۶ دفتر تسهیل‌گری برای اجرای عدالت ترمیمی در مشهد انتخاب شد

مشهد- ایرنا- معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: ۶ دفتر تسهیل‌گری به صورت پایلوت برای اجرای موضوعات عدالت ترمیمی در مرکز استان خراسان رضوی انتخاب شد.

مهدی یعقوبی روز سه شنبه در حاشیه مراسم انعقاد تفاهمنامه "نظام محلی حل اختلاف مبتنی بر عملکرد دفاتر تسهیل‌گری" بین معاونت خدمات شهری و معاونت اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری مشهد، افزود: اجرای عدالت ترمیمی، موضوعی خارج از حیطه وظایف شهرداری مشهد است،  اما در حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری، همواره ارتباطات مستقیمی با شهروندان وجود دارد.

وی اظهار داشت: این ارتباطات در برخی موارد دارای تعارضات و مسائل اجتماعی مختلف است، در همین راستا از سال ۹۸ با راه اندازی دبیرخانه شهر ترمیمی در این معاونت و انتخاب محله «سیس آباد» به عنوان محله پایلوت در اجرای عدالت ترمیمی، تلاش شد تا بسیاری از مشکلات و موارد میان شهروندان با شهرداری و نیز میان خود شهروندان، توسط اهالی و ریش‌سفیدان همان محلات مرتفع شود و از مراجعه غیرضروری شهروندان به دستگاه قضایی جلوگیری شود.

یعقوبی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این تجربه که برای نخستین بار در کشور شکل گرفت،  منشاء ثمرات بسیار خوبی در محله سیس آباد شد و نمونه‌های موفقی از حل معضلات و مشکلات موجود در محله، توسط خود اهالی محل، به ثمر نشست.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بسیار مناسب دفاتر تسهیل گری در حاشیه شهر مشهد، مقرر شد با انعقاد تفاهم نامه ای مشترک با مشارکت معاونت خدمات شهری، معاونت اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی، سازمان بازآفرینی شهری و دبیرخانه شهر ترمیمی، از این ظرفیت بسیار مناسب برای توسعه موضوعات عدالت ترمیمی و افزایش مشارکت شهروندان در حل مشکلات بهره مند شویم.

معاون شهردار مشهد خاطرنشان کرد: به همین منظور ۶ دفتر تسهیلگری به صورت پایلوت انتخاب شد تا موضوعات مورد نظر در عدالت ترمیمی در آنها به صورت کامل اجرایی گردد و در صورت بررسی، ارزیابی و موفقیت طرح در این دفاتر،  موضوعات عدالت ترمیمی در دیگر دفاتر تسهیلگری شهر نیز اجرایی شود.

سرپرست معاونت اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری مشهد نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۷ محله در حاشیه شهر مشهد قرار دارد، افزود: در مجموع در مشهد ۳۶ دفتر تسهیلگری مشغول فعالیت هستند که این دفاتر، ۴۲ محله را زیر پوشش قرار می‌دهند.

مهدی حاتمی افزود:  دفاتر تسهیلگری، بازویی برای آشتی حاکمیت و مردم هستند و استفاده از این ظرفیت به دلیل کارکردی همسو با دبیرخانه شهر ترمیمی، می تواند اثرات مضاعفی را برای بهبود شرایط زندگی و معیشت شهروندان در حاشیه شهر ایجاد کند.

وی ادامه داد: این دفاتر می توانند ظرفیت مناسبی را در موضوعات آموزشی و فرهنگسازی برای شهروندان به ارمغان آورند.

عدالت ترمیمی از دهه ۱۹۷۰ میلادی در ادبیات حقوقی جهان مطرح شد تا رویکردی برای ترمیم وضعیت فرد آسیب ‌دیده از جرم و شناسایی علت های وقوع بزه با هدف اصلاح آن و تعیین سهم جامعه در وقوع جرم و ترمیم اجتماعی آن باشد.  با عدالت ترمیمی، در بسیاری از موارد به جای تشکیل پرونده کیفری و برخوردهای قهری، از اقدامات جایگزین استفاده می‌شود.

دفاتر تسهیلگری به عنوان مشاور و حلقه واسط مدیریت شهری و مردم عمل می‌کنند و می‌توانند به عنوان نهاد و مرکز توسعه محلات تاثیرگذار باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha