۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۹:۳۴
کد خبرنگار: 1795
کد خبر: 84334330
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دایره شورآفرینی در انتخابات ۱۴۰۰ گسترش یابد

کرج- ایرنا- جامعه شناس البرزی گفت: دایره شورآفرینی با هدف افزایش مشارکت مردم در انتخابات باید گسترش یابد تا روحیه امید و هم سویی درجامعه تقویت شود.

علی طاهری خلوص روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در مسیر گسترش این دایره شورآفرینی فرهنگیان و دانش آموزان رای اولی نقش مهم و حساسی دارند زیرا جامعه به معلمان نگاه اعتمادی دارند.

این جامعه شناس البرزی با اشاره به اینکه ایجاد شور انتخاباتی در جامعه به اعتماد سازی هم نیاز دارد، خاطرنشان کرد: یکی از راه های تقویت اعتماد و انگیزه حضور مردم ایجاد شرایط برای حضور همه افراد از همه سلایق و گروه های مختلف سیاسی درعرصه انتخابات است.

وی بیان داشت: برای ایجاد و تقویت شور انتخاباتی در جامعه باید به تنگ نشدن دایره انتخاب رای دهندگان توجه کرد چون اعتماد مردم سلب می شود و فضای انتخابات غبارآلود می گردد.

طاهری خلوص با بیان اینکه تحقق شورآفرینی انتخابات به نگاه مردم نسبت به روند فرآیند آماده سازی شرایط حضور مردم درپای صندوق های رای هم بستگی دارد، اضافه کرد: دراین راه از نگاه به زیربناهای فرهنگی درانتخابات پرشورچون ایجاد و تقویت زیرساخت ها ، ابزار و امکانات انتخاباتی هم نیابد غفلت کرد.

وی به رابطه معنا دار اعتماد سازی و اقناع مردم درانتخابات پرداخت و عنوان کرد: باید به این موضوع مهم در انتخابات ۲۸ خرداد توجه شود تا شاهد حضور چشمگیر مردم دراین دوره از انتخابات به رغم سم پاشی های رسانه های غربی که سعی دربی اعتمادی و دلسرد کردن مردم نسبت به انتخابات پیش رو دارند، باشیم.

جامعه شناس البرزی تصریح کرد: نامزدهای انتخاباتی نیز باید از سیاه نمایی در انتخابات پرهیز کنند تا شور انتخاباتی در جامعه تقویت و تبلور یابد.

وی به نقش مهم احزاب سیاسی در انتخابات پرداخت و گفت: احزاب سیاسی علاوه بر معرفی نامزدهای مورد اعتماد مردم باید راهکارهای منطقی و واقع بینانه برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و معیشتی ارائه دهند، تا شاهد گسترش امید ،اعتماد و شورانتخاباتی در بین مردم باشیم.

جامعه شناس البرزی یادآوری کرد: باید تمامی گروه ها، احزاب و بویژه دستگاههای برگزار کننده انتخابات چون وزارت کشور و شورای نگهبان به گونه ای عمل کنند که تمام  گروه ها و سلایق سیاسی  احساس کنند نماینده آنها فارغ  از هر نوع نگاه سیاسی در بین نامزدهای انتخاباتی حضور دارد.

وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰ نیازمند تبیین عملکردهای شاخص نظام توسط تمامی جریان های سیاسی و رسانه ها است، گفت: گرچه دولت ها از ابتدای انقلاب اسلامی در کنار عملکردهای مثبت در حوزه های عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، نقاط ضعف هایی نیز داشتند، ولی عدم انعکاس  عملکرد  دولت و نظام در شرایطی که رسانه های معاند به دنبال ناامیدی مردمند، دور از انصاف و موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات می شود.

طاهری خلوص ادامه داد: اگرچه مردم ایران  همیشه در لحظات حساس با حضور در صحنه های سیاسی حماسه خلق می کنند، ولی  نامزدهای احتمالی انتخابات رییس جمهوری هم باید  برنامه های عملیاتی، کارشناسی شده و  براساس واقعیت برای حل مشکلات موجود ارایه دهند، تا شاهد تشویق مردم به سوی انتخاباتی پرشور باشیم.

وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران تجربیات موفقی درحوزه مشارکت سیاسی مردم دارد، افزود: کشور ما سرمایه سیاسی ارزشمندی در مشارکت سیاسی و انتخابات دارد و در انتخابات پیش رو باید با استفاده از تجربیات گذشته از آسیب هایی چون تخریب نامزد های انتخاباتی که آثاری مخرب بر مشارکت  مردم دارد، جلوگیری شود.

جامعه شناس البرزی تاکید کرد: بدون شک وجود احزاب و تمامی گروه های فعال سیاسی در برابر تلاش رسانه‌های معاند برای گسترش ناامیدی و ایجاد فضای سرد انتخاباتی در جامعه برای تشویق مردم به حضور حداکثری در این رویداد سیاسی بیش از گذشته احساس می‌شود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس یازدهم شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha