۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۲:۳۴
کد خبرنگار: 1238
کد خبر: 84329490
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۰ برنامه محوری به مناسبت سالروز فتح خرمشهر پیش بینی شده‌است

آبادان - ایرنا - دبیر ستاد بزرگداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر گفت: ۵۰ برنامه محوری با مشارکت شهرداری، دستگاه‌های اجرایی و منطقه آزاد اروند سوم خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر پیش‌بینی و اجرا می شود.

عبدالامیر عریضاوی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا زمان شروع ویژه برنامه‌های سوم خرداد را ۳۰ اردیبهشت ماه اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت بیماری کووید ۱۹ مراسم غبارروبی و تجدید میثاق با شهدا با حضور مسئولان محلی و استانی همچنین رژه خودرویی نیروهای مسلح  با رعایت شیوه‌نامه بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می‌شود.

وی به پخش زنده مراسم سالروز آزاد سازی خرمشهر از طریق شبکه کشوری و استانی در موزه فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر اشاره کرد و گفت: از یکم تا سوم خرداد مدافعان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس همچنین مسئولان کشوری و لشکری به موزه دفاع مقدس خرمشهر دعوت می شوند و خاطرات آنها از دوران دفاع مقدس به صورت زنده پخش خواهد شد.

عریضاوی مسابقات مجازی و طرح سوال با محوریت موضوع وقایع مربوط به آزادسازی خرمشهر را مهمترین برنامه به مناسبت سالروز فتح خرمشهر بیان کرد و گفت: اجرای مسابقات و جشنواره خاطره گویی، مقاله نویسی در فضای مجازی با مشارکت شهرداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور کتابخانه ها و منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود.

وی رونمایی از کتاب دفاع مقدس در مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر را از دیگر برنامه ها بیان کرد و گفت: نمایشگاه عکس دفاع مقدس با موضوع "زن و مقاومت" در فضای مجازی و محل مرکز فرهنگی دفاع مقدس ، امور بانوان و کانون دختران ولایت نیز به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا عملیات آزادسازی خرمشهر از مهم‌ترین حماسه های دفاع مقدس به شمار می‌ رود به طوری که می توان آن را نقطه عطفی در تاریخ جنگ تحمیلی عنوان کرد. این پیروزی در پی عملیات بیت المقدس به وقوع پیوست و سبب بازپس‌گیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی شد.
این عملیات در۳۰ دقیقه بامداد ۱۰اردیبهشت ۱۳۶۱با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.
نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد. سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی ایران، سوم خرداد را به عنوان روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» نام‌گذاری کرده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha