هادی اکبرزاده روز سه شنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ۱۵۰ مقاله دریافت شد که پس از داوری های گسترده و دقیق، در نهایت ۸۶ مقاله برای ارائه پذیرفته شد که ۷۴ مقاله به صورت شفاهی و ۱۲ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد. مقالات شفاهی در دو نشست موازی ارائه می شود و در فاصله بین نشست ها مقالات پوستری در دسترس قرار خواهد گرفت.
وی افزود: کنفرانس های سالانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فعالیت های هدفمندی است که همزمان اهداف متعددی را تعقیب می کند که مهمترین آنها جلب حمایت و مشارکت جامعه علمی و نخبگانی کشور در فرایند تبیین و طراحی الگو و بسترسازی برای شکل گیری پیشرفت در کشور است.
معاون علمی و تقسیم کار ملی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: این کنفرانس ها از سال ۹۱ آغاز شده و هر سال در فصل بهار به صورت کنفرانس های دو روزه برگزار می شود و موضوع های آن منطبق بر پرسش ها و نیازهای مورد نیاز در آن مرحله است.
کنفرانس های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از نظر موضوعی به سه دسته تقسیم می شود. اول کنفرانس هایی که در سال های ۹۱ تا ۹۵ برگزار شد و ناظر بر طراحی و تدوین الگوی پایه به عنوان عنوان میراث اولیه الگوی اجمالی بود که با تکمیل آن باید به الگوی نهایی می رسیدیم.
اکبرزاده افزود: دوم کنفرانس های پنجم تا هشتم که عمدتا مبتنی بر نقد و اصلاح الگوی پایه بود و دسته سوم کنفرانس هشتم تا دهم که به تدریج به مرحله اجرای الگو نزدیک می شدیم و موضوع های کنفرانس مبتنی بر ضمانت اجرا، بایسته ها و الزامات اجرا، تقسیم کار ملی، نحوه نظارت و پایش بر این الگو و به روز رسانی الگوست. کنفرانس دهم نیز در همین راستا حول دو محور تبیین شده که یکی تبیین علمی الگو و دیگری بایسته های اجرای آن است.
وی ادامه داد: منظور از تبیین علمی این است که به یک فهم و برداشت یکسان درخصوص مفاهیم و واژه ها و گزاره های الگو دسترسی پیدا کنیم و در این مرحله که مرحله پیاده سازی و تبدیل الگو به اسناد برنامه ای است، دسترسی به این فهم یکسان مهم است. بر همین اساس این مساله که بخش های مختلف چه ارتباطی با هم دارند، نوآوری های الگو چگونه است و نکات نقاط تحول آفرین الگو چگونه مشخص می شود از موارد مورد نظر در بحث تبیین الگوست.
در محور دوم که مربوط به بایسته های اجراست، بحث های مربوط به زیرساخت های مورد نیاز برای اجرای الگو و منابع انسانی و مالی مورد نیاز، تمهیدات قانونی که باید اندیشیده شود، پیامدهای نقش مردم در اجرای الگو، وظایف حاکمیت در اجرای الگو، تقسیم کار ملی برای اجرا و نحوه نظارت و پایش و به روز رسانی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش اندیشمندان و پژوهشگرانی همچون آیت الله ابوالقاسم علیدوست، حجت الاسلام حمیدرضا شاکرین، ابراهیم برزگر، علیرضا صدرا، غلامرضا جمشیدیها، محمدحسین پناهی، حجت الاسلام مسعودآذربایجانی، محمود حکمت نیا، علی اکبر موسوی موحدی، بهزاد سلطانی، محمدسعید جبل عاملی، اسماعیل شیعه، حسین سالارآملی، حجت اله حاجی حسینی، عباسعلی زالی، محمد شاهدی، سیدمحمد حسینی، محمدعلی کی نژاد، عباسقلی جهانی، محمدحسن روزی طلب، غلامعلی افروز، سوسن باستانی، حسین سالارآملی و مسعود شفیعی از روسا و اعضای هیاترییسه اندیشکده های مختلف مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مدیریت جلسات را بر عهده دارند.
مقالات رسیده به این مرکز در حوزه های کلیات و ساختار سند الگو، تبیین بایسته های اجرای سند الگو ر حوزه سیاسی و اجتماعی، تبیین معنویت در فرازهای سند الگو، تبیین و بایسته های اجرای تدابیر حوزه علم و آموزش و پرورش، تبیین مبانی ایران شناختی و بایسته های اجرای تدابیر در حوزه های آمایش، فناوری و نوآوری، کشاورزی و امنیت غذایی، حکمرانی و مدیریت پایدار محیط زیست، فرهنگ، جمعیت، خانواده و سلامت تقسیم شده اند.
همچنین میزگردی با موضوع زیست بوم اجرای تدابیر فناوری و نواوری در سند الگو در این مراسم دو روزه از سوی اندیشکده چرخه نوآوری برگزار می شود.
مقالات تفصیلی و پوستری ارائه شده به دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت طی دو نوبت صبح و بعدازظهر نقد و بررسی می شود. همچنین ۱۲ مقاله از ۲۲ استاد به صورت پوستری ارائه می شود.
علاقمندان می توانند با مراجعه به سامانه پخش مجازی دهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این همایش حضور یابند.
نظر شما