به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دبیرخانه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری، پنجاه و ششمین جلسه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیری علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور اکثریت اعضا در محل سالن امید صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
در ابتدای جلسه سیاستهای پیشنهادی دبیرخانه کارگروه برای اعطای مجوز صندوقهای پژوهش و فناوری استانی، جامع، تخصصی و سرمایهگذاری شرکتی (CVC) که پیش از این در دو جلسه قبل کارگروه مطرح شده بود، پس از جمعبندی نظرات اعضا به تصویب رسید.
بر این اساس دانشگاهها و موسسات آموزشی دارای پارک علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز نوآوری، به شرط استقرار حداقل ۱۰۰ واحد فناور و دانش بنیان، امکان اخذ مجوز به صورت مستقل را داشته و سایر مراکز به صورت مشترک و با رعایت شرایط فوق میتوانند درخواست مجوز کنند.
همچنین مصوب شد که در هر استان صرفا یک صندوق پژوهش و فناوری فعالیت داشته باشد و صندوقهای استانی ملزم به بسترسازی برای مشارکت تمامی بازیگران و نهادهای علم و فناوری استان هستند.
صندوقهای پژوهش و فناوری تخصصی در حوزههای اولویتدار فناوریمحور و یا مسالهمحور مصوب با ترکیب سهامداری نهادهای متولی مربوطه، مراکز علمی (دانشگاه یا موسسه پژوهشی) تخصصی و دارای پتانسیل، بخش خصوصی مرتبط با موضوع صندوق اعم از شرکتهای صنعتی، فناور و دانشبنیان، شتابدهندههای تخصصی و شرکتهای سرمایهگذاری و به صورت ملی تاسیس خواهند شد.
صدور مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی فناوریهای نوظهور دیجیتال
در ادامه این جلسه با تصویب اعضای کارگروه، مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی فناوریهای نوظهور دیجیتال صادر شد. این صندوق با سرمایه ثبتی ۱۰۰ میلیارد ریال تاسیس خواهد شد.
محرومیت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری ایرانیان
همچنین در این جلسه با توجه به گزارش نظارتی از عملکرد صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری ایرانیان، محرومیت شش ماه صندوق از هرگونه فعالیت و قرارداد جدید به تصویب رسید و مقرر شد طی مدت شش ماه، تغییر ساختار مدیریتی، تطبیق کلیه فعالیتهای صندوق با موضوع فعالیت طبق اساسنامه نمونه، خروج فعالیتهای مغایر با موضوع فعالیت از حسابهای صندوق و انجام حسابرسی ویژه طبق نظر دبیرخانه کارگروه انجام شود و پس از آن کارگروه درمورد ادامه فعالیت صندوق تصمیم گیری کنند.
تغییرات سهامداری صندوقهای پژوهش و فناوری استان سمنان و سیستان و بلوچستان
در ادامه پنجاه و ششمین جلسه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری، با تغییرات سهامداری صندوق پژوهش و فناوری استان سمنان و ورود نهادهای علم و فناوری استان شامل دانشگاههای سمنان، صنعتی شاهرود و علوم پزشکی سمنان به عنوان سهامداران جدید این صندوق موافقت شد. همچنین اعضا با تغییرات سهامداری صندوق پژوهش و فناوری همگامان پیشرفت سیستان و بلوچستان موافقت کردند.
ارائه گزارش فعالیت صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی
همچنین در راستای آشنایی اعضای کارگروه با عملکرد و نحوه فعالیت صندوقهای پژوهش و فناوری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی در پایان جلسه پنجاه و ششم کارگروه، گزارشی از فعالیتهای این صندوق تخصصی از ابتدای تاسیس این صندوق ارائه و عملکرد این صندوق در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ارائه تسهیلات و خدمات ویژه کرونا به این شرکتها را تشریح کرد.
نظر شما