هادی حق شناسی عصر پنجشنبه در مراسم نکوداشت دویست و هشتاد و هشتمین سالروز ولادت مختومقلی فراغی شاعر و عارف نامی ترکمن در محل آرامگاه این شاعر در آق توقای مراوهتپه، سفر کردن برای یادگیری، آموزش و تبلیغ دین به کشورهای مختلف مانند ازبکستان، عراق، افغانستان و هندوستان را از ویژگیهای ممتاز این شاعر بزرگ برشمرد و اظهارداشت: انجام این سفرها با امکانات محدود ۳۰۰ سال پیش، نشان دهنده هوشمندی و جوهره حقیقت یابی مختومقلی بود.
وی افزود: اگر بتوانیم چنین بزرگانی را به نسل حاضر بشناسانیم، بزرگترین کار فرهنگی را انجام دادهایم زیرا شاعرانی که از دل تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران زمین استخراج میشود به دلیل سرودن اشعاری با مفاهیم بلند برای چندین نسل الگو هستند.
استاندار گلستان، مزین شدن سردر سازمان ملل به شعری از سعدی و یا گفته شدن از شاعران بزرگ ایران در بسیاری از دانشکدههای جهان را بیانگر مضمون غنی ادبیات ایران زمین دانست و گفت: برگزاری مراسم نکوداشت مختومقلی فراغی در واقع گرامیداشت هویت ایران است.
حق شناس اظهار داشت: اگر بخواهیم هویت خود را تعریف کنیم باید از بزرگانی مانند مختومقلی، مولانا، حافظ، رودکی و جامی نام ببریم و برگزاری این گونه مراسمها بدون تردید، درد بی هویتی برخی از نسلها را مدوا میکند.
وی بیان کرد: بازگشت به هویت ملی یعنی پاسداشت این شاعرانی که در مقطع زمانی خود درد مردم را به رساترین روش سرودند و ماندگاری اشعار آنان به دلیل مضامین بلند عرفانی، جامعه شناسی، روانشناسانه و همچنین بیان درد مردم دوران خود با کوتاهترین کلام است.
استاندار گلستان گفت: در صورت نبود شرایط کرونایی، مراسم مفصلتری برای این شاعر بزرگ ایران زمین برگزار میشد زیرا وجود این بزرگمرد از جمله اشتراکات فرهنگی کشورهای منطقه آسیای میانه است که به راحتی میتوان از این سرمایه فرهنگی برای رشد اقتصادی و توسعه شمال کشور و گلستان استفاده کرد.
حق شناس با اشاره به اقدامات ارزشمندی که توسط بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای توسعه شهرستان مرزی مراوهتپه انجام شده است، اظهارداشت: بیمارستان مراوهتپه که به همت بنیاد علوی ساخته و توسط دانشگاه علوم پزشکی گلستان تجهیز شده یکی از بهترین بیمارستانهای منطقه بحساب میآید.
وی افزود: ۲۲ مدرسه در مراوهتپه درحال ساخت است و سال گذشته آخرین مدرسه خشتی گلی این شهرستان مرزی جمع شد و امیدواریم سه مدرسه کانکسی موجود نیز تا مهرماه جمع شود ضمن اینکه گازرسانی به ۶ روستایی که به دلیل ساخت سد چایلی عقب افتاده بود حتما پایان مییابد و اقدامات لازم نیز برای تجهیز آرامگاه مختومقلی برای برگزاری مراسم بزرگ با دعوت از شاعران کشورهای همسایه انجام خواهد شد.
همچنین دراین مراسم که با اجرای برخی برنامههای هنری همراه بود، سرکنسول کشور قزاقستان در گرگان، برخی مدیران کل گلستان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان مراوهتپه و جمعی از علاقمندان به مختومقلی فراغی حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال هزار و ۷۳۳ میلادی برابر با سال هزار و ۱۱۲ هجری شمسی در روستای حاجی قوشان از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار چشمه عباساری در دامنه رشته کوه سونگی داغی بین ایران و ترکمنستان درگذشت.
پیکر این شاعر برای دفن به روستای آق توقای در ۴۰ کیلومتری غرب مراوهتپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش دولت محمد آزادی به خاک سپرده شد.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن که در بین دیگر اقوام ایران زمین و دیگر ملل جهان نیز بلند آوازه شده، دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان شعر او نیز تاکنون به چند زبان دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
نظر شما