۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۹
کد خبر: 84338438
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

موزه هنرهای تزیینی اصفهان چهار رتبه کشوری کسب کرد

اصفهان-ایرنا- مدیر موزه هنرهای تزیینی اصفهان گفت: این موزه در سیزدهمین آیین انتخاب موزه‌های برتر، از سوی کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم) به چهار عنوان برتر در کشور دست یافت.

راحله یوسفیان دارانی  روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در شاخص  «آموزش کودک و نوجوان» رتبه اول، «مناسب سازی برای معلولان» رتبه اول، و«آموزش» رتبه دوم کشور را کسب کردیم.

وی افزود:این موزه در شاخص «خلاقیت و نوآوری»عنوان شایسته تقدیر را کسب کرد همچنین به‌دلیل فعالیت در فضای مجازی مورد تقدیر قرار گرفت.

مدیرموزه هنرهای تزیینی اصفهان  گفت: احراز این رتبه‌ها به‌دلیل فعالیت‌های مداوم و موثر این موزه در بخش شاخص کودکان و نوجوانان مانند مناسب سازی فضای موزه برای کودکان معلول و مبتلا به بیماری‌های خاص بوده است.

یوسفیان افزود: این کودکان در فضای موزه و با شرکت در دوره‌های ویژه، هنردرمانی می‌شوند که این امر در روند بهبود بیماری آنها، افزایش نشاط اجتماعی و اعتماد به نفس آنها تاثیر داشته است.

وی اضافه کرد: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای راهنمایان بناهای تاریخی شهر اصفهان وانجمن‌های گردشگری از دیگر فعالیت‌ها بوده است که در آن چگونگی مواجهه با معلولان در فضای موزه ها از سوی متخصص آموزش داده شد.

مدیر موزه هنرهای تزیینی اصفهان افزود: برگزاری نمایشگاه نقاشی و افزون بر ۱۰ورکشاپ تخصصی در شاخه‌های مختلف هنری برای کودکان مبتلا اوتیسم و سندرم داون از فعالیت‌های شاخص موزه است.

یوسفیان با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته، موزه به صورت پایلوت به عنوان یک مکان پژوهشی فعالیت داشته است، افزود: نتیجه این اقدام نگارش چندین پایان نامه دانشجویان دانشگاه هنر با موضوعاتی نظیرانتقال مفاهیم میراث فرهنگی به کودک و نوجوان، منسوجات، فلزات و آثار چوبی و معماری بود.

مدیر موزه هنرهای تزیینی اصفهان افزود: همزمان با توسعه فعالیت‌های فرهنگی، بروزرسانی زیرساخت‌های موزه مانند بهسازی و نوسازی موتورخانه، تعمیر و اصلاح لوله‌ها، مرمت پشت بام‌ها، درزهای ساختمان و استحکام بخشی بنا در حال اجراست.

وی اضافه کرد: معتقدیم موزه علاوه بر پویایی لازم است از نظر کالبدی و فیزیکی استاندارهای لازم را برای مخاطب داشته باشد تا او بتواند با فراغ بال در موزه حضور داشته باشد و از برنامه‌های فرهنگی بهره مند شود.

 یوسفیان برگزاری نمایشگاه عکس های «ارنست هولتستر» با عنوان «هزار جلوه از اصفهان» و با موضوع فعالیت‌های روزمره و مشاغل در۲ قرن گذشته شهر اصفهان، برگزاری نمایشگاه «گردش مینای دو» از آثار هنرمندان اصفهانی، نمایشگاه‌های کودک و نوجوان وبرگزاری دوره‌های موسیقی درمانی، حافظ و شاهنامه خوانی برای کودکان معلول و مبتلا به بیماری‌های خاص هر سه شنبه در قالب برنامه «پیام هنر» را از دیگر اقدامات در دست اجرا برشمرد.

وی تبادل اشیا با چندین موزه برای برگزاری نمایشگاه‌های موقت را از دیگر فعالیت های مهم عنوان کرد.

به گفته وی موزه هنرهای تزئینی اصفهان در سال ۹۷ در شاخص‌های گرد آوری، حفاظت و نگهداری، تلاش برای بقا، کودک و نوجوان، آموزش ومعرفی سه رتبه ۲کشوری و ۲ رتبه سوم کشوری را از ایکوم کسب کرد؛ در سال ۹۸ نیز به دلیل شیوع کرونا و فعالیت در فضای مجازی مورد تقدیر ایکوم قرار گرفت.

در پایان سیزدهمین دوره مراسم انتخاب موزه برتر  که ۲۸ اردیبهشت امسال با شعار "آینده موزه‌ها؛ بازیابی و تصور دوباره"توسط کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) برگزار شد، برترین موزه‌های کشور در۱۴ شاخص مختلف معرفی شدند.

عمارت رکیب خانه اصفهان که محل برپایی گنجینهٔ هنرهای تزیینی اصفهان است، یادگار به جا مانده از قرن ۱۱ هجری است که همزمان با دوران حکومت شاه عباس اول ساخته شد.به نظر می‌رسد که در این مکان لوازم سوارکاری و اسب دوانی و یراق الات اصطبل دولتی نگهداری می‌شد. در دوران سلطنت قاجارها این بنا دوباره احیا و به عنوان محل زندگی «مسعود میرزا ظل السلطان» برگزیده شد. با روی کار آمدن خاندان پهلوی، از این بنا به عنوان اداره آمار و ثبت احوال شهر اصفهان استفاده می‌شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، بازسازی شد و در نهایت  در سال ۱۳۷۵ این عمارت به عنوان موزه هنرهای تزئینی اصفهان مورد بهره برداری قرار گرفت.

گنجینه هنرهای تزیینی ایران با فضایی به مساحت ۲۶۰۰ متر مربع و حدود ۲ هزار متر فضای نمایشگاهی با در بر گرفتن هفت بخش دائمی صدها اثر نفیس هنری را برای بازدید عموم عرضه کرده‌است.بیش از سه هزار قطعه هنری و تاریخی در موزه هنرهای تزیینی اصفهان گردآوری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha