گرمای تولید در کردستان با گازرسانی به ۹۵۲ واحد صنعتی

سنندج - ایرنا - یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید در کردستان ایجاد و تقویت زیرساخت‌های صنعتی است که در همین زمینه طی هشت سال گذشته، به ۹۵۲ واحد صنعتی و تولیدی این استان گازرسانی شده است.

به گزارش ایرنا، فروردین ماه بود که بعد از زلزله ۵.۳ ریشتری مریوان، همراه با ۲ نفر از همکاران، برای تهیه گزارش راهی این شهرستان شدیم. حین برگشت سری به مجتمع گلخانه‌ای در روستای "کال علیا" مریوان زدیم. قبلا از مدیرعامل شرکت گاز کردستان شنیده بودم که گازرسانی به واحدهای صنعتی و تولیدی، بر اساس مصوبه شورای اقتصاد به صورت رایگان تا درب واحدها انجام می‌شود.

فرصت را غنیمت شمردم و از صاحب گلخانه که جوانی حدودا ۳۰ ساله بود، راجع به صحت و سقم این موضوع سوال کردم که آن را تایید و از تلاش‌ها و خدمات شرکت گاز تقدیر کرد. همانجا یاد شعار امسال رهبر معظم انقلاب یعنی" تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها" افتادم که به طرز شایسته‌ای لااقل در این حوزه محقق شده است.

قطعا گازرسانی به واحدهای تولیدی در مناطق دوردست آن هم در استانی مانند کردستان با توجه به وضعیت توپوگرافی آن، هزینه بسیاری زیادی برای دولت دارد اما شرکت گاز بنا به تاکید رهبری طی سال‌های اخیر مبنی بر حمایت از بخش تولید و بر اساس مصوبه شورای اقتصاد ابلاغی هیات دولت در سال ۱۳۹۵، اقدام به این کار کرده است و همچنان این رویه ادامه دارد.

در سال ۱۳۹۲ و همزمان با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، یک هزار و ۱۸۶ واحد صنعتی در کردستان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل بود که با گازرسانی به ۹۵۲ واحد، اکنون این رقم به ۲ هزار و ۱۳۸ مورد افزایش یافته است.

با گازرسانی به این تعداد واحد صنعتی، سالانه در مصرف ۴۰ میلیون لیتر سوخت مایع در استان صرفه‌جویی می‌شود. تاکنون جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت مایع در ۵۲ درصد واحدهای صنعتی کردستان انجام شده است.

چرخش چرخ صنعت در کردستان با گازرسانی به ۹۵۲ واحد صنعتی

هزینه ۶ میلیارد ریالی برای گازرسانی به هر واحد صنعتی

طبق اعلام شرکت گاز، برای گازرسانی به هر واحد صنعتی تا سقف ۶ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری می‌شود و صنایع بابت این کار هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند، موضوعی که سرمایه‌گذاران را برای فعالیت و تولید دلگرم کرده است.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در صورتیکه اعتبار مورد نیاز برای گازرسانی به هر واحد صنعتی بیشتر از ۶ میلیارد ریال باشد، پروژه‌های گازرسانی یک منطقه به صورت تجمیعی به مناقصه گذاشته می‌شود تا صاحب واحد تولیدی هزینه‌ای پرداخت نکند.

احمد فعله‌گری ادامه داد: این شرکت برای گازرسانی به صنایع استان هیچگونه محدودیتی ندارد و پس از تایید شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اقدام به اتصال واحدهای صنعتی به شبکه سراسری گاز می‌کند.

چرخش چرخ صنعت در کردستان با گازرسانی به ۹۵۲ واحد صنعتی

گازرسانی به ۶۸۰ واحد صنعتی مصوبه شورای اقتصاد در کردستان

بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، یک هزار و ۳۸۹ واحد صنعتی در کردستان شناسایی شده است تا به صورت رایگان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شود.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان در این رابطه گفت: تاکنون در راستای این مصوبه، ۶۸۰ واحد صنعتی در استان از گاز طبیعی بهره‌مند شده است و امسال نیز برای اتصال ۲۵۰ واحد دیگر به شبکه سراسری گاز برنامه‌ریزی شده است.

فعله‌گری با اشاره به اینکه پارسال نیز ۱۴۵ واحد صنعتی به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شد، افزود: مصوبه شورای اقتصاد از سال ۱۳۹۵ و طبق دستور هیات دولت در دستور کار شرکت ملی گاز قرار گرفت.

واحدهای صنعتی فعال در کردستان سالانه ۴۸ میلیون لیتر سوخت مایع مصرف می‌کردند که با گازرسانی به این واحدها، هم هزینه تولید کاهش می‌یابد و هم از میزان آلایندگی هوا  کاسته خواهد شد.

چرخش چرخ صنعت در کردستان با گازرسانی به ۹۵۲ واحد صنعتی

بهره‌مندی ۶۰ کوخ و یک هزار و ۴۰۲ روستای کردستان از گاز طبیعی

کردستان از لحاظ شاخص گازرسانی روستایی هم جزو ۱۰ استان برتر کشور محسوب می‌شود و تاکنون ۲ شهرستان قروه و دهگلان هم در لیست مناطق سبز گازرسانی قرار گرفته است.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون به ۶۰ کوخ در شهرستان بانه گازرسانی شده که کمتر از ۱۰ خانوار نیز جمعیت دارند.

در شهرستان بانه، مناطقی مسکونی با عنوان "کوخ" وجود دارد، به این شیوه که چند خانوار (از ۲ تا ۱۰ خانوار) که اغلب قوم و خویش هستند در منطقه‌ای متمرکز شده و در کنار هم زندگی می‌کنند.

هوشنگ اولی زاده با اشاره به اینکه کار گازرسانی به ۳۵ کوخ دیگر هم در مرحله انتخاب پیمانکار است، ادامه داد: براساس برنامه اعلام شده، در حال حاضر فقط به روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت گازرسانی می‌شود اما برای تامین سوخت مورد نیاز ساکنان کوخ‌ها، اتصال این مناطق نیز به شبکه سراسری گاز در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۴۰۲ روستای استان از گاز طبیعی بهره‌مند است، اضافه کرد: در مجموع یک هزار و ۵۶۱ روستا قابلیت گازرسانی دارد و امسال ۱۵۹ روستای دیگر به شبکه سراسری گاز متصل خواهد شد تا به این ترتیب پرونده گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار بسته شود.

بخش تولید همچنان چشم‌انتظار حمایت

به گزارش ایرنا، دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بخش‌های مختلف از جمله گازرسانی در کردستان اقدامات شایسته‌ای انجام داده است اما می‌طلبد این رویه با قدرت بیشتر و با هدف سرعت بخشیدن به رونق کار و تولید ادامه یابد.

در کنار توجه واحدهای تولیدی، بحث گازرسانی به روستاها نیز بسیار مهم است، چراکه سبب نگهداشت جمعیت در مناطق روستایی و آبادانی خواهد شد و به نوعی تولید را در بخش دیگری از کشور گسترش خواهد داد.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.

در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری، ۹۶ درصد جمعیت روستایی و ۵۶۲ هزار مشترک از خدمات شرکت گاز کردستان بهره‌مند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha