به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری ساینس، در این تحقیقات نوعی «همبستگی ایمنی» شناسایی شد که امکان استفاده از سطح پادتن موجود در بدن را به عنوان شاخصی برای اندازهگیری ایمنی آن در برابر کووید ۱۹ فراهم میکند.
به گفته محققان نتایج این تحقیقات زمان لازم برای تولید واکسنهای جدید را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
با وجود این که پیش از این مشخص شده پادتنها در واکنش ایمنی بدن نقش اساسی دارند، تاکنون اطلاعات روشنی درباره میزان پادتن موردنیاز برای ایجاد ایمنی کامل در برابر یک بیماری در دست نبوده است.
محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده در رابطه با نحوه واکنش ایمنی بلافاصله پس از تزریق واکسن، توانستند ارتباط معناداری را بین واکنش ایمنی و میزان مصونیت در برابر بیماری شناسایی کنند که امکان پیشبینی میزان کارآیی واکسن جدید را در اختیار میگذارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
واکسیناسیون در ایران
به گزارش ایرنا، اجرای واکسیناسیون کرونا بر اساس جمعیت کشور، سن، جنس و بیماری زمینهای تعیین شده است و تزریق واکسیناسیون در چهار فاز انجام میشود.
فاز اول واکسیناسیون در زمستان ۱۳۹۹، برای کارکنان بهداشت و درمان خط اول مواجه با بیماری کرونا و بعد از آن افراد بسیار پرخطر شامل سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولان جسمی و حرکتی، جانبازان انجام شده و فاز دوم در بهار و تیر ۱۴۰۰، شامل حال افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروههای پنج سال از بالا به پایین بوده و همچنین افراد ۶۴-۱۶ ساله دارای حداقل یک بیماری زمینهای انجام میشود.
تاکنون بیش از ۶۵۲ هزار و ۹۰۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به بیش از ۸۲۴ هزار و ۱۱۳ دوز رسید و حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا از تولید کنندگان مختلف شامل اسپوتنیک روسیه، سینوفارم چین، کوواکسین هند و آسترازنکای تولید کره جنوبی وارد کشور شده است.
نظر شما