور آستان قدس رضوی گفت: ۸۳ صندوق جمعآوری فطریه و کفاره در صحنها، ورودیها و دفاتر نذور حرم مطهر رضوی مستقر شده است.
نظر شما