اسماعیل کاظمی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا به مناسب روز ملی ارتباطات و روابط عمومی، اظهار کرد: یکی از نقشهای مهم و ارزشمند روابط عمومیها تلاش برای جلب مشارکت عمومی در برنامههای مختلف است و در شرایط حاضر ملی و فراملی که لازم است انتخابات با مشارکت گسترده مردم برگزار شود روابط عمومی همه بخشهای دولتی میتوانند با امیدآفرینی در افزایش مشارکت عمومی نقش آفرینی کنند.
وی با بیان اینکه امروز اهمیت ارتباطات و روابط عمومی به عنوان مهمترین رکن توسعه و مدیریت بر کسی پوشیده نیست، افزود: با افزایش سرعت و گستره ارتباطات، سازمانها و موسسهها ناچارند به فراخور شرایط و نیازهای ایجاد شده برای کسب اطلاع از وضعیت پیرامون و مرتبط با خود تلاش کنند که این ارتباط دوسویه به عهده نهاد روابط عمومی است.
کاظمی عنوان کرد: در این راستا داشتن هنر ارتباط موثر با محیط و جامعه، قدرت و توان درک شرایط پیرامونی، هنر سخن گفتن با مخاطبان و مهمتر از همه فراهم کردن زمینه بهره گیری کامل از رسانهها با در نظر گرفتن زمان و اهمیت موضوعها از شاخصهای بارز یک روابط عمومی کارآمد است.
مدیر کل روابط عمومی استانداری بوشهر ادامه داد: دریافت خواستههای جامعه هدف، اولویت گذاری و انعکاس آن به درون سازمان و در مقابل پیگیری برای دریافت عملکرد سازمان و ارائه پاسخ به مخاطبان از مهمترین کارکردهای روابط عمومی است.
وی گفت: هرچند کارکرد روابط عمومی ها در بخش های دولتی تا حدودی با بخش های تجاری و اقتصادی و صنعتی متفاوت است ولی نقطه مشترک دنیای روابط عمومی توجه به خواست و رضایت عمومی است و بخشهای دولتی و دولتمردان نیز نیازمند همراهی افکار عمومی هستند و برای دستیابی به آن تلاش می کنند.
کاظمی اظهار کرد: امروز برای پاسخگویی به نیاز اطلاعاتی جوامع، رسانههای بسیاری بویژه به شکل برخط شکل گرفته تا جایی که حضور آنها در کوچکترین بخشهای جوامع سنتی روستایی نیز کاملا مشهود است و آنچه در ایجاد ارتباط منطقی و مستمر میان جامعه و دستگاهها اهمیت دارد، هنر ارتباط با رسانه و بهره گیری درست و تاثیرگذار از این ظرفیت است.
مدیر کل روابط عمومی استانداری بوشهر افزود: رسانهها به عنوان کانال دریافت اطلاعات جامعه هدف، انعکاس عملکرد و پاسخ سازمانها و دریافت بازخورد و واکنش جامعه هدف ابزار بسیار ارزشمندی برای نقش آفرینی بهتر روابط عمومیها هستند.
وی اذعان کرد: هرچند روابط عمومیها تنها از طریق رسانهها کسب اطلاع نمیکنند و ابزارهای دیگر نیز برای دریافت و مطالعه خواستهها بکار میگیرند اما سریعترین روش برای ارتباط با جامعه، رسانههای برخط است.
کاظمی گفت: پایگاههای اطلاع رسانی و سایتهای مختلف خبری، امروز به دلیل سرعت عمل، ارزانی و شدت تاثیرگذاری، سایر رسانهها را تحت الشعاع قرار داده و با پرداختن به موجزگویی و اهمیت دادن به وقت مردم توانستهاند زمام امور را به دست گیرند، بنابراین روابط عمومیها نیز چارهای جز بهرهگیری از این ابزار ندارد.
مدیر کل روابط عمومی استانداری بوشهر در ارتباط با تغییر نقش روابط عمومی و چالشهای پیش روی این نقش در جامعه، اظهار کرد: امروز بویژه با شیوع ویروس کرونا، سن استفاده از گوشیهای تلفن همراه متغیر شدهاست و فضای مجازی به عنوان مهمترین ابزار ارتباطی، سرگرمی، آموزشی و اقتصادی همه گروههای سنی مطرح شدهاست و لازم است روابط عمومی سازمانها به این تنوع سلیقهها توجه داشته باشند.
وی افزود: امروز به سبب گستردگی و کثرت اخبار و اطلاعات بسیار زیاد، بخش روابط عمومی دستگاهها نیازمند داشتن نیروی انسانی کافی، هوشمند و تمام وقت هستند و از آنجا که همه این اطلاعات و اخبار از نظر اهمیت موضوع و تاثیرگذاری نیازمند پالایش، اولویت گذاری و دستور انعکاس از سوی مدیر روابط عمومی است، لذا کار مدیران روابط عمومی به طور مضاعف دشوار شدهاست.
کاظمی اذعان کرد: توقع و سلیقههای متفاوت و گاه فراتر از وظایف، اختیارات و توانمندی روابط عمومیها نیز در بسیاری از موارد این سختی را دو چندان و تحقق خواست آنها را غیرقابل تحقق میکند.
وی عنوان کرد: کمبود اعتبار اختصاص یافته به این بخش از سوی سازمانها نیز از دیگر مشکلاتی است که در عملکرد موفق و کارآمد روابط عمومیها به عنوان عاملی محدودکننده و مزمن عمل میکند.
مدیر کل روابط عمومی استانداری بوشهر تاکید کرد: لازم است وظیفههای مجموعه روابط عمومی در سازمانها به طور روشن مشخص شود و اعتبار، ابزار، امکانات و نیروی انسانی لازم متناسب با انتظارات و توقعات موجود در اختیار این بخش قرار گیرد.
نظر شما