به گزارش ایرنا، در بیست و هشتمین روز از خرداد ماه پیش رو شاهد برپایی ششمین دوره انتخابات شوراها و سیزدهمین مرحله از انتخابات ریاست جمهوری در کنار انتخابات میان دورهای مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی هستیم.
انتخاباتی در گذر از ۴۲ سالگی انقلاب و در آغاز قرنی نو برای اعتلای ایران و ایرانی که همواره وفاداری خود به نظام را ثابت کرده و برای شکوه و اقتدار این سرزمین کوشیده و حتی جانش را هم نثار کرده است.
مردم اما در این بین نقش محوری و تعیین کننده دارند و خلق حماسهای دیگر با سرانگشتان ممهور همین مردم است که با حضور در پای صندوقهای رای رقم میخورد.
سمیرمیها نیز همپای دیگر ایرانیان در قالب اقشار عشایری، شهری و روستایی و قومیتهای مختلف لُر، فارس و ترک رای خواهند داد و تنور داغ انتخاباتی دیگر را با حضور حداکثری و همگانی خود، داغتر خواهند کرد.
شهروند جوان سمیرمی به خبرنگار ایرنا گفت: انتخابات فقط یک رخداد سیاسی نیست بلکه میدانی به وسعت تعیین سرنوشت کشور در همه بخشهاست.
علی صابری خاطر نشان کرد: تنوع چهرههایی که وارد این عرصه میشوند زیاد است و شبکهها و فضای مجازی نیز به قدری گسترده و شلوغ شدهاند که حتی چگونگی تصمیم گیری برای شماری از شهروندان را لحظهای کردهاند.
به گفته وی، حجم زیاد تصاویر، خبر، شایعه، کلیپ و گزارش در این فضاها اگر با مطالعه دقیق و علمی همراه نباشد برخی را دچار سردرگمی میکند.
شهروند دیگری به انتخابات شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد همه میتوانند در این انتخابات ثبت نام کنند که همین موضوع از یک منظر خوب است اما از منظری دیگر ممکن است خوب نباشد.
به گفته الهام کاوه، تعدد نامزدهای ثبت نامی و حتی افراد زیادی که تایید میشوند کار شناخت، تبلیغات و معرفی نامزدها را مشکلتر میکند.
یکی از ساکنان روستاهای بخش وردشت در شمال سمیرم نیز معتقد است: تقویت شوراهای عشایری و روستایی کمک بزرگی به این مناطق کمتر دیده شده و دور از مراکز شهرستانی و استان است.
هادی جانبازلو اظهار داشت: اگر شوراهای روستایی خوب عمل کنند، رونق و توسعه روستاها نیز سرعت میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: شوراهای عشایری و روستایی باید روحیه مطالبهگری و تلاش برای اهالی منطقه خود داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری سمیرم در همین پیوند، اظهار داشت: ۷۶۳ نفر برای رقابت در ششمین دوره انتخابات شوراهای روستایی و عشایری در این شهرستان ثبت نام کردند.
علیرضا فخری زاده با بیان اینکه سمیرم شاخصترین شهرستان عشایری و بزرگترین ییلاق ایل قشقایی در کشور است، تصریح کرد: در موضوع انتخابات شوراهای عشایری نیز این منطقه با تعدد تیرهها و طوایف مختلف روبروست.
وی افزود: ۵۹۴ نفر از این تعداد در شوراهای عشایری و بقیه داوطلبان از تیرههای مختلف عشایری هستند که ثبت نام کردهاند.
به گفته وی، در همه روستاها، بخشها و جامعه عشایری زنان نیز ثبت نام کردهاند که تعداد آنها در هر بخش زیر ۱۰ نفر بوده است.
معاون فرماندار سمیرم بخش وردشت در شمال سمیرم با ۳۶ روستا و ۲۴ تیره عشایری بیشترین تعداد شعبه رأیگیری را خواهد داشت، افزود: بخش پادنای بزرگ ۲۵ روستا و ۱۲ تیره عشایری، بخش مرکزی هشت روستا و ۲ تیره و بخش پادنا ۱۹ روستا و ۲ تیره عشایری دارند.
فخریزاده تصریح کرد:بخش وردشت با ۲۸۳ نفر و بخش پادنای بزرگ با ۲۲۸ داوطلب در بین عشایر و روستاییان بیشترین تعداد ثبتنام شدگان این دوره از انتخابات شوراها را داشتهاند.
وی در رابطه با برپایی انتخابات در تیرههای مختلف عشایری و انتخاب اعضای شورا برای هر تیره، اظهار داشت: شوراها ۳ یا پنج نفره خواهند بود بنابراین برای تیرههایی که تعداد داوطلبان ثبت نامی کمتر بودهاند امکان رقابت وجود ندارد و آن تیره از داشتن شورا بی بهره میماند.
به گفته معاون سیاسی امنیتی فرماندار سمیرم، ممکن است تیرههایی از عشایر در ۲ بخش شهرستان حضور داشته باشند که طبق قانون و سامانه وزارت کشور، هر تیره در یک بخش میتواند ثبت نام کرده و شورای عشایری داشته باشد.
فخریزاده همچنین تعداد داوطلبان انتخابات در شورای اسلامی ۶ شهر این شهرستان را ۱۱۳ نفر اعلام کرد و گفت: ۱۱ نفر انصراف دادهاند و نتیجه نهایی تایید شدگان برای رقابت در این دوره به افراد اعلام شده است.
عشایر سمیرم از ایل قشقایی شامل شش طایفه اصلی است که چهار طایفه آن در سمیرم حضور دارند و یک طایفه کشکولی بزرگ نیز به تعداد چند خانوار محدود در این شهرستان ییلاق میگذرانند.
درهشوری بزرگترین طایفه ایل قشقایی است که بیشتر در بخش وردشت کوچ، اتراق و زندگی میکنند و مشتمل بر ۳۴ تیره، ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار در قالب ۱۰ هزار و ۳۵۰ نفر هستند.
فارسیمدان دومین طایفه ایل قشقایی با یکهزار و ۱۰۲ خانوار در ۱۴ تیره عشایری با ۶ هزار و ۹۳۲ نفر جمعیت است، که در بخشهای پادنا و پادنای بزرگ سمیرم حضور دارند.
طایفه عمله نیز با ۶ هزار و ۲۱۰ خانوار در ۹ تیره هستند که بیشتر در مناطق غربی سمیرم و بخشی از آنها نیز در شهرستان شهرضا حضور دارند و در مجموع جمعیتشان به سه هزار و ۲۰۹ خانوار میرسد.
طایفه شش بلوکی چهارمین گروه از جامعه عشایری سمیرم با سه هزار و ۲۱۳ خانوار است.
شهرستان سمیرم در مجموع با افزون بر ۹۰ هزار جمعیت عشایری و ثابت، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.
انتخابات سیزدهمین دوره رییس جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهری، روستایی و عشایری و میاندوره ای پنجمین دوره خبرگان رهبری و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور همزمان ۲۸ ماه خرداد سال جاری برگزار میشود.
نظر شما