به گزارش ایرنا، چاینا دیلی روز دوشنبه افزود: امضای این بیانیه یک نقطه عطف محسوب می شود و انگیزه ای قوی برای تقویت روابط بین مردم دو کشور و همچنین ارتباطات و همکاری متقابل دو دولت در چارچوب یک کمربند یک جاده ایجاد خواهد کرد.
گزارش می افزاید: دو کشور با امضای این بیانیه تعهد خود را برای مراقبت بهتر از آثار باستانی و فرهنگی در آسیا تکرار کرده اند.
لی چیون معاون وزیر فرهنگ و جهانگردی چین و محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران یکم خرداد سال جاری طی جلسه ای ویدیویی، بیانیه مشترکی برای همکاری در حفاظت از میراث فرهنگی آسیا امضا کردند.
براساس این بیانیه مشترک، دو کشور در چارچوب «عملیات حفاظت از میراث فرهنگی آسیا»، در زمینه های عملیات مشترک باستان شناسی، حفاظت و مرمت میراث فرهنگی، میراث جهانی، تبادلات نمایشگاهی میان موزه ها، جلوگیری از قاچاق آثار فرهنگی و آموزش پرسنل حرفه ای با یکدیگر همکاری می کنند.
روزنامه چاینا دیلی در اشاره به اهمیت این بیانیه نوشته است: رئیس جمهور "شی جین پینگ" ابتدا ابتکار عمل آسیایی برای حفاظت از میراث فرهنگی را در سخنرانی اصلی خود در کنفرانس گفت و گوی تمدن های آسیایی در سال ۲۰۱۹ در پکن ارائه داد.
بر اساس این گزارش، ایران سومین کشوری است که در چارچوب ابتکار عمل، بیانیه های مشترکی را با چین امضا کرده است. پیش از این چین چنین بیانیه هایی را با افغانستان و پاکستان امضا کرده بود. این توافق نامه اولین توافق نامه بین دولتی دو جانبه است که به طور مشخص در مورد میراث فرهنگی بین چین و ایران طی تقریباً یک دهه گذشته انجام شده است.
چاینا دیلی نوشته است: براساس این توافق، چین و ایران یک سری پروژه های مشترک در زمینه های باستان شناسی، حفاظت از میراث فرهنگی، مدیریت سایت های میراث جهانی یونسکو، مبارزه با قاچاق غیرقانونی آثار فرهنگی و آموزش تخصص در زمینه های دیگر اجرا می کنند.
نظر شما