به گزارش روز دوشنبه روزنامه دیلی میل، محققان در این مطالعه داده های جمع آوری شده در مورد سلامت و شاخص جرم بدنی ۱.۹ میلیون نفر از جوانان ۱۶ تا ۲۰ سال را در دهه ۱۹۸۰ تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دریافتند در حالی که نوجوانان دارای اضافه وزن تا ۵۰ سالگی ۲ برابر بیشتر احتمال دارد که دچار سکته مغزی شوند اما این خطر در نوجوانان چاق بالینی بیش از سه برابر است.
در حالی که میزان چاقی نوجوانان و سکته مغزی در بزرگسالان کمتر از ۵۰ سال در سطح جهانی همچنان در حال افزایش است اما ارتباط دقیق بین این دو بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
دکتر گیلاد توئیگ یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: این یافته ها بر اهمیت درمان موثر و پیشگیری از بالا رفتن بیش از حد شاخص جرم بدن (BMI ) در دوران بلوغ تأکید می کند.
وی افزود: این مطالعه نشان داد که شاخص جرم بدن نوجوانان با خطر سکته مغزی ارتباط مستقیم دارد. بر اساس نتایج این مطالعه، خطر ابتلا به یک سکته مغزی قبل از ۵۰ سالگی در نوجوانانی که اضافه وزن داشتند در مقایسه با هم سن و سالان خود که وزن عادی داشتند ۲ برابر است و این خطر برای نوجوانان چاق ۳.۴ برابر بیشتر است.
این محقق یادآور شد: در این مطالعه متوجه شدیم، بزرگسالان کمتر از ۵۰ سالگی از سکته مغزی جان سالم به در می برند با عواقب عملکردی ضعیف روبرو می شوند که منجر به بیکاری، افسردگی و اضطراب می شود.
توئیگ تاکید کرد: هزینه های مربوط به پیشگیری و مراقبت از سکته مغزی زیاد است و تنها انتظار می رود که این هزینه ها افزایش یابد زیرا پیش بینی می شود افراد بیشتری دچار سکته مغزی شوند.
شاخص توده بدنی (BMI)، سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است. در واقع، این سنجش، میزان چاقی را اندازهگیری نمیکند، بلکه ابزاری مناسب است تا سلامت وزن فرد با توجه به قدش تخمین زده شود و در بسیاری جاها برای مشخص کردن «اضافه وزن» و «کمبود وزن» استفاده میشود.
همچنین، برای محاسبه وزن ایدهآل بدن چندین عامل مهم را باید در نظر گرفت. بیشتر مردم گمان میکنند که برای محاسبه وزن ایدهآل خود، صرفاً باید به قدشان توجه کنند اما حقیقت این است که برای محاسبه دقیق وزن ایدهآل، لازم است به غیر از اندازه قد، عواملی مانند سن، جنسیت و اندازه استخوانبندی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
نظر شما