به گزارش روز شنبه ایرنا از جمعیت هلال احمر؛ حسن فراهانی با تشریح آخرین وضعیت این مجموعه ها گفت: خانه های هلال مسیر و ابزاری کارآمد برای دستیابی به اهدافی هستند که جمعیت هلال احمریا به واسطه تکلیف قانونی یا به موجب اصول و اهداف نهضت جهانی، به دنبال رسیدن به آنهاست. از سوی دیگر خانه های هلال یک سبک نوین فعالیت جامعه محور است که می تواند پایه گذار روش هایی نوین در زندگی اجتماعی افراد باشد.
وی افزود: خانه های هلال فراتر از یک مجموعه سخت افزاری عمل کرده و عملا شبکه گسترده ای از افراد داوطلب و نوع دوست است. خانه های هلال مبتنی بر یک مدل خدمت و رویکرد نوینی برای استفاده از ظرفیت ها به ویژه ظرفیت داوطلبی و توجه به توانمندسازی جوامع محلی است.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: خانه هلال مرکزی است که از طریق مشارکت داوطلبان و یا با مشارکت آنان تاسیس و با هدف استفاده از توان جوامع محلی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش تاب آوری در چارچوب سیاست های جمعیت فعالیت می کند. بر این اساس مهم ترین مبانی فعالیت خانه های هلال را می توان داوطلب محوری، تلاش برای جلب مشارکت مردمی، تلاش برای افزایش تاب آوری جوامع و مدیریت جامعه محور بحران دانست. به طور کلی تمامی وظایف و ماموریت های داوطلب محور جمعیت در حوزه های امداد و نجات، جوانان و داوطلبان قابل تفویض، واگذاری و اجرا درخانه های هلال است.
فراهانی ادامه داد: اساسا تمامی امور و فعالیت خانه های هلال داوطلبانه است حتی مدیریت این خانه ها نیز به عهده اعضا داوطلب جمعیت است. بنیانی ترین موضوع در شکل گیری خانه های هلال رعایت اصل داوطلب محور بودن آن است. چنان چه در ماده یک دستورالعمل تاسیس و راه اندازی خانه های هلال نیز به صراحت اشاره شده که ساختار، امکانات و فعالیت های خانه های هلال کاملا داوطلبانه است.
مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر اظهار کرد: خانه های هلال ظرفیت اجرای تمامی برنامه های داوطلب محور را دارند یعنی می شود گفت خانه های هلال، هلال احمری است در مقیاس کوچک تر، در طول سال گذشته خانه های هلال در اغلب برنامه های ابلاغی جمعیت مشارکت داشتند که مهم ترین آن ها کاروان سلامت، اقداماتی که در مقابله با بیماری کووید و شیوع ویروس کرونا انجام شد. تهیه و توزیع اقلام و سبدهای حمایتی، مشارکت در اقدامات زیست محیطی و پاکسازی طبیعت از جمله اقدامات دیگر خانه های هلال بوده است.
وی افزود: یکی از مهم ترین پروژه هایی که در یکی از خانه های هلال جمعیت انجام شده پروژه توانمندسازی جوامع محلی در مقابله با ویروس کرونا بود که به همت خانه هلال روستای دیزباد استان خراسان رضوی، پروپوزال آن تهیه و به شبکه جهانی توسعه ملل متحد (undp) ارسال شد و توانست اعتباری در حدود ۵ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه از محل اعتبارات بین المللی جذب کند که این موضوع بیانگر ظرفیت بالای این خانه ها در اجرای پروژه های مشابه است.
فراهانی با اشاره به نقش خیرین در این مجموعه گفت: باید توجه داشت که اصل انجام کارخیر و گسترش آن در جامعه به تقویت امید و سرمایه اجتماعی کمک می کند. توسعه همه جانبه بدون توجه به سرمایه اجتماعی و کمک به ارتقاء جایگاه آن امکان پذیر نیست. اساس خانه های هلال بر محور داوطلبانه بودن است. همه کسانی که در خانه های هلال مشارکت دارند چه آن هایی که برای اجرای برنامه ها وقت می گذارند، چه آن هایی که فضای ساختمان این خانه ها را تامین می کنند و چه کسانی که هزینه اجرای برخی از برنامه ها را پرداخت می کنند یا نیاز نیازمندان را تامین می کنند خیر محسوب می شوند و بدون حضور خیرخواهانه آن ها امکان تحقق برنامه ها در جمعیت وجود ندارد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر تصریح کرد: البته جمعیت هم با توجه به اصول و اهدافی که دارد، از ظرفیت خوبی برای تقویت این مشارکت برخوردار است و این یک فرصت بی نظیر برای ایجاد یک شبکه عظیم از افرادی است که تفاوت های فرهنگی، مذهبی و قومیتی دارند اما برای اهداف جمعیت هلال احمردر کنار یکدیگر تلاش می کنند. کشور ما همواره در معرض حوادث طبیعی به ویژه زلزله است. یکی از ماموریت های خانه های هلال توانمند کردن مردم برای مقابله با بحران ها و حوادث طبیعی است. این اقدامات هم جنبه پیشگیرانه دارد یعنی برای قبل از وقوع بحران هم در هنگام وقوع بحران و هم پس از آن است.
مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر تاکید کرد: خانه های هلال با توجه به آموزش هایی که در آن ها ارائه می شود خود را برای مقابله با بحران توانمند می کنند و اقداماتی را در این راستا انجام می دهند. یکی از مهم ترین اقداماتی که در سال گذشته در برخی خانه های هلال و در حوزه پیشگیری و قبل از وقوع حوادث انجام شد تهیه شناسنامه خطرپذیری منطقه بود که در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰ درصد از خانه های هلال اقدامات مناسبی در این خصوص داشته اند. شناسنامه خطرپذیری درکلیت آن یعنی محل زندگی را چه خطراتی به طور بالقوه تهدید می کند و همینطور برای مقابله با آن چه امکانات و استعدادهایی وجود دارد و در این راستا چه اقدامات و تمهیداتی باید لحاظ شود.
وی گفت: در خانه های هلال تلاش شده است حتی الامکان انبار برای دپوی اقلام ضروری در نظر گرفته شود که در مواقع ضروری استفاده شود. در خصوص برخی از اقدامات که انجام آن ها در زمان حادثه یا بعد از آن ضروری است از قبیل بازگرداندن آرامش به مردم و حمایت روانی، ارزیابی و جست و جو و نجات، بر پایی اردوگاه های اسکان اضطراری، همکاری در توزیع اقلام امدادی و از این دست اقدامات از جمله مواردی است که خانه های هلال در هنگام حوادث می توانند در آن ها نقش آفرینی کنند.
نظر شما