۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۰۶
کد خبرنگار: 2454
کد خبر: 84339283
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پارلمان لبنان بر تشکیل دولت از سوی سعد الحریری تاکید کرد
نمایی از جلسه امروز پارلمان لبنان که به دلیل کرونا در تالار بزرگ «یونیسکو» در بیروت برگزار می شود

تهران-ایرنا-پارلمان لبنان در جلسه امروز شنبه که برای بررسی نامه اخیر میشل عون رئیس جمهوری به نبیه بری رئیس پارلمان تشکیل شده بود، بر ضرورت تشکیل دولت از سوی سعد الحریری بر اساس اصول قانون اساسی و با مشورت با رئیس جمهوری تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، عون سه شنبه هفته پیش در نامه خود به بری با اشاره به درازا کشیدن روند تشکیل دولت، اعلام کرد که سعد الحریری قادر به تشکیل دولت نیست و تاکید کرد که نباید این روند بدون هیچ افق زمانی همچنان نامشخص باشد و از پارلمان خواست تا درباره این موضوع تصمیم گیری کند.

الحریری در جلسه امروز پارلمان گفت که دولتی بنا به دلخواه گروه میشل عون و یا هر گروه سیاسی دیگر  تشکیل نخواهد داد.

وی همچنین عون را متهم کرد که «سابقه طولانی در به تعطیلی کشاندن (تشکیل دولت) دارد.»

مامور تشکیل کابینه لبنان گفت: ما در ظاهر با رئیس جمهوری روبرو هستیم که بر اساس حق قانونی خود نامه ای را به پارلمان فرستاده است اما در حقیقت در مقابل رئیس جمهوری هستیم که به نمایندگان پارلمان می گوید «شما نخست وزیری را معرفی کردید اما من او را نمی خواهم و به او اجازه نخواهم داد که دولت تشکیل دهد. بفرمایید و من را خلاص کنید.»

الحریری از عون و گروه سیاسی او  (جریان ملی آزاد) خواست تا در یک سال باقیمانده از دوره ریاست جمهوری، از به گفته او «مبارزه با آسیاب های بادی» دست بردارد.

از سوی دیگر نبیه بری رئیس پارلمان در پایان نشست امروز گفت: بعد از استماع و بررسی نامه رئیس جمهوری درباره روند تشکیل دولت، پارلمان تصمیم خود را گرفت و آن ضرورت حرکت بر اساس اصول قانون اساسی از سوی نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه برای تشکیل دولت جدید با توافق با رئیس جمهوری است.

وی تاکید کرد که ملت لبنان بی صبرانه منتظر تشکیل دولت هستند و مجلس، باید به وظیفه خود انجام دهد و امید ایجاد کند.  

بری ابراز امیدواری کرد که بعد از بررسی نامه عون، تصمیمی گرفته نشود. 

در همین حال «جبران باسیل» رئیس حزب مسیحی جریان ملی آزاد و داماد عون تاکید کرد که نامه اخیر او به پارلمان با هدف کنار زدن الحریری از ماموریت تشکیل کابینه نبوده است. 

ساختار سیاسی لبنان بر اساس محوریت پارلمان است و نخست وزیر پس از کسب حمایت اکثریت اعضای پارلمان، از سوی رئیس جمهوری این کشور مامور تشکیل  کابینه می شود.

از نوزدهم مرداد پارسال یعنی پنج روز پس از انفجار مهیب بندر بیروت که «حسان دیاب» از سمت نخست وزیری استعفا کرد، لبنان در وضعیت خلا دولت قرار دارد. پس از ناکامی «مصطفی ادیب» در تشکیل دولت، سعد الحریری از آبان ماه پارسال با کسب اکثریت پارلمانی مامور تشکیل کابینه شده اما او نیز نتوانسته تاکنون این ماموریت را به نتیجه برساند.

اختلافات عون و الحریری بر سر تعداد و ترکیب کرسی های وزارتی مانع اصلی به درازاکشیدن روند تشکیل دولت بوده است.

طی ماه های اخیر تلاش های زیادی برای کاهش اختلافات میان دو طرف صورت گرفت اما هیچ کدام به نتیجه نرسید. فشارهای بین المللی از جمله از سوی فرانسه هم نتوانست یخ فضای سیاسی لبنان را آب کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha