به گزارش ایرنا، «محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در دویست و نود و ششمین جلسه شورای شهر، در این خصوص گفت: نامگذاری یکی از معابر اصلی به نام مرحوم اکبر ترکان اولین دستور امروز است و تاکنون ۱۵ نفر از اعضا آن را امضا کردند.
«سید حسن رسولی» نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه لم یشکور المخلوق، لم یشکر الخالق، گفت: «مهندس اکبر ترکان برادر دو شهید و فارغ التحصیل دانشگاه شریف و بی تردید یکی از چهره های ماندگار و صاحب سبک در مدیریت و توسعه متوازن و همه جانبه کشور به شمار می رود.»
وی افزود: وی، پایه گذار جهاد سازندگی لرستان، استاندار ایلام استاندار، استاندار هرمزگان، مدیرعامل سازمان صنایع دفاع، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزیر راه و ترابری، مدیر فرآیند تحویل و تحول دولت های قبلی و فعلی، مدیرعامل سازمان گسترش صنایع ایران، مشاور رئیس جمهور و دبیرمناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور تنها بخشی از حوزه های خدمتی این مدیر برجسته و خلاق جمهوری اسلامی است.
رسولی با بیان اینکه ترکان ساده زیست، توسعه گرا و تحول آفرین بود. چاپلوسی در مرام او نبود، اظهار داشت: وی، شجاع، بی ادعا و دلسوز ایران بود اما با این وجود ملاحظه کردیم که صدا و سیما که رئیس فعلی این سازمان در دورهای کارمند این مدیر برجسته بود و نیز دولت و شخص آقای روحانی که مدیون او هستند و سایر مقامات کشور کمترین اقدامی در جهت تکریم وی، انجام ندادند.
در نهایت اعضای شورا طرح نامگذاری یکی از معابر تهران به نام اکبر ترکان را با ۱۹ رای موافق تصویب کردند.
ترکان که هفته پیش درگذشت، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرویهای مسلح در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی و وزیر راه و ترابری در دولت دوم وی بود.
وی همچنین در دولت نهم به مدت چهار سال معاونت برنامه ریزی وزارت نفت را بر عهده داشت.
میلانی: تغییر الگوی سبک زندگی سلامت را به خطر انداخته است
عضو کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: تغییر الگوی سبک زندگی از انسان محور به خودرو محوری ، سلامت شهروندان را با خطر روبرو ساخته است.
«آرش میلانی» ،گفت: تغییر الگوی سبک زندگی رفتهرفته دوچرخه را از زندگی مردم حذف کرد و استفاده از آن را به سنین کودکی تقلیل داد.
میلانی ادامه داد: این تغییر سبک زندگی منجر به کاهش فعالیت بدنی، افزایش آلودگی صوتی و آلودگی هوا از یک سو و راهبندان های شدید و ملالآور شده است.
میلانی یادآور شد: استفاده از دوچرخه سالهاست در بسیاری از کلانشهرها که ترافیک و آلودگی هوا و معضلات محیط زیست دارند، متداول شده است.
عضو شورای شهر تهران گفت: مدیریتهای شهری بسیاری از کشورها در این چارچوب اهتمام خویش را در توسعه این مدل حمل و نقل به کار گرفته است.
فراهانی: لزوم بازسازی زمین فوتبال بوستان ری در محله کوثر
«مجید فراهانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با ارایه تذکری گفت: متاسفانه به علت بی تدبیری و عدم مدیریت صحیح ما شاهد تعرض به حقوق عامه و نادیده گرفتن حق به شهر شهروندان محترم محله کوثر در تخریب و تغییر کاربری زمین فوتبال بوستان ری و تبدیل آن به محل آموزش و آزمون موتورسواران هستیم.
وی افزود: مردم محلات محروم جنوب شهر تهران از شهرداری انتظار توسعه زیرساخت های شهری و ایجاد امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی جدید را دارند نه آنکه شهرداری با سوء مدیریت و به منظور بهره برداری اقتصادی تنها زمین فوتبال موجود در محله را تخریب و آن را با تغییر کاربری به محلی برای آموزش و آزمون موتورسواری تبدیل کند که ترافیک، آسیب های اجتماعی و آلودگی صوتی ناشی از آن زمینه ساز بلا استفاده شدن بوستان و دیگر امکانات شود.
فراهانی افزود: متاسفانه به علت بی تدبیری و عدم مدیریت صحیح ما شاهد تعرض به حقوق عامه و نادیده گرفتن حق به شهر شهروندان محترم محله کوثر در تخریب و تغییر کاربری زمین فوتبال بوستان ری و تبدیل آن به محل آموزش و آزمون موتورسواران هستیم.
فراهانی تأکید کرد که مردم با پرداخت بهای خدمات و عوارض بودجه شهرداری را تامین کردند و بوستان ری و زمین فوتبال آن با پول مردم برای مردم ساخته شد.
عضو شورا ادامه داد: اما مدیرانی که تنها هنرشان کنار گذاشتن مردم است بدون توجه به اینکه سالها طول کشید تا مردم شاهد ساخت این زیرساخت ها باشند با یک تصمیم غلط تنها دلخوشی نوجوانان و جوانان محله را به محلی برای کسب درآمد تبدیل کرده اند، درآمدی که البته باید بررسی شود که به خزانه شهرداری واریز می شود یا خیر!
وی افزود: این اقدامات و از بین بردن زیرساخت های شهری محلات محروم شهر تهران ظلم است و سکوت در برابر ظلم به مردم محله انقلابی کوثر جایز نیست.
نژادبهرام: سرنوشت تهیه شناسنامه باغات و اراضی مشجر چه شد
زهرا نژادبهرام عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نیز در این جلسه با استناد به ماده ۸۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۱۳۷۵ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، به شهرداری تهران تذکر داد و گفت: مصوبه تهیه شناسنامه تک باغات و اراضی مشجر در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ به تصویب رسید.
وی گفت: این تصمیم در تداوم رویکرد حفاظت و توسعه فضای سبز در پایتخت توسط شورای شهر اتخاذ شد و یکی از قطعات کلیدی تکمیل پازل عملکردی دوران کنونی در مدیریت شهری تهران است.
به گفته وی، مطابق با بند یکم این مصوبه، شهرداری تهران موظف شد از طریق کمیسیون ماده ۷ و قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، مصوب ۱۳۸۹ شورای عالی استانها، نسبت به اظهار نظر کارشناسی در خصوص نوعیت اراضی مشجر برداشت شده اقدام کرده و گزارش آن را ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ مصوبه به منظور بررسی فرآیند کارشناسی تشخیص باغات و تصویب در صحن شورا، به شورای اسلامی شهر تهران ارایه کند.
وی افزود: همچنین با توجه به اهمیت فوق العاده موضوع و گام مهمی که در خصوص تعیین نوعیت اراضی مشجر، شامل شناسایی ۶ هزار و ۱۸۳ پلاک مشجر و تهیه شناسنامه برای سه هزار و ۴۲۸ قطعه آن تا زمان مصوبه مذکور، برداشته شد، انتظار می رفت که در طی این مدت گزارش مدون و جامعی به شورای شهر ارائه شود.
وی تاکید کرد که متاسفانه با گذشت حدود ۲۰ ماه از پایان زمان تعیین شده برای انجام تکلیف شهرداری تهران طبق مصوبه مذکور و به رغم پیگیری های مکرر، هنوز هم اقدام مشخصی در این خصوص انجام نشده است.
نژاد بهرام، از شهرداری خواست با توجه به اتمام مهلت مقرر در مصوبه و نقش بی بدیل تهیه شناسنامه باغات و اراضی مشجر در حفاظت و صیانت حداکثری از ریه های تنفسی پایتخت، هرچه سریع تر نسبت به ارائه گزارش و نتایج اقدامات انجام شده به اعضای شورای شهر جهت طی سیر قانونی، اقدام کند.
اعطا: تضییع حقوق شهروندان در پی یک هماهنگی نامتعارف در شهرداری
«علی اعطا» سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه به یک نوع هماهنگی نامتعارف بین دبیرخانه اداری و اجرایی کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و شهرداری به عنوان شاکی پرونده های این کمیسیون، تذکر داد و آن را موجب تضییع حقوق شهروندان دانست.
وی با ارائه تذکری به اداره کل اداری و اجرایی کمیسیون های ماده ۱۰۰ اظهار داشت: یکی از اشکالات قانونی و حقوقی که به ماده ۱۰۰ وارد است، این است که دبیرخانه این کمیسیون نزد شهرداری است و شهرداری نیز یکی از طرفهای شاکی پرونده های کمیسیون ماده ۱۰۰ است.
اعطا افزود: این موضوع موجب می شود، تفاهم های غیرمتعارفی انجام و رایی که قرار است صادر شود را هدایت کنند.
وی با اشاره به یک نمونه از هماهنگی نامتعارف بین دبیرخانه کمیسیون های ماده ۱۰۰ و مناطق گفت: اخیرا یک رای در کمیسیون ماده ۱۰۰ منطقهای که خود شاکی است، صادر شد و منطقه به هر دلیلی با این رای موافقت نداشت و بعد از پیگیری های متعدد که کمیسیون ماده ۱۰۰ نپذیرفت رای اصلاح شود، رای را به طرف دیگر پرونده ابلاغ نکرد و درخواست تجدید نظر به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال کرد.
اعطا با طرح پرسشی گفت آیا اداره کل اداری و اجرایی کمیسیون های ماده ۱۰۰، نباید پیگیری کند که بعد از پرونده درخواست تجدید نظر، رای به هر دو طرف پرونده ابلاغ شده باشد؟
وی تاکید کرد که این موضوع را به سازمان بازرسی شهرداری اطلاع داده است.
به گفته شورای اسلامی شهر تهران، گاهی اوقات کمیسیون ماده ۱۰۰ درباره پنج تا ۱۰ متر تخلف فردی را بیچاره می کند و گاهی اوقات نیز در خصوص پنج هزار متر تخلف، توافق و مسئله را حل و فصل می کند.
اعطا تاکید کرد: پیش از این که در این کمیسیون احقاق حق انجام شود، افراد احساس میکنند که کمیسیون ابزار و شمشیری است بالای سر برخی شهروندان از طرف مناطق، که از این ابزار هر جایی که لازم می دانند، استفاده میکنند.
شهرداری ارسال سند تحویل و تحول به شورا را به تاخیر نیاندازد
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت که ۳۱ اردیبهشت ماه مهلت ارسال گزارش تحویل و تحول شهرداری تهران بود.
اعطا افزود: شهرداری تهران در پی مصوبه ۲۴ فروردین ماه به ارسال سند تحمیل و تحول موظف شده است.
وی خطاب به شهردار تهران عنوان کرد: ارسال این سند را به گونهای پیش ببرند که بیش از این به تاخیر نیفتد.
نظری: انتقاد از قطع ناگهانی و پیاپی برق در تهران
«حجت نظری»، دیگر عضو شورای شهر تهران در این جلسه با بیان اینکه تذکرش در مورد پدیده قطع ناگهانی و طولانی مدت برق است، گفت: متاسفانه چند روزی است قطعی برق در مناطق مختلف پایتخت رخ میدهد و موجب اعتراض و نارضایتی مردم تهران شده است.
وی افزود: اعتراضی که به طرق مختلف به بنده نیز منتقل شده و وظیفه خود میدانم که به نمایندگی از مردم تهران، آن را به گوش مسئولان مربوطه برسانم.
نظری ادامه داد: مردم از قطع ناگهانی و طولانی مدت برق که عمدتا در ساعات اوج گرما و در طول روز رخ میدهد گلایه دارند و از آن بدتر اینکه این قطع برق، بدون جدول زمانبندی و اعلام قبلی رخ میدهد و قطع اینچنینی برق، مشکلات مردم را دوچندان کرده است.
عضو شورا با بیان اینکه حتما مسئولان در وزارت نیرو مطلع هستند که کلاسهای درس و همچنین امتحانات پایانی دانشجویان و دانشآموزان عمدتا به شکل آنلاین و در بستر اینترنت انجام میشود و برخی کارمندان و مشاغل در حال دورکاریاند، گفت: قطع ناگهانی برق سبب بروز مشکل برای این افراد شده و با آغاز امتحانات، مشکلات را دو چندان نیز خواهد کرد.
وی افزود: بهخصوص اینکه در حال حاضر نیز این اقدام سبب استرس و سردرگمی دانشآموزان، دانشجویان و خانوادههای آنان شده و بیم آن را دارند که در حین برگزاری آزمون، با قطع برق مواجه شده و نتیجه ماهها درس خواندن و تلاش از بین برود.
وی تاکید کرد: گزارشهایی وجود داشته که متاسفانه با قطع برق، سرویسدهی اینترنت همراه برخی از اپراتورهای تلفن همراه نیز دچار اخلال میشود که لازم است وزیر ارتباطات پیگیری لازم را نسبت به حل آن انجام دهد.
عضو شورای تهران از وزارت نیرو خواست که از قطع برق تا جای ممکن خودداری کرده و اگر به دلایلی نظیر افزایش مصرف و امثال آن مجبور به این کار هستند، اولا ساعات خاموشی در هر منطقه را از قبل اعلام کرده و دوم اینکه حتما آن را در ساعاتی اعمال کنند که آسیبی به روند فعالیت حرفهای شهروندان از جمله آزمونهای دانشجویان و دانشآموزان و نیز فعالیت کسب و کارها وارد نشود.
وی همچنین حماسه سوم خرداد را گرامی داشت.
نظری به بهانه سالمرگ ناصرحجازی، گفت: یاد این اسطوره بزرگ فوتبال کشورمان که فراتر از رنگها و تیمها، محبوب و مورد احترام ملت ایران است را گرامی می دارم.
نظری از حادثه ناگواری که برای یکی از خبرنگاران حوزه شهری رخ داد و موجب شکسته شدن انگشت وی شد، یاد کرد و گفت: وزارت بهداشت در برابر آن سکوت کرده و هنوز هم موضعی اتخاذ نکرده و در بلاتکلیفی است که انتظار میرود مسئولان این وزارتخانه هرچه زودتر نسبت به اتفاق رخ داده ورود کرده و واکنشی درخور و متناسب نشان دهند.
هاشمی: حس اعتماد مهمترین عامل مشارکت در انتخابات است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه مناسبتهای دوم وسوم خرداد را گرامی داشت و مهمترین عامل مشارکت عمومی در انتخابات را احساس اعتماد و امیدواری مردم دانست.
محسن هاشمی گفت: ربع قرن از دوم خرداد ۱۳۷۶ و چهار دهه از سوم خرداد سال ۱۳۶۱، سپری شده است و اکثریت جامعه، بویژه نسل جوان خاطرات روشنی از این مناسبت های مهم در ذهن ندارند.
وی افزود: دوم خرداد، برای نظام جمهوری اسلامی، یک تولد دوباره بود، پیش از دوم خرداد، جریانات سیاسی و حاکمیت نسبت به انتخاب دولت ها، پیش بینی های روشنی داشتند و در انتخابات ریاست جمهوری، اتفاق غیرمنتظره ای رخ نمی داد.
هاشمی اضافه کرد: اما در دوم خرداد برای نخستین بار، نامزدی که از حمایت رسانه ملی و نهادهای حاکمیتی برخوردار بود، به موفقیت نرسید و شاید یکی از علل مهم این انتخاب مردم، احساس عمومی از قبل برنده بودن یک نامزد در جامعه بود.
وی ادامه داد: در دوم خرداد، جامعه با همه عواطف و پیچیدگی ها، خود را نشان داد و بکار بردن تعبیر حماسه دوم خرداد از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان داد که تا چه میزان این حضور و مشارکت عمومی در تقویت انقلاب و مردمسالاری دینی نقش ایفا کرد.
رییس شورای شهر تهران عنوان کرد: نکته مهم در دوم خرداد، اعتماد آحاد جامعه به صندوق های رای بود و نقش خطبه تاریخی آیت الله هاشمی رفسنجانی یک هفته قبل از دوم خرداد در حفظ این اعتماد را نباید نادیده گرفت.
وی تاکید کرد: جامعه باید احساس کند که پیام رای اکثریت در همه حوزه ها و ابعاد عملکرد حاکمیت شنیده می شود و می توان از طریق صندوق های رای، بر سیاستگذاری کلان و مشکلات داخلی و خارجی ایران تاثیرگذاری کرد.
هاشمی ادامه داد: مهمترین عامل مشارکت عمومی در انتخابات همین احساس اعتماد و امیدواری مردم است که وظیفه دستگاه های مسئول بویژه شورای نگهبان، رسانه ملی و وزارت کشور در این حیطه بسیار خطیر است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در آستانه سوم خرداد قرار داریم، سوم خرداد میراث پدرانی است که همراه فرزندان خود، حماسه دوم خرداد را آفریدند و نباید در افکار عمومی سوم خرداد را در برابر دوم خرداد قرار داد.
وی گفت: سوم خرداد، حاصل وحدت و یکپارچگی رهبر و جامعه، ارتش و سپاه، سیاست و اقتصاد برای صیانت از ایران بود و امروز که فقر، آسیب های اجتماعی، بیکاری، تورم و تحریم ایران را تهدید می کند برای عبور از این تهدیدات بار دیگر به نیازمند همگرایی و هم افزایی در جهت ترمیم آسیب ها و شکاف های بوجود آمده در اعتماد عمومی یا تعامل جامعه و حاکمیت هستیم.
هاشمی همچنین نسبت به برخوردی که با یکی از خبرنگاران حوزه شهری صورت گرفت و منجر به آسیب دیدن وی شد، تذکر داد و گفت: تاکنون شاهد پاسخگویی مناسب و برخورد با ماموران مقصر در این موضوع نبوده ایم.
مسجدجامعی: نمادی از دفاع مقدس در تهران نمانده است
«احمد مسجد جامعی» دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در تذکر پیش از دستور خود، از اینکه طی سالهای گذشته دیگر چیزی از دفاع مقدس در تهران باقی نمانده، انتقاد کرد .
وی افزود: همه جای دنیا آثار جنگ حفظ شده اما از واقعه به این مهمی در پایتخت که بیش از ۲۰ هزار شهید داده ، چیزی نمیبینیم.
مسجد جامعی با بیان اینکه فکر میکنیم تهیه سردیس و تندیس خیلی کار ویژه ای است اما خود آثار جنگ وجود ندارد، گفت: ایجاد آمار و رج زدن برخی کارها فایدهای ندارد.
مسجدجامعی همچنین اظهار داشت: خیابان اقبال در تهران در زمان جنگ از اولین خیابانهایی بوده که موشک خورد اما هیچ آثاری از آن نمانده و شهر ما هیچ نسبتی با جنگ ندارد.
عضو شورا گفت که طی سالهای گذشته حتی آثار نقاشی دیواری بسیار معدود است در حالی که این عرف است در شهرهای دنیا که به این مسائل میپردازند.
وی با اشاره به پیشنهاد ایجاد موزه دفاع مقدس بدون نگاه سخت افزاری در سالهای گذشته، گفت: پیشنهاد میکنم با کمک وزارت آموزش و پرورش، مدرسه محل تولید محصولات مورد نیاز رزمندگان در منطقه ۱۶ که در سالهای جنگ نیز، موشک خورد و دانش آموزان آن، شهید شدند، به عنوان آثار جنگ ثبت شود.
انتقاد از سکوت وزارت بهداشت در برابر خبرنگار آسیب دیده
«محمدجواد حق شناس» رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هم در این جلسه با بیان تذکری گفت: سکوت وزارت بهداشت و شخص وزیر در قبال خبرنگار آسیب دیده را میتوان این گونه تفسیر کرد که یا این حادثه از نگاه ایشان اهمیتی ندارد یا می خواهند مشمول گذشت زمان و فراموشی شود.
وی افزود: همان طور که استحضار دارید دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه، یکی از خبرنگاران اجتماعی از سوی حراست دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی مورد ضرب و جرح قرار گرفت؛ این اتفاق شرمآور واکنشهای بسیار زیادی را از سوی اصحاب رسانه و مردم به همراه داشت.
حق شناس عنوان کرد: با این وجود اما به جز عذرخواهی رییس دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی در تلویزیون که البته محدود به همان قاب شد، در عمل عذرخواهی و دلجویی از این خبرنگار صورت نگرفت و عجیبتر آن بود که وزارت بهداشت نیز سیاست سکوت کامل را پیشه کرد و آقای نمکی وزیر بهداشت که درباره کوچکترین مسائل اظهار نظر میکند هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداد.
وی گفت: وقتی این وزارت خانه به عنوان نهاد بالا دستی هیچ واکنشی نسبت به این اتفاق نشان نمیدهد، گویی بر این اتفاق افتاده صحه گذاشته و این جسارت را به سایر نیروهای حراستی میدهد تا این حوادث تلخ تکرار شود.
الزام شهرداری تهران به ارائه طرح تفصیلی منطقه ۱۲
اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه طرح تفصیلی ویژه منطقه ۱۲ شهرداری تهران» را در دستور کار قرار دادند.
«محمد سالاری» رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در توضیح این طرح اظهار داشت که منطقه ۱۲ شهر تهران، طرح تفصیلی کارایی لازم را ندارد.
وی گفت: یکی از مشکلات محدوده مرکزی شهر تهران احیای بافتهای فرسوده است، در شرایطی که بافتهای تاریخی و فرسوده عجین شده است.
سالاری افزود: وقتی موانع جدی بر سر صدور پروانه و نوسازی وجود دارد عملاً ایمن سازی انجام نمی شود.
«محمدجواد حق شناس» رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص گفت که شهردار فعلی که از موضع شهرسازی به تهران نگاه میکند باید خودشان برای ارایه طرح تفصیلی منطقه ۱۲ پیش قدم میشدند.
وی عنوان کرد که باید بخشی از منطقه ۱۱ باید به منطقه ۱۲ افزوده شود.
حق شناس ادامه داد: توجه شهردار به بافت تاریخی منطقه ۱۲ مشخص شده و یکی از ارزشمندترین نقاط شهری این بافت تاریخی است که از دوره صفویه شکل گرفته و با کشفیات صورت گرفته حتی نشان از یک تاریخ و تمدن بزرگ ایرانی در تهران بوده است.
حق شناس تاکید کرد که در مجموعه منطقه ۱۲ شاهد آثار دوره صفوی، افشار، زندیه تا دوره معاصر هستیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شب مردگی این منطقه افزود: کجای دنیا با بهترین نقطه شهر اینگونه برخورد میکنند که دچار معضلاتی همچون دروازه غار و هرندی شود.
در نهایت اعضای شورای شهر با ۱۴ رای کلیات این طرح را تصویب کردند.
نظر شما