جعفر سروی روز دوشنبه در کارگروه رویکرد ترمیمی به جرائم و آسیب های اجتماعی بوستانهای مشهد افزود: هدف از ایجاد مرکز مطالعات زندان ترمیمی، انجام پژوهش های تجربی در خصوص کاربردهای رویههای ترمیمی در اداره زندانها، کنترل ترمیمی خشونت در زندان و توسعه فرهنگ صلح و سازش میان محکومان به حبس و بزهدیدگان است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت پیاده سازی موضوعات عدالت ترمیمی در بوستان های شهری نیز، بر طراحی و تدوین پاسخ های ترمیمی به تخلفات و آسیب های اجتماعی با تاکید بر ایجاد زیرساخت های آماری و اطلاعاتی درخصوص جرایم و آسیب های اجتماعی، پرهیز از واکنش های انتظامی و کیفری و تاکید بر مسوولیت پذیری و مشارکت شهروندان تاکید شد.
سروی اضافه کرد: همچنین مقرر شد، کارگروه بوستان ترمیمی با حضور برخی از مدیران بوستان های بزرگ شهر تشکیل و هر دو هفته یکبار در یکی از بوستان های بزرگ شهر تشکیل شود.
شهر ترمیمی و شهرداری ترمیمی از برنامههای در دستور کار شورای پنجم شهر مشهد بود که در قالب این طرح مردم می توانند بدون تخلف به خواستههای خود برسند و شهرداری نیز بدون تخلف میتواند پاسخگو باشد.
شهر مشهد سال گذشته به عنوان اولین شهر ترمیمی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.
عدالت ترمیمی از دهه ۱۹۷۰ میلادی در ادبیات حقوقی جهان مطرح شد تا رویکردی برای ترمیم وضعیت فرد آسیب دیده از جرم و شناسایی علت های وقوع بزه با هدف اصلاح آن و تعیین سهم جامعه در وقوع جرم و ترمیم اجتماعی آن باشد. با عدالت ترمیمی، در بسیاری از موارد به جای تشکیل پرونده کیفری و برخوردهای قهری، از اقدامات جایگزین استفاده میشود.
نظر شما