به گزارش امروز (پنجشنبه) ایرنا به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، واکسیناسیون گسترده، کاهش شمار مبتلایان و مرگ ناشی از ویروس کرونا در چند کشور ثروتمند، بدان معنا نیست که رنج جهانی حاصل از همه گیری این بیماری ویروسی به این زودی ها تمام شدنی است.
این نگرانی ها به تازگی از سوی «کارل بیلدت» نماینده ویژه جدید تلاش جهانی سازمان جهانی بهداشت مطرح شده است. بیلدت که در میانه سال های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ نخست وزیر سوئد بود، در مصاحبه ای گفت: «سرکوب ویروسی که در هند و فراتر از مرزهای آن در حال پیشروی است، بستگی به متقاعد کردن کشورهای ثروتمند برای تقسیم دوزهای اضافی واکسن هایشان و کمک به کاهش شکاف موجود در تامین واکسن دارد.
در پی ابراز نگرانی بیلدت، نهاد ناظر بین المللی بر کووید-۱۹ هم ضمن تکرار این نگرانی ها، از هفت کشور اقتصادی جهان (گروه هفت) خواست تا ۶۰ درصد بودجه مورد نیاز برای تامین واکسن کشورهای فقیر را تامین کنند. در این گزارش از کشورهای با درآمد بالا خواسته شده تا اواسط سال ۲۰۲۲ بیش از ۲ میلیارد دوز در اختیار مناطق فقیرنشین جهان قرار دهند.
بیلدت نیز تاکید کرد: خطر اصلی این است که انگلیس، اتحادیه اروپا یا آمریکا تصور کنند که شرایط پرخطر پایان یافته، در حالی که همه گیری کرونا در کشورهای فقیر تمام نشده است.
در حال حاضر خوش بینی ها برای پایان همه گیری کرونا در برخی کشورها در حال افزایش است. ایالات متحده علاوه بر واکسیناسیون تمامی گروه های حساس، در حال آماده سازی برای واکسیناسیون دانش آموزان دبیرستان و متوسطه است. انگلیس اوایل این هفته گزارش مرگ و میر روزانه را صفر اعلام کرد و مقامات اروپا از جمله وزیر بهداشت آلمان نیز نسبت به کاهش ابتلا به کرونا ابراز امیدواری کردند.
اما از سوی دیگر و در حالی که هند با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در حال نبردی مرگبار با کووید-۱۹ است، نگرانی ها بر سر افزایش موارد مبتلا به ویروس کرونا در سراسر کره زمین در حال افزایش است. در واقع با وجود کاهش نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در کشورهای پیشرفته، روزانه بیش از ۶۰۰ هزار مورد جدید مبتلا به این بیماری همه گیر در سطح جهان مانند برزیل، کلمبیا و مالزی گزارش می شود.
«الن تی هوئن» (Ellen ‘t Hoen)، مدیر قانون و سیاستگذاری دارو در هلند گفت: پیشنهادی که دولت بایدن در خصوص چشم پوشی از ثبت اختراع واکسن ها ارائه داده، امیدوار کننده است، اما نیازهای فوری به واکسن را تامین نخواهد کرد.
وی افزود: امروز بهتر است آمریکا بجای واکسیناسیون نوجوانان، اولویت را به کشورهای دیگر اختصاص دهد.
براساس گزارش های رسیده، کوواکس، برنامه ابتکار جهانی با هدف دسترسی آسان کشورهای فقیر به واکسن کووید-۱۹، تاکنون تنها ۶۰ میلیون دوز به این کشورها ارسال کرده که این میزان کمتر از یک چهارم تعدادی می باشد که تاکنون در آمریکا تزریق شده است.
بیلدت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تا زمانی که بیماری همه گیر در سایر نقاط جهان وجود دارد، مانند آن است که یک آتش سوزی در مناطق مختلف جهان در حال گسترش است و ما در امنیت نیستیم.
از طرفی گفته می شود که برخی از کشورهای ثروتمند به مراتب بیش از نیاز خود واکسن خریده اند. براساس مرکز نوآوری سلامت جهانی بهداشت (Global Health Innovation Center)، کشورهای با درآمد بالا تاکنون نزدیک به پنج میلیارد دوز واکسن، کشورهای با درآمد متوسط حدود دو میلیارد و دویست میلیون و مناطق فقیر حدود ۲۷۰ میلیون دوز خریداری کرده اند.
این در حالی است که بسیاری از کمک های وعده داده شده هنوز تحقق نیافته و کمک های ارائه شده هم بسیار ناچیز بوده اند. سوئد قول اهدای یک میلیون دوز واکسن را داده و فرانسه قصد دارد نیم میلیون را تا اواسط ژوئن (اواخر خرداد) به اشتراک بگذارد و ایالات متحده نیز قصد دارد ۶۰ میلیون دوز واکسن آسترازنکا اهدا کند. (که البته هیچکدام از این وعده ها تاکنون عملی نشده است)
بیلدت در پایان خاطرنشان کرده که همه دولت ها از همه گیری کرونا و آنچه در کشورهایشان جاری است، آگاه هستند، اما آیا به مقیاس جهانی و عواقب ناشی از عدم کنترل آن در سطح جهانی، توجه کافی وجود دارد؟ ما کار قابل توجهی در پیش داریم.
نظر شما